Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (87009)

 1. Da li radite u nekoj klinici u Nišu?

  Odgovoreno: 22. 10. 2021.
 1. Moje postovanje,od pre dva dana imam problem sa decakom ima 7 godina. I pre par dana je jednom samo dosao i rekao mi ove recenice mama ja sam tebe lagao za to i to,i place pa posle par sekundi dodje i kaze mama ja sam uradio to i to pa place. Mama ja ne zelim da umrem pa place. Mama ja nekada psujem u sebi pomislim na psovku,ja mu za sve to kazem u redu je ne brini sve je to normalno. Neces umreti,odakle ti to. Ne brini i smirim ga. Ali vec dva dana on u sebi tj.u mislima izgovara razne psovke i to se desava na svaku sekundu i dolazi da mi kaze mama opet sam rekao u sebi evo opet,pa ode pa dodje i kaze evo opet. Sav se zacrveni u licu kao da ima tremu,drhti jako se uznemiren. Mi ga smirujemo i kazemo da pomisli na neke lepse reci,ali on ne zna kako. I sve to kroz plac,ja mu govorim da izbaci to iz glave a on mi ponavlja ne znam sta mi je kako to da izbacim. I onda opet kaze evo opet sam rekao u sebi,samo mi dodje. Inace je prvi razred i ucitelj ga veoma hvali kako je odlicno savladao i cak mnogo bolje od ostale dece slova racunanje i donosi samo odlicne ocene. Kako da mu pomognem jer se plasim da nesto gore ne bude? Da odbija da jede,stalno kaze nisam gladan ne kogu sad i stalno je zamisljen. I kada gleda tv.kao da gleda kroz njega i stalno ponavlja u sebi te psovke. Molim vas za brz odgovor hvala najlepse.

  Odgovoreno: 04. 02. 2021.
  • Postovana, vrlo je moguce da dete na taj nacin skrece paznju na sebe, i to moze biti znak da je potrebno malo vise da mu se posvetite. Ne dozvolite detetu da se dosadjuje, organizujte zajednicke aktivnosti, odvedite dete na neko mesto, ponudite mu razlicite teme o kojima cete zajedno razgovarati i sl. Ukoliko se stanje ne popravi ili pogorsa, potrazite pomoc decjeg psihijatra. 

 1. Postovani, Imam jedan problem.Imam 19 godina i pre par dana sam imala prvo seksualno iskustvo i zbog krvarenja tada odlucila sam da pitam majku da l je to normalno, ona je lose reagovala na to, napala me je da nisam normalna i rekla mi je:" sta ces ako si zatrudnela i ako treba da se udas, mozes of fakulteta da se oprostis..." (Da odnos jeste bio bez zastite ali na pola prekinut zbog bola, nije bilo ejakulacije i slicno, takk da barem mislim da ne treba da se plasim za tako nesto). U losim odnosima sam sa majkom od tad, a i imam jos par problema pored tog i nervozna sam samim tim mi je i muka...Nr znam sta da radim, kako da popravim odnos sa njom,sta mi je sve ispricala stvarno pocinjem da brinem da sam trudna( a 90% sam sigurna da nisam), kako da joj dokazem da nisam, da moze da mi veruje.

  Odgovoreno: 27. 01. 2021.
 1. Postovanje imam cerkicu 3 godine I pre dve nedelje desava se da se u snu otvori oci I smeje se kao da je budna, tek posle nekih dva minuta dodje sebi I ponovo se uspava. Dali je ovo za brigu? Hvala

  Odgovoreno: 06. 12. 2020.
 1. Dobar dan, imam pitanje u vezi moje djevojčice(6god). Nakon konfliktnog razvoda koji se dogodio u 6.mjesecu ove godine moja djevojčica je se počela jako čudno ponašati.Sve je bilo u redu do zadnjih mjesec dana kad je naglo počela ponavljati neke stvari kao npr. da joj je mokro oko usta i u ustima i to ponekad ponovi po sto puta ili drži sake sklopljene, neda baciti nebitne stvari npr.dlake kad je pitam zašto kaže zato što joj to nedostaje te odbija ići kod oca kojeg inace jako voli i ide rado. Inače je dobro, jede spava, raspoložena je, vesela, ide rado u školu ali te ostale stvari nam već počinju stvarat probleme i ne znam kako da se ponašam. Puno vam hvala i iskreno se nadam vašem odgovoru.

  Odgovoreno: 29. 11. 2020.
  • Postovana, sasvim je ocekivano da ce detetu tesko pasti prilagodjavanje na novonastale okolnosti. Ono sto je najvaznije jeste da ne dozvolite detetu da prisustvuje konfliktnim situacijama. Deca na tom uzrastu cesto razvod roditelja mogu doziveti kao neku sopstvenu krivicu. Bitno je da sa detetom razgovarate o njegovim osecanjima i da pokazete da znate kako se oseca (Npr. Znam da ti tata nedostaje), a zatim mu ponudite podrsku npr. da nacrta nesto sto ce pokloniti ocu kada se vide. Takodje, kroz razgovor detetu objasnite stvari sto jednostavnije. ( Npr. Mama i tata vise nece ziveti zajedno, da se ne bi puno svadjali, ali te oboje mnogo volimo). Vazno je da dete ne bude zanemareno vec da ima paznju oba roditelja ukoliko je moguce.

Prikazano 1-5 od ukupno 528 pitanja