Dr Bojan Pejaković

Specijalista maksiofacijalne hirurgije

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Pregled maksilofacijalnog hirurga
3,000
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 1792

 1. Asimetrična vilica lečenje
  Pitanje broj: #168022

  Desna strana usta (vilice) mi je više razvijena od lijeve. Kao mala sam imala pokvaren zub na lijevoj strani te sam izbjegavala da jedem na tu stranu. Prešlo je u naviku, i tako jedem već 10 godina. Zbog toga mi je i lice postalo asimetrično, desna strana izgleda više od lijeve. Postoji li rješenje, kako popraviti to? Da li će mi lice zauvijek ostati ovako ili će se vremenom uravnotežiti?

  Odgovoreno: 06. 04. 2020.
  • Dr Bojan Pejaković

   Samo od sebe se neće uravnotežiti. Potreban je pregled, da se utvrdi stepen deformiteta. Na osnovu toga će se planirati terapija.

 1. Pozdrav,

  Zovem se Igor. Imam sledeci problem,.. fale mi dve gornje cetvorke, pa me zanima postoji li sansa da se uradi most, ali samo na peticama, da mi se trojke ne diraju? Zao mi je da brusim 4 zdrava zuba, a svakako onda radim 6 krunica, sto mi dodje mozda malo jeftinije nego da uradim dva implantata. Vise sam za most jer bude prije zavrseno.

  Lijep pozdrav i unapred Vam hvala na odgovoru.

  Odgovoreno: 28. 03. 2020.
  • Dr Bojan Pejaković

   Svakako Igore! Ukoliko "petice" zadovoljavaju uslove da budu nosaci, tako svakako treba uraditi te sacuvati trojke zbog bolje estetike.

 1. Pre tri dana sam izvadila ostatak zuba u donjoj vilici treci sa desne strane. Interesuje me da li ce ispiranje sa cajem od zalfije da ubrza zarastanje rane? Ne bih preterivala alinpr pred spavanje da isperem usta sa tim cajem. Ako vi to ne preporucujete molim da mi objasnite zasto bi to bilo stetno. Hvala na odgovoru!

  Odgovoreno: 27. 03. 2020.
  • Dr Bojan Pejaković

   Ne treba preterivati sa ispiranjem jer ce otezati zarastanje. Uvece isperite i dovoljno je.

 1. Pozdrav! Pre 6 godina imao sam prelom ceone kosti,odnosno dela iznad desnog oka blize nosu. Zbog straha od nestrucnosti lekara iz mog grada trazio sam da to rade lekari iz glavnog grada ali nije mi odobreno,no to je druga tema. Uglavnom,na kraju sam ostavio to kako jeste s obzirom da nisam osecao nikakve tegobe,nisam imao vrtoglavice niti bilo sta drugo,osecao sam se sasvim normalno i dan danas tako. Jedino sto je ostalo to neko glago udubljenje u celu . Interesuje me,da li u buducnosti moze doci do nekih komplikacija ,meningitisa ili necega slicnoh posto sam citao da moze doci do nekih kasnijih komplikacija i da li bi recimo sada vec posle 6 god bilo kasno za neku hirursku intervenciju? Unapred hvala na odg

  Odgovoreno: 27. 03. 2020.
  • Dr Bojan Pejaković

   Komplikacije zavise od vrste preloma tj.koje su strukture zahvacene. Ukoliko postoji prelom zadnjeg zida ceone kosti moguce je da dodje do komplikacija. Ukoliko je prelom prednjeg zida, onda je samo estetski problem. Niste zakasnili za op.lecenje, no potreban je pregled i dijagnostika da se napravi adekvatan plan lecenja.

 1. Pozdrav, molim vas za vas strucni savjet kako da rijesim problem sa prednjim zubima u gornjoj vilici? Znaci kao sto vidite na slici razmak izmedju jedinica u gornjoj vilici zeljela bih da ih spojim i dvojke su mi krace ,zeljela bih da ih izjednacim sa jedinicama da budu iste duzine? Koje sve opcije postoje da se taj problem rijesi? Hvala :)

  Odgovoreno: 26. 03. 2020.
  • Dr Bojan Pejaković

   Dva nacina, ortodontski i protetski. Potreban je dataljan pregled da bi utvrdili koji je najpodesniji nacin u vasem slucaju.

Prikazano 1-5 od ukupno 1792 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Bojan Pejaković