Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (87789)

  1. Pozdrav nakon skidanja kondilome pojavili su mi se nabori Kako da resim to

    Odgovoreno: 31. 01. 2023.
  1. Poštovani prof. dr. Đorđe Bio sam na masaži i ona je bila grudima nakon toga je partnerka stavila kondom i oralno me zadovoljila. Da li mogu dobiti neku polnu bolest? S poštovanjem

    Odgovorili ste mi: Ne Zaboravio sam da Vam nagovestim da sam imao malu ranicu od brijanja izmedju prostate i polnog organa. Da li nemam razloga za brigu ?

    Odgovoreno: 30. 01. 2023.
  1. Pozdrav, znači ovako... Redovni sam darivatelj krvi, dakle svaka 3 mjeseca. Prošle godine sam krv dao u ožujku, lipnju i rujnu gdje su se pojavili moji problemi.Krv sam dao krajem rujna i mjesec dana kasnije vidio sam da sam izgubio 6kg (koje ne mogu vratiti), postao sam odjednom anemičan, povlacenje zubnog mesa, bolovi u kostima, mijalgije, artralgije (krepitus u koljenima,pucanje u svim zglobovima pa i kraljeznici) povremena bol u očima i usima i gubitak vida na desnom oku na -0.5 i neke vrste lezija na jeziku (možda oralna leukoplakija) i povremeno noćno znojenje, ali ne kao da se znojim po cijelom tijelu, košulja mi je malo znojna ispod vrata,ali sam primjetio profuzno znojenje kroz dan.Prilično sam siguran da sam također dobio opću lipodistrofiju (čekam da dođe analiza leptina). Radio sam sve vrste testova, preko kompletnog GI skeniranja do ANA/ENA testova čije rezultate čekam, i konačno 3 mjeseca kasnije otkrili smo da sam pozitivan na EBV i CMV. Napravio sam i HIV Ag/At p24 test koji je bio negativan i svaka donirana krv se također testira i nema šanse da sam je dobio jer je moj jedini partner cijeli život moja žena, kao što sam i ja njezin. I nismo imali seks od lipnja prošle godine jer je imala rizičnu trudnoću i od tada nam nije bilo dopušteno. Imao sam tetovažu u ožujku nakon davanja krvi, ali kao što sam rekao, sva darovana krv se testira i od tada sam krv dao 2 puta, i nitko me nije zvao. I sad unatrag 2 tjedna napravili smo još jedan ag/at hiv test koji je bio negativan, ali CMV i EBV su pozitivni. Dakle, moja teorija obiteljskog liječnika ide ovako - 14. rujna bio sam u nekom pubu s prijateljem, pio pivo i jeo kebab i to je bilo mjesto gdje sam mogao dobiti nekakvu infekciju za koju nisam znao da je imam, a onda sam dao sam krv 23. rujna (tamo sam izgubio nešto imuniteta) i tjedan dana kasnije dobio sam COVID pozitivan i to je srozalo moj imunološki sustav do temelja. Bojim se uzasno, ova 3 mjeseca su bila pod velikim stresom za mene. Možda imam jedno glupo pitanje, postoji li ikakva šansa da 3 testa od ožujka prošle godine mogu biti lažno negativni na HIV (zbog tetovaže) ili još gluplje pitanje: Mogu li dobiti HIV iz krvi u hrani? Ako se netko HIV pozitivan slučajno poreže ili vam namjerno stavi krv u hranu ili neznam?

    Ili citomegalovirus i Epstein Barr mogu izazvati sve te simptome i bez infekcije HIV-om? Neznam vise koje pretrage da radim. Gubim na tezini, nokti su mi se istanjili, mekani su i osjecam se ko slagalica koja se raspada. Molim pomoc makar i savjetom. Hvala

    Odgovoreno: 30. 01. 2023.
    • Nije u pitannju HV infrkcija, ako ste više puta negativni na testu za HIV Ag-At, a  EBV se stiče u detinjstvu i/ili uzrastu adolescenta, a slično i CMV, ali svakako ne hranom i pićem. Kao i još nekoliko virusa iz familije herpes virus, ostaju zauvek u našim imunokompetentnim ćelijama i samo u slučaju gunbitka imunološkog nadzora se mogu reaktivirati i tada postoji viremija, koja se dokazuje detekcijom virusne DNK PCR tehnikom. Vama je potrebno detalno internističko idpitivsnj, uključujući detaljne biohemijske i hematološke analize, potom ehosonografija abdomena, možda i druge "imaging" tehnike CT, MRI

  1. Pozdrav, postovani doktore vi ste mi jednom prilikom odogovorilo da osoba koja ima kondilome moze da izbaci virus koji ih izaziva(hpv) ali moja doktorica dermatolog mi je vise puta ponovila da osoba koja jednom dobije kondilome taj virus nosi citav zivot u organizmu i da se kondilomi uvijek mogu vratiti u bilo kojem trenutno u zavisnosti od stanja organizma. Nije mi jasno da li virus ostaje ili se moze izbaciti iz organizma osobe koja je imala kondilome?

    Odgovoreno: 30. 01. 2023.
  1. Poštovani prof. dr. Đorđe Bio sam na masaži i ona je bila grudima nakon toga je partnerka stavila kondom i oralno me zadovoljila. Da li mogu dobiti neku polnu bolest? S poštovanjem

    Odgovoreno: 30. 01. 2023.

Prikazano 1-5 od ukupno 3497 pitanja