Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (91054)

 1. Imam kvrzicu na sredini pazuha, da li je to opasno? Nije toliko velika, rekli su mi mozda je bubuljica?

  Odgovoreno: 17. 07. 2022.
 1. Dana sam radila uz abdomena, interesujeme sta ovo znaci jetra-homogene ehostrukture, nesto svetlija, ap na mcl 14cm abdominalna aorta-normalnog dijametra, sa plakovima izrazen meteorizam!!!!! Tako je otkucano na izvestaju. Molim vas malo mi pojasnite. Hvala

  Odgovoreno: 24. 07. 2015.
  • Poštovana,
   To je normalan nalaz, a više detalja može vam dati vaš gastroenterolog.
   Pozdrav

 1. Postovani, imam dijagnozu morbus renalis chronicus, gradius 5 n18. 5, anemia, non specificata h90. 3. Moje je pitanje dali sa ovom dijagnozom mogu da zatrazim invaldsku penziju. Hvala

  Odgovoreno: 24. 07. 2015.
  • Poštovani,
   Preporuku za invalidsku penziju daće vam lekar spec. Nefrolog, a sa tim mišljenjem preko vašeg izabranog lekara obratite se institutu za medicinu rada "dr dragomir karajocić" za dalju obradu i ocenu radne sposobnosti.
   Pozdrav

 1. Postovani, vec par meseci unazad imam pojavu sukrvice u slajmu, koji izbacujem teže i uglavnom ujutru kojom prilikom sam dodje u dusnik pa ga izvucem, a retko iskasljavanjem. . . Ali to se ponavlja uporno. . . Od dijagnostike radjen rtg dvaputa gde je konstatovan naglasen bronhijalni crtez, radjen ct gde je konstatovan umereni centrolobularni emfizem, dva mikronodulusa 4mm u s2 i s4 segmentu bez infiltracije i lokalne limfadenopatije koje je nemoguce okarakterisati zbog malog dijametra. Od strane gastroenterologa radje rtg sa barijumom jednjaka i zeludca-hronicni gastritis i gerb (posto imam problema sa kiselinom i pecenjem u grdima i ledjima) . Takodje izolovan helikobakter kao i kandida u crevima koji se lece trenutno. Ipak mene najvise brine ovaj slajm u kome se nalazi sukrvica i da li sam ja gore navedenom dijagnostikom iskljucio ozbiljnije uzroke ovog ispljuvavanja sukrvice u pljuvacki.

  Odgovoreno: 24. 07. 2015.
 1. Poštovani, bolujem od epilepsije, pod terapijom sam, napade imam na 2-3 godine. Radila sam različite poslove, uglavnom honorarno ili neprijavljena, nikada nisam išla na procenu sposobnosti za rad. Pravnici kažu da mogu, moji lekari u ns-u i bg-u kažu da "ne bi trebalo da bude problema", u nsz-u već godinama imam jako puno problema. Jedno vreme sam bila na evidenciji osoba s invaliditetom, bez procene radne sposobnosti ili bilo kakvog objašnjenja. Moja konkretna pitanja: 1. Da li, kao epileptičar, mogu da radim u školi ili predškolskoj ustanovi? (razmišljam da konačno završim fakultet ili se prekvalifikujem) 2. Šta mogu da očekujem na proceni radne sposobnosti i da li ja imam status osobe s invaliditetom? Unapred hvala.

  Odgovoreno: 24. 07. 2015.
  • Poštovana,
   Obratite se institutu za medicinu rada "dr dragomir karajović" sa kompletnom dokumentacijom radi ocene radne sposobnosti za izabrano zanimanje, svakako preko svog izabranog lekara.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 40 pitanja