Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (78814)

 1. Neuralgija trigiminus 7 god unazad trenutno 4 meseca bez bola pijem tegretol400 ujutro i uveče i bensedin a kad dođu bolovi užas postoji li nešto protiv bola.Hvala unapred.

  Odgovoreno: 20. 09. 2019.
 1. Ovako imam 18 godina i imao sam povremeno podrhtavanje ruku koje mi nije prestavljalo problem. Ali s' vremena na vreme to podrtavanje postaje ozbiljnije. U zadnje vreme drtanje je postalo konstano pogotovo kada kuckam po telefonu podrtava mi palac. Po nekada je blago i ne primeto ali po nekad je jako primetno.

  Odgovoreno: 20. 09. 2019.
 1. Poštovani,

  Poslednja dva meseca pojavljuju mi se čudni simptomi trnjenja prstiju leve ruke. Tom trnjenju, simptomatično prethode žmarci i zamućen vid u levom oku. Nakon toga, pomenuto trnjenje u prstima leve ruke, a nedugo nakon toga trnjenje gornje usne ali više sa leve strane. Zanima me, šta bi otprilike mogao biti uzrok tome, kako bih znala kod kojeg tačno specijaliste da potražim pomoć? Hvala.

  Odgovoreno: 20. 09. 2019.
 1. Dobar dan. Susti mi u uhu mesecima,kao i da slabo cujem. Kad upalim usisivas ili blender i kad iskljucim pogorsa se. Inace cesto imam vrtoglavice. Nestabilnost kad gledam gore,kad se okrecem u krug... Vrat me boli na dodir,kicma boli dole... Kad se zagledam koda mi se sve pomera,kao teret u ocima... inace kad sedim i gledam u nekom ljuljam se. Radila test za centar ok,snimala glavu ok... Atlas ok,ekg u redu,krvu redu. Vrat blaga deformacija,pre 4 god uredan nalaz krvotok ka mozgu. Jedino test pokazao rupicu na srednjem uhu. I davno sam imala upalu stednjeg uha,tako isto kad izadjem iz auta osecam nestabilnost. Nit gde idem,ne smem... Izvinitena dogom objasnjenju. Hvala.. Zbog toga imam strahove,uznemirenost.

  Odgovoreno: 20. 09. 2019.
  • Poštovana, niste napisali da li vaj jee gledao neurolog i ORL audiolog i da li je glava snimana magnetrnom rezonancnom ili kompjuterizovnom tomografijom. Za početak, potreban vam je pregled neurologa i ORL, da se u terapiju uključče lekovei za vrtoglavicu i zujanje u ušima. Srdačan pozdrav

 1. Imam 55 godina.. Pre 4 meseca javili su se nekontrolisani trzaji tela, i grcenje lica, otezan govor, glavobolje uzasne, i konstantan umor.. Radila sam magnetnu vrata i mozga i nista mi nisu pronašli, dijagnozu niko ne moze da uspostavi, a meni je sve gore.. Dali bi vi mogli da me posavetuje kome mogu da se obratim za pomoc? Srdacan pozdrav

  Odgovoreno: 20. 09. 2019.
  • Poštovana, vi treba ozbiljno da shvatite vaše tegobe, bez obzira šti je MR glave i mozga bio uredan, treba da vas pregleda neurolog, da se utrvdi o kom tiu nevoljnih pokreta se radi, da li su tremo, horeiformni pokreti, epeilepsija....da se uradi tireodini status sa antitelima, EEG - standardni, za početak. Znači treba vam pregled neurologa. Srdačan pozdrav. 

Prikazano 1-5 od ukupno 78545 pitanja