Dr Bojan Pejaković

Specijalista maksiofacijalne hirurgije

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Telefon za zakazivanje

Telefon za zakazivanje

+381 63 687 460

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 1709

 1. Imam 20 godina, ne pušim, ne pijem, nikad nisam uzimao narkotike. Prije nekih godinu dana mi se pojavio nekakav vazduh u ušima po ustanjaju iz kreveta i krenule su tegobe kao što su vrtoglavica ne klasična nego zanošenje neko, smeta mi svjetlost, kada se stvari pomjeraju brzo, mučnina, podrigivanje stalno. Snimao sam glavu, vrat, kičmu na mri, sve u najboljem redu, osim na vratu blaga spondiloza. Snimao EEG glave, zile vrata, snimao srce i uši komplet, čak i kaloriski test i sve u redu. Dok mi nije prije neki dan jedan prijatelj rekao da tegobe mogu imat od zuba umnjaka koji nije izrastao ili od viličnih zglobova, jer su meni zubi u dosta lošem stanju. Onda sam išao i snimio čitavu vilicu, pokazalo je odmah potpuno impaktiran umnjak desno koji gura zube ostale i koji je bukvalno okrenut nekako. Meni su zubi dosta krivi inače i zapušteni( strah) boli me često u viličnim zglobovima do usiju i iza usiju, zuji mi često u ušima na pokrete vilice. Kada god zijevam pucketa mi iz usiju. Da li je moguće da te tegobe koje sam opisao mogu imati od zuba i vilice? 

  Odgovoreno: 26. 08. 2019.
  • Dr Bojan Pejaković

   Sve je moguće. Potreban je pregled.

 1. Imam jedan liječeni zub bez živca koji je pukao i jedan koji je samo pukao i zanima me je li sigurno do popravka koristiti vodice za usta u smislu da te aktivne tvari ne uđu u krvotok ili na materijal ispuna živca ili bilo kakvav drugi problem napravi? Riječ je o antibakterijskoj tekućini za ispiranje usta., Listerin i Curaspet.

  Odgovoreno: 13. 08. 2019.
  • Dr Bojan Pejaković

   Slobodno koristite, i treba zbog pojacane higijene. Bez bojazni!

 1. Viseće promene ispod jezika
  Pitanje broj: #163271

  Primetio sam ispod jezika viseće promene koje se lepe za jezik. Iste su boje kao i jezik, nisu bolne i idu od vrha jezika prema bazi. Dve promene su veće (oko 0,5cm), a ostale su sitnije. Koje je vaše mišljenje?

  Odgovoreno: 02. 08. 2019.
  • Dr Bojan Pejaković

   Potreban je pregled, sam opis nije dovoljan. Pregled možete zakazati ovde.

 1. Uvećane pljuvačne žlezde
  Pitanje broj: #163241

  CT pokazuje da su mi uvećane sve pljuvačne žlezde. Nalazi krvi su mi uredni. Radio sam biopsiju. Rekli su mi da nije u pitanju tumor, ali ne zna se od čega je otok. Traje od februara ove godine i nekada su veće nekada se smanje. Bavio sam se body buildingom (fitnes) 8 godina i ishrana zdrava i izbalansirana po preporukama. I dalje sam na toj ishrani, iako se manje krećem nego pre, radim 8 h (nekada i duže) od kuće preko laptopa. Radno vreme 6 pm-2 am. Spavam 6-7 sati u proseku. I dalje nisu pronašli uzrok. Da li možda znate šta bi sve moglo da uzrokuje otok, a nije tumor i zauške?

   

  Odgovoreno: 31. 07. 2019.
  • Dr Bojan Pejaković

   Moram pogledati CT i sve nalaze, detaljan pregled, pa se tek onda mogu izjasniti. Zakažite pregled, ukoliko ste zaintetesovani. 

 1. Kost koja viri nakon vadjenja zuba
  Pitanje broj: #163166

  Pre 5 dana sam vadila donju sedmicu, vadjenje zuba je bilo prilično teško i komplikovano po rečju datog stomatologa. Rana u suštini lepo zarasta, ali sa unutrašnje strane vilice iza mesta gde je bio zub imam delić kosti koji viri i jezik nekako stalno beži tamo, interesuje me zašto se to dešava i da li postoji način da se to reši? 

  Odgovoreno: 26. 07. 2019.
  • Dr Bojan Pejaković

   Javite se nadležnom stomatologu, kako bi sanirao deo kosti koji viri.

Prikazano 1-5 od ukupno 1709 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Bojan Pejaković