Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (77628)

 1. Juče sam postavila pitanje u vezi sa mladežom koji je promenio oblik. Zanima me može li biti nešto opasno? Jako sam zabrinuta. P. S. Imam zakazano kod lekara al tek sledeće nedelje.

  Odgovoreno: 19. 02. 2019.
  • Postovana,

   Na osnovu fotografije smatram da nema razloga za brigu, ipak svaku pigmentnu promenu koja menja oblik, boju i veličinu treba detaljno pregledati i propratiti. Posebno ako se radi o dlanovima i tabanima. Savetujem Vam da uradite dermoskopski pregled.

   Srdačan pozdrav.

 1. Na dlanu mi se nalazio mladež kao svetlo braon crtica, a sada već par meseci kao da se razlio, ne znam da objasnim. Imam zakazano kod doktora, ali dok ne odem na pregled malo sam u strahu.

  Odgovoreno: 18. 02. 2019.
  • Ako možete, postavite pitanje ponovo i uz pitanje pošaljite sliku, tek tada ću biti u mogućnosti da Vam detaljnije odgovorim.

   Srdačan pozdrav,

   Mr sci med Dragana Petrović-Popović.

 1. Uspeo sam nekako da odstranim višak nokta koji je rastao nepravilno i sada izgleda ovako kao na slici. Šta biste preporučili da uradim dalje? Pedikir?

  Odgovoreno: 16. 02. 2019.
 1. Prije tri mjeseca sam operisao pilonidalni sinus i rana mi se zamirila skroz prije nekih 15 dana. Rana mi se opet otvorila i bila je veličine zrna graška i to se smanjilo. Ostala je rupica iz koje nešto curi, nesto kao kiseljkasto, ne izgleda mi kao gnoj. Ne boli me ništa. Da li je to normalno?

  Odgovoreno: 16. 02. 2019.
  • Poštovani,

   Najbolje bi bilo da se obratite hirurgu koji Vas je operisao jer on ima najbolji uvid u Vaše stanje. Nedostaje mi nekoliko detalja, kojom metodom ste operisani? Da li Vas je operisao specijalista opšte hirurgije ili plastični hirurg? Do posete Vašem lekaru preporučujem redovne toalete i tuširanja vodom i sapunom i lokalno na ranu naprstajte Oktanisept sprej, verujem da će to pomoci da ta mala rana zaraste. Ne zaboravite da pregled ne može ništa da zameni.

   Pozdrav.

 1. Moj očuh je operisao slepo crevo koje je puklo u bolnici u Aleksincu. Nisu imali gde da priključe infuziju i priključili su mu u donji deo noge. Od tada je njemu na tom mestu zadebljana koža. Tj rana na kojoj stoji to zadebljanje. Oni su to hirurškim putem ukljanali dva puta do sada. Da napomenem da se sve to izdešavalo pre dva meseca. Od tada njemu to samo previjaju na tri dana i tako u krug. Nisu mu radili nikakav bris rane niti predlagali nešto dalje. Inače stopalo mu je oštećeno sve vreme. Recite mi šta vi mislite da je potrebno uraditi? Kome se obratiti? 

  Odgovoreno: 16. 02. 2019.
  • Postovani,

   Ako sam dobro razumela Vaše pitanje,  radi se o rani na nozi koja ne zarasta već dva meseca. Ako je tako, preporučujem Vam da se obratite specijalisti plastične i rekonstruktivne hirurgije koji ce rešiti Vas problem. Možete i ovde postaviti sliku ali bi najbolje bilo da odete na pregled.

   Srdačan pozdrav.

Prikazano 1-5 od ukupno 77587 pitanja