Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (90595)

 1. Dali čovjek od 60 godina može početi vježbati bodybuilding uz upotrebu steroida. Pozdravljam, Vladimir

  Odgovoreno: 19. 12. 2023.
  • Postovani, 

   anabolicki steriodi nisu bezopasni. Ubrzavaju aterosklerozu, povisuju krvni pritisak, povecavaju broj eritrocita,  ostecuju jetru, mogu dovesti do karcinoma prostate itd. Ukoliko ste cvrsto odlucili da ih koristite, svakako bih Vam obavezno preporucio da pre uradite krvnu sliku i osnovnu biohemiju, kao i testosteron u krvi. Zatim da konsultujete endokrinolga sa nalazima, eventualno i kardiologa, i obavezno urologa.  
   S postovanjem, dr Ivan Radic

 1. Dobar dan,poštovani zanima me jedno pitanje. Nezgodno mi je otići lekaru pa bar da čujem savet Imam dugogodišnji problem sa bubuljicama na zadnjici(ili kako se to već zove

  Opis mesto na zadnjici svrbi pa bude kao tvrda crvena bolna površina onda nabubri do veličine klikera i posle 4dana pukne .

  Redovno menjam donji veš redovno se kupam(tuširam)

  Ne znam šta sve nisam probala što sam od saveta dobijala i krema (da tretiram kao lice) i limun i slana voda i tople i hladne obloge Koristim antibakterijski sapun iz limesa

  Više nisam pametna Bubuljice (tvrde kvrge koje puknu )dobijam jednom mesečno ili pre ili posle menstrualnog ciklusa Najčešće posle Limun slana voda i antibakterijski sapun mi pomognu za 5 dana nestanu ali opet se pojave oko cmenstrualnog ciklusa. Orvi put se pojavilo poske prve menstruacije Kako se toga rešiti za stalno

  Iskreno u kupaći se ne mogu skinuti od sramote Hvala unapred na odgovoru

  Odgovoreno: 17. 03. 2023.
 1. Poštovani, vaše mišljenje u vezi Ibutamoren i ligandrola (Sarms). Da li je ok koristiti ih za povećanje mišićne mase? Veoma tesko dobijam misićnu masu, genetika i malo hipertireoza ali su rezultati ok.... S, poštovanjem Zoran Ilić

  Odgovoreno: 12. 08. 2020.
  • Poštovanje Zorane,

   ligandrol i ibutamoren mogu poslužiti toj svrsi ali vrlo je značajno da znate da imaju nuspojava, bez obzira što na internetu uglavnom piše da su bezbedni. Svaka supstanca koja nas menja hemijski povlači sa sobom kaskadu promena u telu. Na koju stranu to može otići ne zna se jer su mehanizmi dejstva ne baš poznati. Radi se o relativno novim supstancama na, uslovno rečeno, slobodnom tržištu i nisu ispitani dovoljno. Još jedno ne je zbog toga da na našim prostorima ima mnogo lažnjaka. Original SARM je jako skup, tako da za 25-40e ne možete očekivati proverenu supstancu. I, da, Ibutamoren nije SARM.

    

   Savet je da se držite dalje od bilo kojih pojačivača performansi tog tipa i da razmotrite da vam je plan treninga i ishrane dobar, da li pravilno izvodite vežbe, kakav vam je san itd. I ukoliko niste sigurno da je to pod kontrolom onda se obratite nekom treneru da bar dobijete program treninga i ishrane i probate prvo sa tim.

 1. Imam problema sa vrtoglavicom vec duze vrijeme, skoro 2 mjeseca, osjecam i pritisak u usima, vrtoglavice traju prakticno citav dan. Bio sam na pregled kod neurologa i kod usnog doktora, nemam nikakvih problema. Nalazi su odlicni, sem sto je hemoglobin povisen 188. Bavim se bodibldingom, bez uzimanja anabolckih steroida. Kakvu vrstu pregleda bih jos trebalo da obavim, da se utvrsi uzrok vrtoglavice ?

  Odgovoreno: 12. 08. 2020.
  • Poštovanje,

   imam par pretpostavki, a praksa je pokazala da je u većini slučajeva sledeći razlog. Kad ne postoji nikakav organski problem, npr. ateroskleroza, hipertenzija, a opisani siptomi su prisutni, moguće da su trapezijusi i mišići vrata previše stegnuti usled stresa, povrede koju ne primećujete, nezgodnog spavanja, loše posture, dugog sedenja i gledanja u monitor, telefon. Tako stegnuti, pomenuti mišići, mogu da naprave pritisak na arterijama koje vode krv ka glavi i da usled takve opstrukcije dođe pomenutih simptoma. Manje je verovatno da zbog povećane viskoznosti krvi može doći do toga. 

   Što se tiče prve teorije predlažem da probate sa ELDOA vežbama za cervikalni deo kičme, pre svega za C 3, 4, 5, 6, 7. Ovim vežbama ćete oslobađati međupršljenski prostor i relaksirati okolne strukture. Radite svakog dana ujutru i neposredno pre spavanja po 3 kruga za svaki pršljen, odnosno međuprostor. U međuvremenu u teretani izbegavajte vežbe koje aktiviraju trapezijus i radite na fleksibilnosti i mobilnosti ramenog pojasa. Ukoliko je ovo razlog osetićete olakšanje već posle 3, 4 dana ali primenjujte ih dugoročno, minimum mesec dana.

 1. Pozdrav! U treningu sam već duže vreme. Igram fudbal često i dosta dobro ga igram, brz sam, okretan sam, imam dobru tehniku. Počeo sam još pre da akcenat stavljam u treningu na noge kako bi što bolje igrao, ali vremenom nastalo mi je preopterrćenje u nogama i sada ko da dve leve imam, ne mogu da trčim, ne mogu loptu da vodim, ne mogu ni finte da radim, baš ništa, ko da nikad nisam igro fudbal u životu. Radio sam noge 5 puta nedeljno, radio sam 100 čučnjeva iz 5 serija sa pojasom od 9kg od ponedeljka do petka, i sa njim sam radio i list svaki dan. Najverovatnije da sam ušao u pretreniranost nogu. Šta sad da radim? Bojim se ako budem smanjio sa 5 treninga čučnjeva na 1 i sa svaki dan treninga lista na 3 dana da neću više napredovati jer mi je telo naviklo na velik broj vežbi i ponavljanja. I želim da znam da li mi čučnjevi i pumpanje lista mogu pomoći da vratim (i da poboljšam) brzinu, okretnost, eksplozivnost, koordinaciju nogu, tehniku)... Nadam se brzom odgovoru. Imam osećaj da mi je samo jedan trening od 100 čučnjeva nedeljno jako malo i da neće biti napretka na polju fudbala i sportova

  Odgovoreno: 12. 08. 2020.
  • Poštovanje,

   odmah na početku da vam kažem da su ''teške noge'' osledica neadekvatnog oporavka. Pad performansi je usledio takođe usled lošeg oporavka. Smanjite broj treninga snage, ako mogu tako da ga nazovem, na 2 puta nedeljno najviše. Niste naveli koliko puta nedeljno igrate fudbal, da li igrate veliki ili mali, trenirate ili igrate rekreativno, kakav vam je san i kako se hranite? Sve su ovo paremetri koji se uzimaju u obzir kada se planira trening, ishrana, oporavak. Kad je pristup ovim parametrima dobar, progres je neminovan.

Prikazano 1-5 od ukupno 165 pitanja