Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (83448)

  1. Poštovani profesore Jevtoviću,

    Dok sam ležao na jednoj od gradskih plaža u Beogradu, pas koji je bio tu sa vlasnikom je skakao unaokolo i slučajno mi je skočio na noge i tom prilikom mi je noktima na dva mesta naneo vrlo male, površinske ogrebotine, koje nisu krvarile. Više bih rekao da je samo malo oguljen površinski sloj kože, nego što je u pitanju neka ogrebotina, te su vidljive samo crvenkaste tačke, tj. crvenilo na mestima gde je prešao šapama. Moje pitanje je da li postoji rizik od tetanusa imajući u vidu da je ogrebotina samo površinska, a da je pas imao vidno uprljane šape, s obzirom da je prethodno išao po zemlji? Ili je potrebno da ta rana bude duboka? Imam 31. godinu (1990. godište), tako da sam od vakcina protiv tetanusa primio one redovne tokom detinjstva i osnovnog školovanja (poslednju, valjda, još sa 12, 13 godina), tako da je drugo pitanje da li te vakcine pružaju kakvu takvu zaštitu i nakon deset godina od poslednje vakcine? Unapred zahvalan na odgovoru.

    Odgovoreno: 21. 06. 2021.
  1. Doktore imao sam Klebsielu, radjen je anti biogram, pio sam Ciprocinal od 500mg 2x dnevno. Kada sam ponovio bris, Klebsiele nije bilo ali se pojavila Kandida. Dali su mi Difulcan 3 dana i posle toga 7 dana Canesten kremu. Uradio sam urin, urinokulturu i krv. Osecam napetost u testisima i mosnicama. Molim za analizu laboratorije, brine me sto pise da imam dosta sluzi u mokraci.

    Odgovoreno: 17. 06. 2021.
  1. Postojano profesore. Da li je moguće da PSR metoda (na infektivnoj kl) nakon 3 ipo meseca ne prepozna HIV infekciju? Nakon tri godine radjen combo duo, 0,13 spram 1 - negativan! Da li je to pouzdano? Da li je moguće da neki drugi virus izazove generalizovane fascikulacije misica?

    Odgovoreno: 17. 06. 2021.
  1. Moje pitanje se odnosi na sigurnost zdravstvenog stanja posle vakcinacije. Naime moze li neko ko nema slezinu da primi aktuelnu vakcinu Covid? Uslovljavanje na poslu je da se mora Da li zravlje moze biti ugrozeno time?

    Odgovoreno: 16. 06. 2021.
    • neće biti ugroženo zdravlje, možda splenektomisani neće imati optimalni imunološki odgovor na vakciju, ali se svakako vakcina preporučuje

  1. Poštovanje, Da li vakcina protiv korone-Sinofarm štiti i od virusa zapadnog Nila-iz ujeda komarca? Pozdrav

    Odgovoreno: 16. 06. 2021.

Prikazano 1-5 od ukupno 2393 pitanja