Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (84976)

 1. Imam neke plikčiće na donjem delu jezika, ne smetaju mi, ne bole, malo me grlo boli pa je onda zbog toga, mada malo panicim ali sam htela da se posavetujem.

  Odgovoreno: 03. 12. 2021.
 1. Postovani,prelezala sam kovid.Bila i u bolnici na kiseoniku primila dosta antibiotika i kortikosteroida.Po izlasku sam primetila crven jezik i usne koje su peckale.Koristila daktanol oralni gel.Pa prestala i uradila bris jezika: candida albicans u malom broju.Zanima me da li je to normalan broj tj kolicina gljivice u u stima ili treba jodsda koristim daktanol ili nesto drugo.Hvala veliko.

  Odgovoreno: 02. 12. 2021.
 1. Pozdrav, imam 23 godine i operirao sam krajnike prije skoro mjesec dana..sve je kao prije osim što idalje osjecam zadah i osjecam naslage u grlu i vidljivi su na zadnjem dijelu jezika. Pijem preko 2L tekucine na dan inače pa i sada. Moze li pomoc?

  Odgovoreno: 02. 12. 2021.
 1. Poštovani, da li mogu da dam detetu od 14 godina (54 kg) Amoksicikin kapsule od 500 mg, ako joj je grlo upaljeno i ima problem sa začepljenim nosem i koja bi bila preporučena dnevna doza? Unapred zahvalna na odgovoru!

  Odgovoreno: 02. 12. 2021.
 1. Postovani, primjetila sam krvržicu na vratu, odmah ispod brade, centralno mjesto, vertikala brada - vrat - timus, kao da je na grlu. Ne boli, nije bolna ni na dodir, vidi se i bez opipavanja, djeluje kao čvrsta masa koja se blago povećala unatrag posljednja tri mjeseca. Nemam rana u ustima, Imam problema s neugodnim zadahom iako nisam pušač i mnogo pažnje posvećujem zdravlju zuba i oralnoj higijeni. Otežano gutam, osjećam peckanje u grudima i kada pijem vodu. Patim od žgaravice, nakon koje slijedi povraćanje ili nagon na povraćanje vode/tečnosti.

  Posljednjih godinu dana osjećam strašan umor. Početkom godine javila sam se doktorici porodične medicine nakon naglog gubitka kilograma. Stanje mi se dodatno pogoršalo ove jeseni. Patim od groznica bez povišene temperature, posljednjih dana i dijareje. Primjetila sam noćno znojenje. Objašnjeno mi je kao posljedica sinusne tarhikardije za koju mi je propisan betablokator CardiolProl (pritisak 130/80, okvirno, puls 130 - 170) Dijagnosticiran mi je i glaukom na oba oka. OCT nalaz i pregled za vidno polje nisu pokazali nikakvu patologu u očnom dnu. UZ abdomena uredan, izuzev ciste na lijevom jajniku. Nalaz neurologa ukazuje tek na tremor ruku i facijalnu ukočenost. CT toraksa na hemangiomu grudne kosti i limfonide u mediastinumu i hilaru prluća.

  Da li mi savjetujete da uradim UZ vrata za tu kvržicu ili posjetim ORL-ga ili endrokrinologa?

  Odgovoreno: 02. 12. 2021.

Prikazano 1-5 od ukupno 5539 pitanja