Stomatolog Nataša Zaharijev

Doktor stomatologije

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Stomatolog Nataša Zaharijev, Doktor stomatologije

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 152

 1. Postovana, pre mesec dana stavljene su mi bezmetalne krunice, tehnicar je pogresio boju (dosta tamnija od moje prirodne) , moj zubar mi je privremnim lepkom (valjda neki cink oksid-kaze najslabiji lepak) zalepio, da se malo naviknem. Evo vec 20 dana on ne moze da ih skine, da bi iskorigovali boju. Sta da radim?

  Odgovoreno: 25. 05. 2010.
  • Stomatolog Nataša Zaharijev

   Poštovana,
   Morate se obratiti svome stomatologu i zahtevati da se uradi korekcija. Ako je u pitanju "privremeni lepak" nece biti problema, skinuce se i korigovati boja, ali ako je to trajno cementirano onda je to problem.
   s postovanjem dr zaharijev natasa
   Pozdrav

 1. U drugom sam stanju, osma nedelja. Imam dobre zube, zbijene, kamenac nisam skidala. Odjednom strasan bol. Radi se o mesu izmedju zuba gornje leve vilice. To su bolovi na granici izdrzljivosti. Dr je bio ubedjen da tako moze samo zub boleti. Kad je otvorio peticu video je da nije, nego da su ipak djepovi. Te noci zavrih u hiitnoj. Ocistili mi djepove tek tamo, bolilo strasno, stavili mislim i lek, i ja se preporodih. Moje pitanje je sta cu sad dalje? Kako se ponaati. Danas ne zvacem na tu stranu. Bolucka me. Sta da radim dalje, kako da se ponasam. Molim vas odgovorite mi

  Odgovoreno: 25. 05. 2010.
  • Stomatolog Nataša Zaharijev

   Poštovana,
   Morate cesce posecivati stomatologa. Vrlo cesto se javlja gingivitis ili upala desni tokom trudnoce. Vas stomatolog mora obratiti vise paznje ne samo zubima vec i desnima. Treba skinuti sav kamenac, iskeretirati sve dzepove i popraviti sve zube. Jedino na taj nacin je moguce spreciti dalje produbljivanje procesa.
   s postovanjem dr zaharijev natasa
   Pozdrav

 1. Imam 22 godine i imam problem sa gornjom jedinicom. Naime, pre 7-8 godina sam popravljao zub, a var je bio pri vrhu zuba uz desni. Sad imam osecaj da se kvar iznutra prosirio gore u kost jer me ponekad zub boli i imam cudan osecaj kad zagrizem. Da li sam zbog nestrucnosti zubara osudjen da stavim implantat?

  Odgovoreno: 25. 05. 2010.
  • Stomatolog Nataša Zaharijev

   Poštovani,
   Nemojte odmah razmisljati o implantatima. Najpre uradite rq snimak i idite kod stomatologa. Moguce je uraditi reviziju prethodnog lecenja ili ako se radi o nekom procesu-radi se apikotomija (uklanjanje vrha korena zuba sa inficiranim sadrzajem) .
   s postovanjem dr zaharijev natasa
   Pozdrav

 1. Iz gornje vilice sam izvadio sve zube i sada čekam da se vilica stabilizuje od vadjenja zadnja 4 zuba. U donjoj vilici imam parcijalnu vizil protezu. Interesuje me šta je uopšteno bolje totalna vizil proteza ili klasicna od "plastike". Ili šta drugo? Do sada sam za ovu gornju vilicu imao parcijalnu vizil protezu koju sam nosio 10-ak godina. Pošto su propopali zubi koji su je nosili moram da ugradim totalnu, ali koju? Šta mi preporučujete? 

  Odgovoreno: 24. 05. 2010.
  • Stomatolog Nataša Zaharijev

   Poštovani,
   Preporučujem klasičnu totalnu protezu.

 1. Postovani. Zanima me vase strucno misljenje. Imam 21-nu godinu i nikada nisam imala problem sa zubima, ali me zanima sta mislite o vadjenju umnjaka. Naime, umnjaci mi jos nisu izrasli, niti mi prave bilo kakav problem. Misljenja su podeljena. Vidi se na snimku da mi zubi rastu krivo tj. Da rastu ne u vis nego u stranu. Zubar mi je rekao pre 2 godine da pod hitno moram da vadim oba, ali od tad do dana danasnjeg oni miruju i nemam nikakvih problema. Molim vas, da li vi mislite da ih treba izvaditi pre nego sto izrastu jer ce napraviti veliki problem u ustima, ili sacekati da izrastu pa ih onda izvaditi ako budu pravili probleme!? Unapred, hvala

  Odgovoreno: 24. 05. 2010.
  • Stomatolog Nataša Zaharijev

   Poštovana,
   Moje profesionalno a i licno iskustvo je takvo da treba takve umnjake izvaditi sto pre. Nazalost kada se pojave tegobe onda je intervencija zahtevnija i komplikovanija.
   s postovanjem dr zaharijev natasa
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 152 pitanja
Zakažite pregled kod Stomatolog Nataša Zaharijev