Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (76079)

  1. Vece. . U dvomici sam. . U 18sedici sam trudnoce, i htela bih da mijenjam oblik kose msm da uradim hladnu trajnu ondulaciju. . Pa me interesuje da li bi to nastetilo mojoj bebici. . Ili. . . ? Hvala unaprijed. . S postovanjem.

    Odgovoreno: 21. 01. 2014.
    • Poštovana,
      Zaista neznam i ne razumem u kozmetiku, neznam sta se koristi od hemikalija ili kiselina, savetujem vam da pitate vaseg frizera i dermatologa.
      Pozdrav

  1. Poštovani, rezultat testa na rubeolu iz krvi je igm +10. 08 (ref. Vr. - <2, 5 +>3, 5 u/ml) igg +31 (ref. Vr. -<10 +>20 u/ml) . Rodjena sam 1981. God. Mislila sam da sam vakcinisana protiv rubeole. Da li je moguce da s ovi rezultati tacni, radjeni su pre nedelju dana, a ja do danas nisam dobila osip, nemam temperaturu, jedno se osecam malo slabo, ali to je mozda od umora. Posle koliko vremena mogu planirati trudnocu? Hvala unapred

    Odgovoreno: 09. 03. 2010.
    • Poštovana,
      Igm antitela se održavaju i nekoliko meseci posle akutne ingekcije-mi iy ovih nalaza ne možemo da zaključimo kada st se inficirli, ali očigledno je inekcija novijeg datuma. Planirajte trudnoću za nekoliko meseci
      Pozdrav

  1. Imam 30 godina, mrsava sam iako imam dobar apetit. Desilo mi se nesto neprijatno, prilikom velike nuzde. Osetila sam nesto cudno u predelu cmara, pogledam i vidim kao da visi glista oko 10 cm, uzmem t. Papir pokusam da uhvatim, ali se ona vrati unutra u cmar. Neprijatno se osecam sada. Da napomenem da cesto imam bolove u crevima ne tako jake i nikad na istom mestu. Odgovorite mi sta da radim, postoji li neki preparat za to

    Odgovoreno: 08. 03. 2010.
  1. Molim vas za hitan odgovor!!!!!!!! Moj sin koji ima 3. 5 god pre 3meseca je prelezao boginje varicela, danas mu se na vratu, stomaku i glavi ponovo pojaile crveni plikovi. Odveli smo ga kod lekara koji je rekao da mu to izgleda kao varicela ali da nije siguran posto je on to vec prelezao i rekao da se sutra javimo kod naseg lekara. Molim vas da mi odgovorite da li se iste boginje mogu ponoviti posto nikad nisam cula za tako nesto i ako nisu te boginje sta bi moglo da bude. Hvala

    Odgovoreno: 06. 03. 2010.
    • Poštovana,
      Ne može varicela 2 puta, ali se može herpes zoster, kao reaktivacija uspavanog virusa varicele-idite kod infktologa
      Pozdrav

  1. Uskoro treba da idem na operaciju benignog tumora na vratu. U okviru priprema za operaciju, lekar specijalista sa infektivnog odelenja mi je prepisao obaveznu vakcinaciju protiv hepatitisa b. Moja doktorka opšte prakse smatra da to nije potrebno, s obzirom da ne spadam u rizičnu grupu. Ne bih hteo da se vakcinišem ako to nije potrebno, a opet, ako jeste, ne bih da to ne uradim. Šta da radim? Hvala vam na odgovoru. Dane vidović

    Odgovoreno: 06. 03. 2010.
    • Poštovani,
      Svaka seksualno aktivna osoba bi treblo da se vakciniše hepatiti b vakcinom
      Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 505 pitanja