Dr Mirjana Jovanović

Specijalista neuropsihijatrije

Telefon za zakazivanje
063/687-447

Telefon za zakazivanje

Dr Mirjana Jovanović, Specijalista neuropsihijatrije

Telefon za zakazivanje

Raspored rada doktora

Najraniji datum : 18.06.2024.
Prikaži kalendar >

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora


Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Pregled neuropsihijatra
8,140
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 388

 1. Tumačenje EEG nalaza
  Pitanje broj: #143778

  Poštovani, molim vas za tumačenje rezultata i savet da li je potrebna dalja dijagnostika. EEG sam uradila zbog strašnih glavobolja koje me onesposobljavaju da funkcionišem dok traju, praćene mučninom i povraćanjem. Inače od hroničnih bolesti imam hipofunkciju štitne žlezde koja je rešena terapijom i povišeni krvni pritisak koji je u periodu glavobolja iskako u povišene vrednosti. Zaključak neurologa: aktuelni EEG beleži niže voltiranu osnovnu aktivnost sa slabijom optičkom blokadom. Nema modulacije u vidu vretena, nema patološke aktivnosti, nema asimetrije strana. Iregularan nalaz u granici fiziološkog. Da li ovo može biti migrena ili sumnjate na nešto drugo? Unapred zahvalna

  Odgovoreno: 27. 01. 2016.
  • Dr Mirjana Jovanović

   Poštovana,
   Zaključak uradjenog eeg pregleda je da iako iregularan, ipak je u granicama fiziološkog. Dijagnoza migrene se ne postavlja na osnovu eeg nalaza. Ispitivanje glavobolja zahteva detaljan opis javljanja glavobolje, razlikovanje uzroka koji glavobolju izazivaju, različite vrste glavobolja... Potrebno je da vodite dnevnik glavobolja kako bi se stekla jasna slika o učestalosti javljanja glavobolje, tipovima bola, provocirajućim faktorima, reakciji na analgetike... Pored detaljno uzetih anamnestičkih podataka, neophodno je uraditi neurološki pregled i eventualno dopunske dijagnostičke preglede (rtg c kičme, ultrazvuk krvnih sudova vrata, ct ili mr pregled endokranijuma, pregled oftalmologa. . .) .
   Pozdrav

 1. Nevoljni pokreti
  Pitanje broj: #143815

  Poštovani,
  Imam problema sa drhtanjem, ali se to ne dešava uvek nego samo kada sam recimo na nekoj proslavi ili negde gde je veći broj nepoznatih ljudi. Takođe, kad pijem neko piće ili kad jedem. Isto mi se desi da mi zadrhti deo obraza kad se smejem, kao i trzaji prilikom hoda.

  Odgovoreno: 27. 01. 2016.
  • Dr Mirjana Jovanović

   Poštovani,
   Nevoljni pokreti (kojima pripada i podrhtavanje ruku, igranje mišića) se mogu manifestovati na različite načine. Takodje su različiti i uzroci pojave nevoljnih pokreta. Nekada se javljaju kao posledica psihičke napetosti i stresa, a nekada imaju organsku osnovu svog nastanka. Zato je neophodno da se javite neurologu kako bi se obavio neurološki pregled i indikovali potrebni dalji pregledi.
   Pozdrav

 1. Slabost ruke i noge
  Pitanje broj: #143823

  Poštovani,
  Kada sam imao 20 god osetio sam slabost u levoj ruci i nozi, tada sam otišao kod neurologa gde sam uradio eeg i skener glave i bilo je sve u redu. Simptomi su prestali nakon nekog vremena. Sad imam 25 god. i poslednjih mesec dana osećam isto to, slabost u levoj ruci i nozi uz bolove, povremeno imam i jake bolove u prsima i vratu. Pre 15 dana sam uradio ekg i ultrazvuk srca, takođe je bilo sve u redu. Ako bih mogao da dobijem savet neki, znacilo bi mi? Hvala

  Odgovoreno: 27. 01. 2016.
  • Dr Mirjana Jovanović

   Poštovani,
   Potrebno je da se ponovo javite neurologu. Zbog opisanih tegoba, potrebno je uraditi neurološki pregled i potrebne dijagnostičke preglede glave i vrata.
   Pozdrav

 1. Osećaj jeze u gornjem delu tela
  Pitanje broj: #143534

  U poslednje vreme dešavaju mi se čudne promene, smenjuju mi se jeza i blaga vrućina u gornjem delu tela, vrata i čela. Blagu mučninu osetim, pogled mi je kad kad u takvim situacijama zamućen i osećam pritisak u očnoj duplji. Imam bolove u glavi, mogu ih opisati kao neku napetost, kao težina. Pospana sam, popijem panadol advance i bude kasnije bolje.

  Odgovoreno: 20. 01. 2016.
  • Dr Mirjana Jovanović

   Poštovana,
   Javite se Vašem lekaru opšte prakse - bez obavljenog pregleda i detaljno uzetih podataka ne mogu se objašnjavati tegobe niti savetovati terapija.
   Pozdrav

 1. Poštovani, već par dana imam neku malaksalost tj. blagu vrtoglavicu na momente i čudan neki osećaj u potiljku i vratu. Inače imam problema sa vratom, pri spavanju sam stekao lošu naviku da dosta podignem jastuk pa me zbog toga boli i vrat i leđa. Da li to može biti uzrok svega toga i koje je Vaše mišljenje? Unapred hvala

  Odgovoreno: 20. 01. 2016.
  • Dr Mirjana Jovanović

   Poštovani,
   Tegobe mogu poticati od nezgodnog položaja prilikom spavanja, ali i od problema sa vratnom kičmom, centrom za ravnotežu...Neophodno je da se javite svom lekaru opšte prakse koji će Vas pregledati i odlučiti da li su potrebni dalji pregledi (rentgne vratne kičme, pregled orl-a. . .)
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 388 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Mirjana Jovanović