Dr Bojan Jovanović

Opšti hirurg

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Telefon za zakazivanje

 Bojan Jovanović

Telefon za zakazivanje

+381 63 687 460

Oblasti medicine

Grad

Jezici

O doktoru

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 220

  1. Postovani, nedavno sam uradila imunohemijsku analizu i rezultat je : FT3 - 4,54 pmol/L, FT4 - 12,55 pmol/L, TSH - 2,87 mlU/L, Tg At - 123,4 U/mL, TPO At - 2315,28 IU/mL. Mozete li mi odgovoriti sta je potrebno dalje da radim i da li je potrebno da odlazim lekaru radi odredjivanja terapije?

    Odgovoreno: 16. 05. 2008.
    • Dr Bojan Jovanović

      Na osnovu povisenog titra antitela vi imate hronicni autoimuni upalni proces koji zahteva pracenje od strane endokrinologa. U ovom trenutku, obzirom na vrednosti hormona, nema potrebe za primenom specificnog lecenja.

  1. Postovani doktore, imam 51 god. Pre 5 godina mi se pojavio cvor velicine pacijeg jajeta. Cesto se gusim i ponekad me boli. bila sam kod lekara opste parakse i rekao mi je da je to stitna zlezda krvna slika mi je uredu. Molim Vas objasnite mi sta je to od cega se to pojavilo da li je opasno i kome da se obratim. Hvala unapred

    Odgovoreno: 06. 05. 2008.
    • Dr Bojan Jovanović

      Da bi sa sigurnoscu tvrdili da nesto pripada stitastoj zlezdi potrebno je to i dokazati. Tim povodom je nuzno da se obratite endokrinologu koji bi vas pregledao i ako smatra potrebnim indikovao dijagnosticke procedure (ultrazvuk, scintigrafiju, hormonske analize itd) na osnovu kojih bi se razresile sve vase dileme a svakako i naslo adekvatno terapisko resenje.
      Ass.dr Milena Velojic Golubovic

  1. Poštovani Već duže vreme me opterećuje problem sa bilirubinima,naime: radio sam lab.analizu 14.12.2007. rezultati: seddment.3/11 urea 3.5 gluk.5.8 triglic.6.7 bilirub.ukupni 18.7 bilirub.direktni 4.4 ast 21 alt 42 Urin: izgled bistar boja bžuta reakcija kisela rel.gust-ST 1010 15.12.2007.god. radrim ultrazvuk stomaka ,jetra uredu ,žučna kesa uredu bez kalkuloze.Holedohus i žučni putevi nisu prošireni.Pankreas je normalne veličine i eho strukture,bubrezi normalne veličine ,oblika i položaja,parenhim je normalne širine,u levom bubregu se nalazi nekoliko sitnihhiperehogeni promena.Bešika i prostata su normalni.Počeosam sa dijetom zbog hiperlipidemije ali ne baš toliko strogo ,alkohol ne koristim počeo sam da pijem čaj od uve . lab.nalazi od 18.01.208. sedim. 2/5 glukoza 6.0 holest.6.8 triglic.1.9 bilirubini ukupni 24.2 bilirubini direktni5.6 ast 14 alt 25 ostali nalazi su normalni. 18.01.2008. ponovljen ultra zvuk rezultati identični kao i prethodni put pe je zbog nedefinisane fokalne strukture u levom bubregu indikovana IVU. To je uradjeno 28.01.2008. nalaz :Na načinjenim snimcima neuočavaju se bitnije alteracije. lab. analiza 22.04.2008 sedim. 2/4 urea 2.4 kretin.82 glukoza 5.3 holesterol 6.8 trigliceridi 1.6 bilirubini ukupni 31.0 bilirubini direktni 6.8 ast 22 alt 31 ostali nalaz su u granicama normale. Napominjem da sam svo ovo vreme pod velikim stresom zbog posla (privatizacija firme,nema plate itd.)Ne osećam nikakve druge tegobe osim povremenog svraba na unutrašnjem delu desne butine blizu prepone .Od 04.04.2008.god pa do 18.04.2008god pio sam Bensedin od 5mg 2x1 i od tada sam bar mislim bez stresnih situacija osim veče pred labor.analize od 22.04. Unapred hvala ps Veoma sam zabrinut

    Odgovoreno: 06. 05. 2008.
    • Dr Bojan Jovanović

      ovo je pitanje za gastroenterologa te ga nekom od njih i uputite.
      Ass.dr Milena Velojic Golubovic

  1. Postovani profesore, molim Vas da mi objasnite dijagnozu posle punktiranja nodusa od 2,5 cm.Nalaz punktiranja je uredu.2000 g.nije mi bio uredu nalaz T3.Od tada su T3,T4,TSH stalno uredu.Dijagnoza posle punktiranja:Struma colloiddes cistica glandulae thyreoideae.Kontrola za 3-6 meseci.Imam li razloga za zabrinutost. S velikim uvazavanjem i zahvalnoscu SLOBODANKA DRAGOVIC,naucni i strucni prevodillac za ruski jezik,Beograd

    Odgovoreno: 06. 05. 2008.
    • Dr Bojan Jovanović

      Nema mesta zabrinutosti. Vas nalaz ukazuje da je promena benigna (koloidna cista) te stoga ostaje samo da se u navedenom roku uradi kontrolni ultrazvucni pregled.
      Ass.dr Milena Velojic Golubovic

  1. koje sve analize i pretrage treba da uradim da bi utvrdio zasto imam povisen secer dosad se sve svodilo na merenje secera iglikoriziranog hemoglobina i menjanja doze lekova sad sam na insulinu c peptid mi je u
    granicama mislim da je uzrok povisenig secera nesto drugo a ne pankreas da li moze da bude tiroida hvala

    Odgovoreno: 25. 04. 2008.
    • Dr Bojan Jovanović

      Poremecaj glikoregulacije moze nastati kod osoba predisponiranih za dobijanje secerne bolesti u razlicitim stresnim stanjima, kako psihickim tako i fizickim. Takodje i u toku postojanja nekih oboljenja kao sto je npr. Hipertireoza, Akromegalija, Kusingov sindrom i td. moze doci do porermecaja glikoregulacije. Po svemu sto pisete vi imate secernu bolest koja nije uslovljena drugim poremecajem jer da jeste dominirali bi znaci tog oboljenja koje ni jedan lekar ne bi mogo da previdi.
      Ass.dr Milena Velojic Golubovic

Prikazano 1-5 od ukupno 220 pitanja