Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79643)

 1. Dete mi još nije naučilo da čita i učiteljica misli da sam ja (majka) kriva. Dete ima 8 godina i ima poteškoće. Vodila sam ga kod školskog psihijatra on još nemoze da radi sa njim pa ga moram slati privatno a i to kosta kako da se poatavim prena uciteljici jer mi je doslo da joj svasta kazem ali sam ucutala zbog sina ali neznam dokle cu da cutim jer mislim da ima svoje miljenike a ostale ko sisa molom vas kazite mi sta da radim

  Odgovoreno: 07. 12. 2019.
  • Postovana,


   moguce je da se radi o poremecaju skolskih vestina, konkretno o disleksiji kod Vaseg deteta. 

   Medjutim, da bi se to iskljucilo ili potvrdilo, neophodno je  testirati svih deset sposobnosti . Na taj nacin dobijamo mnoge bitne informacije o ispitaniku .

   Znaci, savetujem psihotest kao resenje Vaseg problema.

   Pozdrav.

 1. Trauma od vojnih avion
  Pitanje broj: #157640

  Imam dete od 6 godina. Naime, sa 3. 5 je doživeo traumu od vojnih aviona koji su imali vežbu, a on je na minut ostao sam dok su oni preletali. 
  Od tada je prošlo skoro tri godine, a on još uvek ima strah od bilo kakvog zvuka aviona, ne sme napolju sam, ne udaljava se uopste, neće da izađe napolje sam, jer kako kaže plasi se zvuka, da će avion da padne. . . 
  Ide u vrtić i tamo se ponaša normalno. Ako uđem u kuću na minut on trči za mnom. Ako je baš glasno počne da vristi. 
  Uskoro treba da krene u školu i vise ne znam šta da radim. Jednom smo ga vodili dečijem psihologu i on je predlozio ignorisanje, ali nije pomoglo, a strah je sve dublji. Molim vas za pomoć

  Odgovoreno: 17. 09. 2018.
  • Poštovana,
   Savetujem da vaše dete nastavi posete stučnom licu, odnosno dečijem psihoterapeutu radi pomoći i podrške da prevaziđe strah, ali mislim da ignorisanje problema nije rešenje.
   Pozdrav

 1. Imam dječaka od 11 godina. Dijete je konstantno zamišljeno i u školi potpuno nezainteresovano. I kod kuće se primjeti ta zamišljenost po nekoliko puta ga moramo zovnut, a on odreaguje kao da ga probudimo iz sna i to se ponavlja već duži period. Prvo su počeli problemi u školi, zaboravlja da zapamti domaći u toku časa uspije da zapiše samo jedan zadatak. Onda kad to treba kući odraditi nastaje plač i vrpoljenje na stolici. Inače, dijete je zdravo raste u normalnoj porodici nisu zapostavljeni (ima još 2 brata jednog starijeg jenog mlađeg), kao mali je bio hiperaktivan, ali nikad nije napravio nikakvu štetu nikome. Volio je da vježba, skače, bavi se sportom i to se nikad nije promijenilo. Sad me zabrinjava ta njegova zamišljenost, slaba koncentracija i taj neki pogled izgubljeni, jer kad pričam sa njim on sluša nekih par rečenica i tačno osjetim kad se zamisli gleda u mene, a kao da me uopšte ne vidi. Svi mi govore da će proći, ali ja ipak mislim da imamo problem. Molim vas za savjet.

  Odgovoreno: 17. 09. 2018.
  • U vašem opisu problema važno je naglasiti od kada je dete zamišljeno i odsutno da li je od početka školovanja ili unazad kraće vreme? Uzroci njegovog ponašanja mogu biti različiti, može se raditi o poremećaju pažnje ili postoje neki problemi o kojima on ne želi da priča, u školi npr. Svakako je potrebno radi bolje procene situacije da se obratite dečijem psihijatru.

 1. Otežan govor kod deteta
  Pitanje broj: #157950

  Poštovani,

  Imam ćerkicu staru skoro 4 godine. Ima problema sa govorom, retko koju reč izgovara čisto, pretežno prve ili zadnje slogove izgovara. Slabo ili nikako sklapa rečenice, zna sva slova, boje, brojeve, voće, povrće itd. Pomalo i čita ali malo teže razumljivo. Zna pesmice, imitira šta joj se svidi, voli da se igra ali nijedna igra ili igračka joj ne drži pažnju duže od 20ak minuta izuzev kad smo na igralištu. Prilazi deci ali ne može komunicirati pa se nekad "ludira" da bi im privukla pažnju. Često je nasmejana i zna da inicira igru. Kad je zovemo ne odaziva se uvek, već ponekad. Kontakt s očima nije dugotrajan ali ga ima izuzev kad pevamo pesmice ili joj nešto objašnjavamo onda nas gleda dugotrajnije. Razume skoro sve komande ali ne odgovora kad je pitamo npr. kako si, šta si radila danas i sl. Pokazuje šta želi ili kaže, ponekad negoduje kad joj ne damo nešto. Na pregledu sluha nam je rečeno da slabije čuje na levo uvo. Bili smo kod psihijatra, logopeda ali samo dva puta na kratko i nisu nam ništa mogli konkretno reći, trebalo je  još par puta otići ali smo se preselili u inostranstvo. Svašta nam je padalo na pamet, od autizma pa nadalje. Interesuje nas koji problem naše dete ima. 

  Odgovoreno: 01. 07. 2018.
  • Poštovani,

   Ne mozete očekivati da na sajtu dobijete dijagnozu ili rešenje nekog problema. Jedino što Vam mogu reći da pretpostavljam da Vaša ćerkica može da prevaziđe poteškoće sa govorom u radu sa stručnim licima koji će kroz detaljnije preglede utvrditi i razloge zbog kojij su nastali i u skladu sa tim nastaviti rad sa njom. Predlažem da se aktivirate što pre s obzirom da razvojni period traje do 5. godine, pa će najbolje reagovati na rad u ovom periodu.

   Pozdrav

 1. Upotreba kreka
  Pitanje broj: #158028

  Poštovani,

  Zanima me da li "krek" rekreativnim korišćenjem može da dovede do nekih zdravstvenih problema? Pod rekreativnim unošenjem mislim na oko 5-6 puta mesečno, naravno umereno. 

  Odgovoreno: 01. 07. 2018.
  • Poštovani,

   Bilo da je kratkotrajna ili dugotrajna, zloupotreba ima mnogo nuspojava koje ozbiljno ugrožavaju zdravlje.
   Kratkoročni zdravstveni rizici uključuju:
   kardiovaskularne probleme (povišen krvni pritisak, ubrzano puls, povišena temperature)
   ubrzano disanje
   mučninu
   čudno ili bizarno ponašanje
   halucinacije (vidne i slušne)
   sumanuta razmišljanja
   paranoju
   teskobu i paniku
   gore navedeni negativni učinci se mogu javiti čak i nakon samo jedne jake doze.
   dugoročne posledice zloupotrebe cracka se mogu javiti nakon par dana, sedmica, meseci ili godina kontinuirane zloupotrebe.
   Dugoročni zdravstveni rizici uključuju:

   kardiovaskularni problemi koji uključuju srčani i moždani udar
   oštećenje kardiovaslukarnog sistema
   pothranjenost, velik gubitak težine
   zbunjenost/delirijum
   trajne psihoze
   oštećenja usana, desni i zuba
   depresija, teskoba, iritiranost
   ne čekajte da vam se psiho-fizicko zdravlje skroz ošteti da potražite pomoć.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 512 pitanja