Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (89945)

 1. Dobar dan, htela sam da se obratim za savet . S 17 i po godina sam rodila prvo dete prirodnim putem. Posle tog porodja su mi ostale posledice urinarna inkontinencija, isla sam n razne preglede radila keglove vezbe ali nista nije pomoglo.. Imala sam jos 3 porodjaj koji su obavljeni carkim rezom. Poslednji je bio pre mesec ipo dana. Problemi sa nekontrolisanim mokrenjem su sve veci, konstantno sam pod uloscima poslednjih 8 godina, postalo je veoma i psihicki naporno sobzirom da imam 4 dece i 25 godina, uvek sam ogranicena ketanjem i stalno moram da mislim na to da li ce mi se desiti da samo od jednom budem sva mokra.. zanima me imali ovom poremecaju leka i sta bi bilo najbolje. Hvala unaped i srdacan pozdrav.

  Odgovoreno: 13. 10. 2023.
  • Dobar dan

   Kod Vas je došlo do poremećaja mišića pelvičnog dna (mišići koji su zaslužni za urinarnu kontinenciju). Sama trudnoća dovodi do opterećenja i rastezanja navedrnih mišića ali glavni problem je sam vaginalni porođaj jer se prilikom porođaja uglavnom radi presecanje otvora vagine i dela mišića pelvičnig dna (epiziotomija).

   Najčešći problemi nakon epiziotomije su smanjen osećaj prilikom seksualnih odnosa i gubitak kontrole urina.

   Ako ste odlučili da nemate više vaginalni porođaj onda se možete operisati (vaginoplastika). Vaginoplastika je hiruška operacija kojom se uklanjaju ožiljci nastali prilikom porođaja, pronalaze se i rekonstruišu presečeni mišići (m.levator ani), sužava se vagina i radi se rekonstrukcija malih i velikih usana vagine (labioplastika).

   Ukoliko je stepen urinarne inkontinencije pre operacije bio mali, onda ce se inkontinencija rešiti rekonstrukcijom mišića. Ako je inkontinencija značajna, onda se istovremeno stavlja traka za inkontinenciju.

   Svakako pre bilo kakve odluke o operaciji morate doći na pregled kako bi videli koliki je problem i da nakon toga detaljno objasnim sve detalje vezane za operaciju i postoperativni oporavak.

   Lep pozdrav 

   Dr Stanojević Nikola 

 1. Pozdrav ,operisao sam Fimozu u drzavnoj bolnici u Kraljevu i doktor je operisao fimozu samo da bude efikasno ali ne i estetcki lepo ,pa me zanima da li moze kod vas da se to operise da estetki bude lepse?

  Odgovoreno: 13. 10. 2023.
  • Dobar dan

   Može se korigovati svaki ožiljak ali se mora sačekati da prođe najmanje 3-4 meseca od cirkumcizije koju ste imali. U medjuvremenu koristite svakodnevno Bepanthen krem. 

    

   Lep pozdrav 

   Dr Stanojević Nikola 

 1. Poštovani, Interesuje me koja je cena cirkumcizije kod deteta od pet meseci? Hvala unapred na odgovoru. Pozdrav, Dina

  Odgovoreno: 13. 10. 2023.
  • Dobar dan

   Ukoliko je razlog za cirkumciziju fimoza, moram da pitam da li ste pokušali da rešite problem kremom (Elocom kortikosteroidna krema)?

    

   Lep pozdrav

   Dr Stanojević Nikola 

 1. Dječak star 11 godina ima ukopan penis.Trebali bi konzultacije kod vas i moguću operaciju.

  Odgovoreno: 13. 10. 2023.
  • Dobar dan

   Operacija ukopanog penisa je veoma uspešna, daje skoro trenutne rezultate. Razlikuju se dva hirurška prustupa: penoskrotalni pristup i pubični. U oba slučaja se uklanja deo masnog tkiva iznad penisa i rekonstruiše ugao iznad i ispod penisa. Rezultati su trajni jer se masno tkivo u potpunosti uklanja (za razliku od liposukcije), a formiraju se veze između kože i duboke fasije iznad i ispod penisa koje formiraju pravilni anatomski odnos.

   Sama operacija traje 2-3 sata i radi se u opštoj anesteziji, u bolnici se ostaje 24h. Svakodnevne kontrole sa previjanjem su 10 dana.

   Nakon perioda oporavka ožiljci se ne vide. 

    

   Lep pozdrav 

   Dr Stanojević Nikola 

 1. Postovanje, molim za vase misljenje. Imam promene boje koze na dolnjem delu glavica penisa. Vise mi je puta pucala koza na glavicu, i sada mi je koza na dolnju stranu belkasta i suva i preljusti se ponekad, ali nema istu boju kao glavic sa gornje strane, ima vec 2 godine. Unapred zahvalan.

  Odgovoreno: 13. 10. 2023.
  • Dobar dan

   Najverovatnije imate lihen sklerozu (lichen sclerosis).

   Za svaki slucaj uradite bris glansa kako bi isključili infekciju. 

    

   Lep pozdrav 

   Dr Stanojević Nikola 

Prikazano 1-5 od ukupno 11255 pitanja