Dr Bogdan Pinterović

Doktor medicine

Dr Bogdan Pinterović, Doktor medicine

Oblasti medicine

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 38

 1. Poštovani, 

  Molio bih Vas da mi protumačite rtg nalaz pluća i srca p-a: hilobazalno bostrano izražena plućna šara bez znakova konsolidacije pl. Parenhima hilusi pravilnog oblika. Aorta tamna. Cor b. O kf sinusi transparenti. Dijagnoze: z01.6 

  Hvala unapred, srdačan pozdrav!

  Odgovoreno: 14. 05. 2017.
  • Dr Bogdan Pinterović

   Poštovani,

   Radiološki nalaz koji ste citirali je dobar, tj. nema nikakvih patoloških promena, nemate razloga za brigu.
   Dijagnoza z01. 6 označava radiološki pregled.

   Pozdrav

 1. Crna stolica
  Pitanje broj: #151722

  Poštovani,

  Suprug mi ima 35 godina i već 20 dana ima proliv. U pitanju su jedna, dve stolice na dan ali retke. Međutim, danas nije retka ali mu je crna stolica. Dali smo na analizu treba da stigne za par dana. Zanima me šta još možemo učiniti i da li treba odmah da se javi lekaru ili da  čekamo rezultate? Inače, pored takve stolice zaboli ga stomak dole skroz nisko napred otprilike u predelu bešike i obično oko 5 ujutru i onda se dva sata tako muči i onda ima tako retku stolicu. Ne pije nikakve lekove, nije povraćao ali kaže da ima osećaj kao da mu "kuva" u stomaku.

  Odgovoreno: 20. 04. 2017.
  • Dr Bogdan Pinterović

   Poštovana,

   Ne možete ništa pored gore navedenog učiniti. Morate se hitno javiti gastroenterologu, nemojte čekati rezultate, jer stanje koje opisujete iziskuje detaljno ispitivanje i adekvatnu terapiju.

   Pozdrav

 1. Aterom na glavi
  Pitanje broj: #151827

  Poštovani, 

  Dečak 17 godina ima blago ispupčenje na glavi iznad levog uha koje je na dodir mekano. To se pojavilo pre par dana, nije udario nigde i ne boli ga. 
  Šta bi to moglo da bude? Hvala.

  Odgovoreno: 19. 04. 2017.
  • Dr Bogdan Pinterović

   Poštovana,

   Verovatno se radi o ateromu odnosno lojnoj cisti. Ateromi se inače često javljaju u predelu glave i vrlo lako se uklanjaju hirurškim putem.

   Pozdrav

 1. Šlog i koksaki virus
  Pitanje broj: #151705

  Zdravo.

  Zanima me da li šlog može da se desi usled bolesti koksaki virusa tip B? U pitanju je dečak od 22 godine.  Ako se ne otkrije usled čega je došlo do šloga preko nalaza uradjenih do sada, šta sve od nalaza treba izvaditi? 
  Hvala unapred, pozdrav

  Odgovoreno: 17. 04. 2017.
  • Dr Bogdan Pinterović

   Poštovana,

   Koksaki virus "napada" srčani mišić, tj. može dovesti do pojave miokarditisa, perikarditisa itd, ali se nekad može desiti da dođe i do razvijanja meningitisa, ali u retkim situacijama. A u vezi šloga i dodatne dijagnostike moram reći da je širok dijapazon. Od ct-a do cerebralne angiografije, ali to ćete najbolje videti sa neurologom i konsultovati se sa njim.

   Pozdrav

 1. Poštovani,

  Da li je tačno da ne treba konzumirati mlečne proizvode nekoliko dana pre nego što dajem urin na laboratorijsku analizu?

  Odgovoreno: 29. 03. 2017.
  • Dr Bogdan Pinterović

   Poštovana,

   Slobodno možete konzumirati šta Vam je volja pred davanje urina na analizu.

   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 38 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Bogdan Pinterović