Dr Aleksandar Milićević

Lekar opšte medicine, specijalizant patologije

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 57

 1. Bol i hladnoća u nozi
  Pitanje broj: #152950

  Postovani, 

  Molim Vas za savet. Moja baka (88) je imala bol u levom kuku od pre dva dana. Danas joj se taj bol smirio, međutim, počela je od juče da oseća da joj je od butine, a posebno od kolena do tabana hladna leva noga i da ne može da se osloni na nju. Molim Vas da me posavetujete kom lekaru specijalisti da se obrati. 

  Unapred zahvalna

  Odgovoreno: 22. 07. 2017.
  • Dr Aleksandar Milićević

   Poštovana,

   Na žalost bez pregleda i anamneze ne može se doneti zaključak o prirodi problema. Tegobe mogu biti vaskularnog, neurološkog porekla, bol u kuku takođe može biti vezan za problem sa zglobom. Predložio bih da se za početak javite vaskularnom hirurgu i neurologu.

   Pozdrav

 1. Nuspojave leka Orvagil
  Pitanje broj: #152945

  Pozdrav, 

  Dobio sam Orvagil 400 tablete, 6 dana 3 puta dnevno, imam osećaj kao da mi drhte ruke i noge, a imam i vrtoglavicu tj. kao da sam popio Bensedin, tako se osećam. Da li je moguće da je to od tog leka i da li bi trebalo da prekinem terapiju? Inače, 4. dan pijem.

  Odgovoreno: 21. 07. 2017.
  • Dr Aleksandar Milićević

   Poštovani,

   Predlažem da se javite lekaru koji je prepisao terapiju i da sa njim dogovorite dalje korake. Takođe se možete javiti neurologu zbog smetnji koje osećate.

   Pozdrav

 1. Bol kod dojke
  Pitanje broj: #152818

  Poštovani, 

  Javlja mi se bol u ljevoj dojci i ispod pazuha, te se širi prema ruci. Bolovi traju po nekoliko dana i nisu povezani sa menstrualnim ciklusom, te bol sama od sebe prolazi, te se javlja opet sa istim simptomima. Također, dojka mi je osjetljiva na dodir, a prilikom dodira u jednom djelu osjećam nešto kao strano tjelo, ali nije u obliku kvrzice. 

  Lijep pozdrav

  Odgovoreno: 19. 07. 2017.
  • Dr Aleksandar Milićević

   Poštovana,

   Predložio bih pregled ginekologa i ultrazvuk dojki. Sa preporučenim specijalistom ćete videti da li su neophodne dodatne analize.

   Pozdrav

 1. Sećer kod gojaznih osoba
  Pitanje broj: #152583

  Poštovani,

  Moje je pitanje, barem ja mislim iz oblasti interne medicine. Jutarnji sećer mi je od 6, 2 do 6, 5, lekar opšte prakse me je poslao na test opterećenja glikozom. Nakon testa mi je sećer pao na 4, 8 i tako sam ostao bez odgovora lekara tj. rečeno mi je da je to zbog gojaznosti i da je sve u redu. Preporučena mi je dijeta i šetnja. Imam glukomer, merim sam sećer i već 3 meseca su iste vrednosti, pa me interesuje sta dalje da radim?

  Pozdrav,

  Odgovoreno: 07. 07. 2017.
  • Dr Aleksandar Milićević

   Poštovani,

   Preporučio bih konsultaciju endokrinologa i nutricioniste. Promena navika u ishrani kao i fizička aktivnost Vam mogu pomoći oko gubitka kilograma i poboljšanja vrednosti šećera, što ćete usaglasiti uz nadzor navedenih specijalista.

   Pozdrav

 1. Bol u grlu kod pusača
  Pitanje broj: #152734

  Poštovanje,

  Imam 18 godina, već skoro godinu dana imam problema sa grlom, naime, u toku gutanja osetim slab bol. Pušač sam 2 godine i ovo me polako plaši. Pa bih molio za savet.

  Hvala unapred 
  P.s. Kao mali sam imao alergijsku astmu.

  Odgovoreno: 07. 07. 2017.
  • Dr Aleksandar Milićević

   Poštovani,

   Preporučio bih pregled orl specijaliste. Uzrok može biti alergijske prirode ali bez dodatnih analiza i pregleda ne može se doneti zaključak. Pušenje u pojedinim slučajevima može služiti kao okidač za pojavu tegoba.

   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 57 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Aleksandar Milićević