Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (84667)

 1. Postovani doktore,kao prvo htela bih da Vam se zahvalim,jel uvek odgovorite brzo i na nacin na koji i mi ostali i mi ostali koji nismo iz medicinske branse razumemo.Imam sina prvi razred,nije prelezao ovcije boginje i kasa su svi u vrticu imali,on nije.Kada je imao par meseci,tata mu je dobio herpes zoster.Da li to moze biti povezano,mislim da li je moguce d je dete zasticeno?

  Odgovoreno: 29. 11. 2021.
 1. Postovani, Koje su to zarazne bolesti zbog kojih se ne moze dobiti posao u prosveti?

  Odgovoreno: 29. 11. 2021.
  • Mislim da samo neke akutne infekcije, iz epidemioloških razloga, mogu biti razlog da bilo koji posao ne može da sedobije do izlečenjai. Nešto posebno za prosvetu ne postoji, po mom saznanju

 1. Doktore, da li hpv virus moze trajno da se eliminise iz organizma i ukoliko moze, kako?

  Odgovoreno: 29. 11. 2021.
 1. Imam genitalni herpes već dva meseca. Suprug je nekoliko godina unazad imao ranicu na penisu ali nismo znao da je to herpes. Uglavnom, pre dva meseca se njemu pojavila ranica pa meni nakon tri dana. Primarna infekcija je bila užasna, imala sam i diseminaciju na butini, bolne rane. Koristila sam sistemsku terapiju Aciklovirom i bilo mi je bolje dok sam je koristila, tri dana nakon prekida su se ranice opet pojavile i sve tako u krug već dva i po meseca. Od pre dve nedelje sam krenula da koristim Aciklovir kremu i rane se skroz povuku ali nakon korišćenja se opet jave nakon dva dana. Ja sam dojilja, dojim bebu od 6 meseci i ne znam šta mi je činiti. Ovo je nepodnošljivo i psihički me ubija pomisao da više možda neću moći nikad normalno da živim. Bebu u toku terapije nisam smela da dojim nedelju dana i beba je odbijala dohranu, tako da ja ne bih opet koristila sistemsku terapiju, jer mi ni prvi put nije puno pomogla. Ja sam neko ko se jednom godišnje razboli, nisam nikad imala problem sa imunitetom i pretpostavljam da je dojenje doprinelo slabijem imunitetu ili stres pod kojim sam već duže vreme. Molim Vas za savet, stvarno sam bespomoćna. Ne znam ni koliko dugo smem da koristim lokalnu terapiju Aciklovirom jer dojim bebu. Hvala!

  Odgovoreno: 29. 11. 2021.
  • lokalnu erapiju možete da koristite, ona svakako ne ugrožava dojenje, a možete i hemioprofilaksu aciklovirom, 2x dnevno po 400mg više meseci. aciklovir nij opasan za bebu u toj maloj koncntraciji koa bi bila u mleku

 1. Postovanje. Molim za misljenje. Poprilicno samzabrinut.. Odradio sam ultrazvuk abdomena i male karlice. Opis je sledeci: jetra je primerene velicine, u celini nesto hipoehogenija, bez fokalnih lezija, intrahepaticni ž vodovi lako fibrozno izmenjeni, granicne sirine Zucna kesa bez stranog sadrzaja u lumenu Pankreas, slezina,oba bubrega bez pat promena Retroperitonealno i parailijacno obostrano nema pat IgI Mokracna besika bo Prostata 36x24mm Ascita nema Imam 25 godina, i desavalo mi se jedino da bude malo povisen ukupan bilirubin poslednjih par godina..Poslednja dva nalaza krvi govore da je on u granicama ref. Vrednosti. Medjutim radiolog mi nista konratno nije ni rekao.. nabacio da je moguce da su ove promene na jetri rezultat nekog virusa koji je ostavio posledice ili leka i pitao me za transaminaze...Napomenuo je da nije rec o tumorima. Nasao sam rezultate krvi,i transamunaze su uvek bile u granicama tih vrednosti. E sad,zanima me da li postoji mogucnost da je ovo neki od hepatitisa, zutica itd? Unapred zahvalan!

  Odgovoreno: 29. 11. 2021.
  • nije moguće, hepatitis oćigledno nmate, a jedini patološki nalaz su blago fibrozirani intrahepatični žučni putevi, možda početni holangitis, trebalo bi da odete kod gastroenterologa. u prilogu iz udžbnika o Primary Biliary Cholangitis (PBC)

Prikazano 1-5 od ukupno 84296 pitanja