Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (78804)

 1. Problem sa sinusima i glavobolje
  Pitanje broj: #163908

  Imam problem sa sinusima unazad godinu dana. S obzirom da sam radila u klimatiziranom prostoru 5 mjesecu pretpostavljam da je od toga i krenulo. Prvo je krenulo sa suhim očima, nakon čega sam otišla na pregled vida i doktor je ustanovio da je sve u redu osim problema suhih očiju. Nakon toga su krenule konstantne glavobolje i bolovi samo s jedne strane glave uključujući uho, grlo i područje iznad oka na čelu i ispod oka pa čak i bol u prsnom košu (ne znam može li to imati veze sa sinusima) Antibiotici nisu pomogli, kao ni Sinupret tablete. Čak sam nos isprala fiziološkom otopinom, ali bez učinka. Možete li mi reći da li postoji upala koja sa sinusa prijeđe na pluća i da li je to opasno? I da li je preporučljivo operirati sinuse da bi se riješio taj problem? 

  Odgovoreno: 18. 09. 2019.
 1. Da li uvećane nosne školjke mogu biti smetnja urednom funkcionisanju eustahijevih tuba? 

  Odgovoreno: 15. 09. 2019.
 1. Pritisak u nosu i glavobolja
  Pitanje broj: #163886

  Imam veliki pritisak u nosu kao da me neko kliještima stisnuo, jedva gledam na oči. Išla sam dr opšte prakse. Dala mi je da pijem Panklav i kapi za nos-neomicin deksametazon, ali nije pomoglo. Desi mi se nekada da me glava jako boli pa legnem na stranu i prodje, a kad se pomjerim i legnem na ledja opet počne boliti, kao da se bol pretače. Kome da se javim? 

  Odgovoreno: 15. 09. 2019.
 1. Dječak 6 godina. Operisao treći krajnik i stavio cjevčice sa nepune 4 godine, sa nepunih 5 i druga dva krajnika. Prije operacije je hrkao veoma glasno, sleep apneje stalno, slabo je jeo, slaba kilaza, slabo izgovarao glasove. Timpanometrija tek sada uredna na oba uha. Ustanovljena alergija na grinje i prasinu. Ide kod logopeda, dosta "petlja" kad priča, kao da ima nazalan izgovor, i dalje spava sa otvorenim ustima. Da li treba ispitivati šta još fizički u domenu orl-a?

  Odgovoreno: 15. 09. 2019.
 1. Šta se dešava nakon gutanja nariventa? Sinoć sam stavjao u nos, u grlu a i u ustima osetio blag ukus?

  Odgovoreno: 15. 09. 2019.

Prikazano 1-5 od ukupno 4466 pitanja