Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (77717)

 1. Postovani, molim vas za mišljenje i savet. Moj otac je pre 14 meseci operisao melanom na leđima, tačnije na desnoj strani plećke. Godinu dana nije imao nikakve promene. Sada na zadnjoj kontroli, tj kada je radio eho miške ustanovljeno je da je obostrano u axilama prisutni lgl sa lipomatoznim hilusom najveći desno 14, levo 13 mm. U desnoj axili ovalna hipoegogena promena veličine 14 mm koja pokazuje znake hilarne vaskularizacije. Molim vas da mi kažete o čemu se radi dali je ovo opasno i šta trebamo da radimo, jer konzilijum mu je zakazan tek za mesec dana.

  Odgovoreno: 21. 03. 2019.
  • Verovatno 'e biti potrebno naciniti biopsiju limfne zlezde u desnoj aksili. Do tada nije moguce nista uraditi. Sacekati konzilijum.

 1. Postovani, pre dve nedelje sam napipala kvrzicu na levoj dojci, sa leve strane bradavice. Imam 25 godina, dvoje dece, oboje sam dojila. Sa drugim detetom sam imala mastitis, posle toga, jedan deo leve dojke je par meseci bio modar. Isla sam na uz, sve je bilo dobro. Vec godinu dana unazad osecam kao neku tezinu u levoj dojci, a pre 3nedelje pocela je da me boli leva ruka od lakta do ramena i bol se spustao u dojku. Tada sam napipala kvrzicu. Jos nisam bila kod doktora, ici cu, ali me interesuje da li moze da ukazuje na nesto zabrinjavajuce? Hvala

  Odgovoreno: 21. 03. 2019.
  • Naciniti klinicki pregled dojki hirurga/ginekologa kao i UZ dojki, verovatno se radi o mastodiniji-bolu u predelu dojki ovisan o menstrualnom ciklusu. Pozdrav.

 1. Postovani, u prilogu sam vam dostavila poslednji izvestaj lekara koji je moj otac dobio sa orl onkologije. $ februara ima zakazano na pulmologiji. Da li mislite da ce biti u mogucnosti da dobije 3 hemio- terapiju. Pod jakim je bolovima i lekovima za bolove, na antibioticima je da bi mu spustili tempetraturu koju ima, krvna slika mu je prosle nedelje bila hemoglobin 132, a eritrociti 4, 4 milona. Ali na grlu mu se to raste neverovatnom brzinom. Unapred zahvalna, jaga

  Odgovoreno: 21. 03. 2019.
  • Ukoliko je lokalan nalaz u pogorsanju i ukoliko pacijent ima akutnu infekciju, sanirati infekciju, a potom promeniti specificno onkolsoko lecenje shodno opstem stanju-radi se o progresiji bolesti.

 1. Molim vas da mi kažete imam rak anusa piše na ph nalazu sitnoćelijiski adenikrini rak

  Odgovoreno: 21. 03. 2019.
 1. Postovani, nakon dijagnoze hepatocelularnog karcinoma mom ocu je prepisana terapija nexavarom koja se pokazala kao dosta uspesna (tumor smanjen za 3mm) . Prvu dozu od 120 tableta dobili smo uz pomoc lekara koji mu je i prepisao terapiju. Sada treba da nastavi terapiju a mi nismo u mogucnosti da mu kupimo lek koji kosta dosta. Na koji nacin mozemo doci do baze podataka ranijih korisnika? Culi smo da ce lek uskoro biti odobren u srbiji? Da li mozda imate informacije kada ce biti odobren. Unapred hvala

  Odgovoreno: 21. 03. 2019.
  • Ne znam bazama korisnika govorite, ali to je nemoguce dobiti-ukoliko se misli o bazama iz klinickih studija ili kartona pacijenata. Raspitajte se privatnim onkolsokoim ordinacijama, s obzirom da drzavni onkolsoki sipanzeri ne mogu da ordiniraju lekove mimo fonda.

Prikazano 1-5 od ukupno 77502 pitanja