Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79047)

 1. Pre par dana sam povredila ruku i nokat (imala sam gel na istom), boleo je, danas smo skinuli gel i na noktu je mala fleka, zelenkaste boje. Nema miris, nokat nema promenu oblika sem te, blago je osetljiv i nema iscedak. Da li je fleka posledica povrede ili je uzrok gljivica ili bakterija?

  Odgovoreno: 16. 11. 2019.
 1. Pre 2 godine mi je radjen carski. Ubrzo su mi se pojavile na krajevima reza sa leve i desne strane tvrde kuglice velicine graska. Dve godine je proslo i sada su malo porasle, velicina lesnika. Bole me jjedino kada imam menstruaciju ili ovulaciju ili kada intezivnije vezbam. Pre par dana se prvi put pojavio mali hematom ali je jako brzo nestao. Da li imam razloga za zabrinutost zbog tih kuglica?

  Odgovoreno: 16. 11. 2019.
  • Postovana, 

   moguce je da se radi o hipertroficnom oziljkromena operise i posalje na PH analizuu ali i o endometriozi na osnovu Vaseg opisa i promena tokom menstrualnog ciklusa. Najbolje bi bilo poslati uzorak na PH analizu ako se radi o endometriozi. Napominjem da nista ne moze da zameni detaljan klinicki pregled te Vam predlazem da zakazet pregled.

   srdacan pozdrav, 

   dr Dragana Petrovic-Popovic

 1. Zdravo, imam jedan problem već 7 mjeseci. Naime, imao sam mycoplasma pneumoniae u Aprilu, od tad su mi upaljeno grlo i uvećani krajnici. Izliječen sam od mikoplazme antibioticima, ali upala grla i krajnika je ostala. Tačnije, crvenila još uvijek persistira, dok su krajnici blago natečeni i na lijevom je mali bjeličastih naslaga. Bola nema, osim s vremena na vrijeme. Nemam povišenu temperaturu, ne kašljem, normalno jedem.

  Kasnije mi je otkriveno da imam helikobakteriju, koju sam uspješno eradicirao, ali grlo i krajnici su još opet ostali upaljeni. Potom sam odradio sledeće analize:

  • Krvnu sliku (sve u granicama normale, uključujući CRP koji je 0.3).
  • Nalaz urina takođe uredan.
  • Odradio bris grla i jezika na bakterije i gljivice (i to dva puta), i oba puta ništa nije pronađeno.
  • ANA test (koji je prema mišljenju doktorke u redu).
  • Odradio sam i analizu Vitamina D, cinka, FE, hormoni štitne, sve u redu, u granicama normale. Bio kod ORL, ona ne zna šta je. Kaže da prema pregledu bi posumnjala na streptokoku, ali pošto brisom ništa nije nađeno, nije sigurna šta može biti problem.

  Molio bih vas, da mi kažete šta bi mogli biti uzroci ovako duge upale grla i krajnika i da li bih trebao odraditi kod neke analize?

  Unaprijed zahvalan!

  Odgovoreno: 16. 11. 2019.
 1. Pozdrav,

  U braku sam tačno 2 godine i 6 meseci ,prethodno u vezi 4 godine. Već godinu i 6 meseci nemamo seksulane odnose. Ja o tome stalno razmišljam i već mi postaje ogromno opterećenje. Naime pre šest meseci moj suprug je rekao tek tako da ne postoje emocije sa njegove strane kao što su bile.Brak nam je bio stvarno lep, osim tog momenta da nema odnosa , previše smo radili i jedno i drugo, tako da kada mi je to saopštio bila sam šokirana. Htela sam i da se razvedem, ali sam na kraju odustala.Rešila sam da spasim brak. Kupovala sam mu sitnice, izlazili smo često, kuvala omiljenu hranu i vremenom smo vratili brak na početak. Ljubimo se, mazimo ali i dalje nema odnosa. Sada postajem stvarno očajna. Nismo skoro pričali na tu temu,a njegovor odgovor od pre je da se nije uzbudio odavno. Nema ljubavnicu , u to sam ubedjena... Prosto mi je nejasno da muškarac nema nikakvu seksualnu zelju. Šta mogu da uradim?Pomozite...

  Odgovoreno: 15. 11. 2019.
  •        Poštovana, potrebno je prvo da porazgovarate sa partnerom otvoreno, ako to nema pozitivan  ishod onda predlažem bračnu psihoterapiju. Prvo se treba utvrditi da li partner želi da popravi odnos? Vi ne možete ništa bez partnera, šta god da uradite neće biti dovoljno ako ne postoji motivacija i želja sa obe strane. 

   Ako motivacija postoji, potrebno je otkriti uzrok tog problema i raditi na tome da se otkloni, naravno udruženo.

    

 1. Pozdrav. Stavljam si navlake ili krunice na 6 donjih zubi,i jucer sam bio kod zubara na probno stavljanje i neuzdrzivo je boljelo,posto ti ti zubi udju u desni i sad za par dana idem na pravo postavljanje ,sta da napravim po pitanju boli,neke tablete ili nesto? Hvala Lp

  Odgovoreno: 15. 11. 2019.

Prikazano 1-5 od ukupno 78775 pitanja