Prim. mr sci. med Dušanka Milošević

Specijalista otorinolaringologije

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Telefon za zakazivanje

Prim. mr sci. med. dr Dušanka Milošević je specijalista otorinolaringologije.

Telefon za zakazivanje

+381 63 687 460

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 4918

 1. Otežano disanje u grlu
  Pitanje broj: #163435

  Od jutros imam otežano disanje i to u grlu, operisao sam krajnike još pre skoro godinu dana, išao sam na spirometriju i svaki drugi pregled pluća bio mi je skoro besprekoran, naime, imam 17 godina i pokušaj održavanja socijalnog života i izlazaka često zna da ostavi svoj trag. Već par dana mi je zapušen nos, kijam. Dve večeri za redom sam bio napolju do ranih jutarnjih časova relativno neadekvatno odeven. Da li je ovo samo posledica lošeg oblačenja po hladnijem vremenu? Da naglasim nemam temperaturu, ili bilo koji vid kašlja sem kada sebe nateram ne bi li lakše došao do vazduha, pijem čajeve i odmaram.

  Odgovoreno: 19. 08. 2019.
  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević

   Otidjite do Vašeg lekara da vam posluša pluća. Uzmite i Wintervits tbl za jačanje imuniteta i naravno izbegavajte svako preterivanje.

 1. Česte prehlade kod hipertireoze
  Pitanje broj: #163436

  Поштовани, имам 39 година и аутоимуни Базедов- Гравес, који већ годинама држим под контролом минималном дозом Тирозола и спортом. Рекреативни сам тркач, оријентисана на дуже дистанце. Такође сам пушач, али не пушим цигарете, већ дуван. Од почетка ове године, стално се прехлађујем, заправо на месец или месец и по дана. Антибиотици не решавају проблем, а лекови типа панадол некада да, а некада не. Изузетно добро и квалитетно се храним, и у енергијском погледу и у погледу намирница, свакога дана пијем сокове од свеже цеђеног воћа, не једем просте шећере ни грицкалице. Спортски сам активна 6 пута недељно. Једино што, због хипертирозе, не спавам превише. Наиме, то је 6 сати плус још око сат времена дању. Међутим, и када спавам више, ситуација није боља. И често сам изложена стресу због посла (тј. људи на истом), са чиме се борим како знам и умем, али највише спортом. Шта да урадим па да ово стално прехлађивање престане? Почне главобољом, онда се запуше синуси, онда почне да ме боли грло, па да кашљуцам, а често и цело тело боли. Знам да је тада лек мировање и да треба ојачати имунитет, али не знам више шта од хране да убацим (плус, узимам суплементе у виду магнезијума, протеина и исо-тоника), а и не могу себи да приуштим сваког месеца 7 дана мировања. Честа прехлада се одражава и на расположење и на моје радне способности и морам тада да паузирам са тренинзима, што је тренутно непрепоручљиво јер сам у току припрема за маратон, где је континуитет тренинга од пресудног значаја. 

  Odgovoreno: 19. 08. 2019.
  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević

   Pored zdrave ishrane predvidjene za ozbiljne sportiste, uzmite i Wintervits tbl / engleska firma Health Aid/ za  podizanje imuniteta  1 x 1 tabletu dnevno.

    

 1. Osećaj gušenja i stezanja u grlu
  Pitanje broj: #163420

  Već nekoliko meseci unazad imam problem sa jako upaljenim grlom osećajem gušenja kao da ne mogu da udahnem, stezanja u grlu kao da mi je vezano nešto oko njega, pa i osećaj kao da mi je neka lopta zastala u grlu. Najviše me brine to gušenje imam samo 20 god. Nekad se osćam kao da mi se grlo potpuno zatvorilo i da cu da se ugusim. Nekada traje oko pola sata nekada duže nema pravila, dešavalo mi se da nekoliko dana ne osećam simptome ali simptomi se vrate. Bila sam kod lekara opšte prakse i dr mi je rekla da mi je grlo vidljivo upaljeno i dala mi je uput za bris, rezultate čekam još uvek. Orl lekar mi je rekla da je sve normalno i da su mi široki disajni putevi i nije joj jasno zašto se gušim. Radila sam čak i spirometriju kod pneumologa i bila je normalna. Ranije sam imala problema sa slivanjem iz nosa u grlo ali nikada nisam imala simptoma gusenja i bolova u grlu. Takodje iz analiza krvi pronadjene su mi bile bakterije mikoplazma pneumonije i hlamidija pneumonije još aprila meseca valjda sam to zalečila napominjem jer se pitam da li i to ima neke veze sa mojim problemima sa grlom. Mučim se već dugo. Na osnovu mojih simptoma na šta vi sumnjate i koje bih testove još trebalo da uradim?

  Odgovoreno: 16. 08. 2019.
  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević

   Na osnovu napisanog, potreban je razgovor sa psihologom jer tegobe mogu biti psihogene prirode.

 1. Problemi sa disanjem kroz nos
  Pitanje broj: #163352

  Imam 14 godina i sve je počelo 2017. u avgustu kada sam se jako razbolela (imala sam temperaturu preko 40) i od tada kao da imam neku ,,prehladu" (simptomi prehlade, ali nije prehlada) koja ne prestaje već dve godine. U početku sam jako kašljala i curio mi je nos. Nakon nekoliko meseci (kada smo shvatili da nije prehlada) otišli smo u dečiji dispanzer i nakon nekoliko meseci uzimanja lekova za ALERGIJU (koje su nam tamo propisali), više nisam kašljala. Međutim, i dalje sam često imala potrebu da duvam nos (iako ništa najčešće nije izlazilo) i osetila sam sekret u grlu. Ti simptomi nisu prestali do danas. Nakon tih nekoliko meseci uzimanja lekova za alergiju (od kojih je samo kašalj potpuno prestao) otišli smo u privatnu kliniku gde je endoskopijom nosa utvrđeno da treba da mi se vadi treći krajnik (tada sam još uvek imala sva tri krajnika). Marta ove godine izvađen mi je treći krajnik i ,,ispravljen mi je nos" (operisan mi je i nos, ispravljeni su neki unutrašnji kanali operacijom). Ništa se nije pobošljalo. Kada smo nakon par nedelja otišli kod drugog doktora on je rekao da nešto nije u redu i urađen je alergo test više puta (danas sam ga radila četvrti put), uvek je bio NEGATIVAN. Niko u porodici ne pati ni od kakve slične bolesti. Simptomi koje sada imam su da imam potrebu da često duvam nos, a retko kada ,,izađe nešto" (ako izađe, nekada je bezbojno ali gusto a nekada žućkasto gusto). Takođe, često imam potrebu i da pljujem šlajm jer mi se sekret skuplja i u grlu. Ne znam da li su bitne sledeće informacije, ali ću ih navesti: vrlo lako me zaboli grlo (kada pijem hladnu vodu npr.), nemam nikakvih problema sa ušima. Takođe, ono što doktori uvek prvo primete je da su mi USTA STALNO OTVORENA. Navikla sam da dišem na usta i neprirodno mi je da dišem na nos, Veoma je naprijatno kada, na primer, usred časa treba da izduvam nos (ili u gorem slučaju da pljunem šlajm) a ne smem da prekidam čas i da ustajem. I takođe što UVEK kada idem negde moram sa sobom da nosim maramice jer otprilike na svakih pola sata jednom izduvam nos, Kako da prestane da mi se skuplja sekret u grlu i nosu? Zašto se to dešva i kako da prestane? Za par nedelja krećem osmi razred i volela bih da se ovo reši pre perioda prijemnih ispita i da ne izostajem iz škole.

  Odgovoreno: 10. 08. 2019.
  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević

   Bez pregleda je tesko odgovoriti precizno na Vaše pitanje obzirom na to da je tu bilo pored mnoštva tegoba i operacija, a sa druge strarane imate 14 godina što znači da bez prisustva roditelja nije moguća saradnja.

 1. Da li tablete defrinol forte djeluju na eustahijeve tube? 

  Odgovoreno: 07. 08. 2019.
  • Prim. mr sci. med Dušanka Milošević

   Da, vrlo ušpesno.

Prikazano 1-5 od ukupno 4918 pitanja
Zakažite pregled kod Prim. mr sci. med Dušanka Milošević