Mr sci. med. dr Dragana Petrović-Popović

Specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Dragana Petrović-Popović je specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije fokusiran na rad sa pacijentima sa melanomom i ostalim promenama na koži.

Telefon za zakazivanje

+381 63 687 460

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

O doktoru

 • Dr Dragana Petrović-Popović je završila Medicinski fakultet u Beogradu.
 • Nakon osnovnih studija završava postdiplomske studije – akademske specijalističke studije takođe u Beogradu.
 • Trenutno je na doktorskim studijama iz rekonstruktivne hirurgije.
 • Specijalista je plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.
 • U Kliničkom centru Srbije na Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju zaposlena je od 2009. godine.
 • U toku specijalizacije svakodnevno je obavljala sve operacije iz domena plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije kao i lečenja opekotina.
 • Posebno interesovanje i usavršavanje u zemlji i inostranstvu pokazuje prema ranom otkrivanju i lečenju melanoma i tumora kože, rekonstrukciji dojke, kao i prema antiaging i estetskoj hirurgiji.
 • Aktivno učestvuje na kongresima iz plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije u zemlji i inostranstvu.
 • Autor vise naučnih radova.
 • Bavi se dermoskopijom.
 • Kao stipendista Američko-Austrijske Fondacije usavršavala se u Beču , Salzburgu i Minhenu.
 • Aktivno učestvuje u radu Lekarske Komore Srbije kao odbornik u Skupštini Regionalne Lekarske Komore Beograda i član posebnog Odbora za sekundarnu i tercijalnu zdravstvenu zaštitu u državnoj praksi.
 • Član World Society of International Anti-aging Medicine (WOSIAM).
 • Član International Dermoscopy Society.
 • Član Srpskog udruženja za lečenje rana.

Cena pregleda kod dr Dragane Petrović Popović je 4000 din. 

Obrazovanje:

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu

Osnovne studije.

Radno iskustvo:

Klinika za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbija od 2009

Doktor.

Članstvo:

World Society of International Anti-aging Medicine (WOSIAM)

Član.

International Dermoscopy Society

Član.

Srpskog udruženje za lečenje rana

Član.

Srpsko udruženje za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju (SRBPRAS)

Član.

European Association od Dermato Oncology (EADO)

Član.

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 284

 1. Postovani, uradjeno mi lasersko otklanjanje madeza sa lica iz estetskih razloga, jer je vremenom porastao. Doktor koji je izvrsio postupak je rekao da nema potrebe za slanjem uzorka na analizu i da se bez problema moze otkloniti laserski. Moj doktor kaze da nemam razloga za brigu ali, ja sam sada ( nakon sto sam citala neke tekstove na internetu) jako zabrinuta da bi se na tom mjestu mogao razviti melanom. Molim vas recite mi na koji nacin bih mogla kontrolisati i pratiti to mjesto sa kojeg je madez uklonjen? Hvala

  Odgovoreno: 15. 06. 2019.
  • Mr sci. med. dr Dragana Petrović-Popović

   Postovana, 

   ako Vam je uklanjanje bilo koje promene na licu izveo specijalista plasticne, rekonstruktivne i estetske hirurgije, ako je ta promena  pre toga pregledana klinicki  i dermoskopski i ako je potvrdjeno da se radi o benignoj promeni, nemate razloga za brigu.  Sa razlogom koristim rec promena a ne mladez, zato sto postoji niz penignih promena koje se nakon pregleda i postavljanja dijagnoze mogu bezbedno ukloniti laserom, radiotalasima ali ne i one pormene koje zahtevaju patohistoloski pregled i potvrdu dijagnoze, one se moraju u potpunosti ukloniti operativni.

   Srdacan pozdrav, 

   Mr sci med dr Dragana Petrovic-Popovic

 1. Imao sam DVT u desnoj potkolenici 2015. godine. Izlečio sam skoro do kraja (Fraxiparin, OAK) i kada je trebalo da pijem Aspirin, nisam pio. Tromboza se vratila, pa skoro asimptomatski, i poslednji pregled CDS je pokazao: Na mestu ranije viđene tromboze (distalna VFS i VP) nema znakova akutnog trombotičkog procesa. Pomenute vene kompresibilne, prohodne. Ostale duboke vene bez znakova tromboze. Valvula ušća VSM insuficijentna. VSP sa sekvelama ranijeg tromboflebitisa. Ne vide se varikozne vene, niti insuficijentne perforantne vene. Heterozigot sam na FV leiden, MTHFR C677T i PAI-1 4G/5G. Išao sam u teretanu duži period. Nosim kompresivnu čarapu stepena 2 i pijem Aspirin. Rečeno mi je da mogu da dobijem venske rane. Zna li se kada će one nastupiti i da li će se uopšte pojaviti? Postoji li neka vrsta operacije tih vena? Trudim se da izbegavam dugoročno sedenje i stajanje.

  Odgovoreno: 15. 06. 2019.
  • Mr sci. med. dr Dragana Petrović-Popović

   Postoji operativno lečenje. Operacija se izvodi laserom ili klasično. Nakon detaljnog pregleda i potrebnih analiza će bti odlučeno koja metoda je najbolje rešenje za Vas i Vaše probleme. Preporučujem Vam da odete na pregled kod dr Srđana Babića.

    

 1. Pojavila se neka promena na maloj usni vagine. Ponekad svrbi, ne raste, HPV tipizacija negativna, nema bakterija samo kandida na brisevima. Moj ginekolog je dao dijagnozu lichen vulvae pre nekoliko meseci, jer mukoza vagine često puca i imam beličastu kožu na preponama blizu vagine. Molim vas za savet i mišljenje. Šaljem sliku pregleda

  Odgovoreno: 15. 06. 2019.
  • Mr sci. med. dr Dragana Petrović-Popović

   Preporučujem Vam da sa mesta promene uzmete uzorak i pošaljete na patohistološki pregled, koji će dati definitivnu dijagnozu. Na slici vidim da trenutna promena nije velika te je moguće operacijom je odstraniti u potpunosti i takođe poslati na patohistološki pregled. Potom uključiti adekvatnu terapiju kada se potvrdi dijagnoza.

 1. Poštovani,

  Od djetinjstva na vratu imam mladez na koji nijesam obracala previse paznje. Medjutim, u poslednjih godinu, povremeno osjecam svrab. Primijetila sam i da nema bas pravilan oblik. Ne znam da li je sve to znak za uzbunu? Dostavljam fotografiju. Unaprijed hvala.

  Odgovoreno: 11. 06. 2019.
  • Mr sci. med. dr Dragana Petrović-Popović

   Postovana, 

   savetujem Vam da se javite plasticnom hirurgu i operativno uklnite ovaj mladez,

   Srdacan pozdrav, 

   Mr sci med dr Dragana Petrovic-Popovic

 1. U poslednjih mesec dana mi se pojavilo preko 20 sitnih mladeža po telu. Kao crne tačkice i pomalo rastu. Ranije sam išla u solarijum, brinem se da to nisu posledice toga. Gde god pogledam imam nov mladež.

  Odgovoreno: 09. 06. 2019.
  • Mr sci. med. dr Dragana Petrović-Popović

   To je zaista veliki broj novonastalih mladeža u kratkom vremenskom periodu, tako da Vam preporučujem da dođete na pregled na kome će biti pregledani svi Vaši mladeži na telu. Ako bude potrebe uradićemo i dermoskopski pregled.

Prikazano 1-5 od ukupno 284 pitanja
Zakažite pregled kod Mr sci. med. dr Dragana Petrović-Popović