Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (90594)

 1. Dobar dan,imam jedno pitanje....Ustanovljen mi je venski angiom na levoj strani mozga,gde mi je rečeno od strane neurohirurga da to nije strašno i da ne ugrožava moj život i da ne treba ništa dirati i samo pratiti jer nije veliki.E sad meni se često noću dešava da mi trnu ruke i noge obe strane,ali to traje svega par sekundi i posle prestaje,da napomenem da se to dešava samo noću,ponekad i osetim slabost u desnoj ruci....Da li imam razloga za brigu,pritom sam i anksiozna i to mi baš remeti način života jer non stop razmišljam o tome kako će nešto da mi se desi....A najviše se plašim da ću dobiti moždani udar,a sama sam po ceo dan sa bebom od 8meseci i to me baš remeti...

  Odgovoreno: 09. 06. 2023.
  • Dobar dan!  Doktor vam je rekao potpuno tačno (ja sam redovno pregledavam pacijente kod kojih je venski angiom slučajan nalaz), a pacijente redovno uveravam: venski angiom nije indikacija za hirurško lečenje, a vaše kliničke manifestacije u vidu poremećaja osetljivosti kod oblik parastezija nije povezan sa ovim promenama u cerebralnim sudovima. Preporučujem da posetite neurologa.

 1. prelaza

  1W/T2W sagitalni tomogrami, koronalni STIR tomogrami cervikalne kičme od kraniocervikalnog d 2 nivoa, T2W transverzalni tomogrami kao i MERGE transferzalni tomogrami C2-7 segmenta.

  Izvršeno

  je poređenje sa MR pregledom cervikalne kičme od 20.12.2013.(CID, Sr. Kamenica).

  Ispravljena i cervikalna lordoza sa reverzijom u blagu ličnu kifozu, kao i na prethodnom MR pregledu. Uočava s iskretne iregularnosti donjih terminalnih ploča korpusa C5 i C6 sa degenerativnim promenama u vidu

  Modic 1

  Nema

  disiacija, vertebralnih kolapsa niti znakova infiltrativnih lezija pršljenskih tela. Kičmenaiha je normalne morfologije, bez fokalnih ili difuznih patoloških promena signala Perzistin kretni dorzalni osteofiti na C4-C5 i C5-C6 nivou.

  i bez sirinksa.

  Uočavaju

  lage unkartrotične promene od C3 do C7 nivoa.

  E

  vu ne vide se diskalne hernijacije, niti kompresivne manifestacije na iv foramene i spinalni kanal. ou ne vide se diskalne hernijacije, niti kompresivne manifestacije na iv foramene i spinalni kanal. u cirkularna široka protruzija iv diska, bez kompresivnih manifestacija na iv foramene. Spinalni kanal

  Na C2/C3 Na C3/C4

  Na C4/C51

  održane Na C5/C6

  komp Na C6/C7

  Perirac

  obostra

  Na C7/T

  vu početno sužen iv prostor; uočava se asimetrična cirkularna protruzija iv diska u levo, vibez oramena i bez stenoze spinalnog kanala.

  u početno bubrenje iv diska, bez kompresivnih manifestacija na iv foramene i spinalni kanal.

  e ciste obostrano, desno promera do 5 mm, levo do 2 mm na nivou C6 i periradikularne ciste do 4 m

  nivou C7.

  u ne vide se diskalne hernijacije, niti kompresivne manifestacije na iv foramene i spinalni kanal.

  Zaključal Danasol A

  četne degenerativne promene vratne kičme. pregled vratne kičme bez značajnije razlike u odnosu na prethodni.

  Održana je lumbalna lordoza.

  Nema znakova frakture, dislokacije i infiltracije pršljenskih tela snimljenog segmenta.

  Conus medullaris nalazi se u visini L1-L2 nivoa.

  U posteriornom delu spinalnog kanala, u nivou Th2 pršljna sa desne strane se vidi fokalna promena, T1W izo do hipo/T2 SPAIR delom hipo delom hiperintenznog signala, dimenzija oko 10 x 6 x 6mm; promena pretežno periferno postkontrastno pojačava IS sa centralnim hipointenznim zonama; okalizovana je ekstramedularno uz

  utiskivanje u posterolateralni likvorski prostor i kičmenu moždinu sa desne strane bez znakova mijelopatije. U sakralnom kanalu se vidi perineuralna cista, veličine oko 14 x 10mm koja blago remodeluje okolnu sakralnu

  kost.

  Vide se disk-degenerativne promene lumbalne kičme bez značajnije dorzalne protruzije i bez stenoze spinaln

  kanala; prisutne su i degenerativne promene fasetnih zglobova pretežno u kaudalim delovima lumbalne kičme IV forameni su na L4/L5 i L5/S1 nivoima blago do umereno suženi.

  Zaključak:

  FOKALNA PROMENA U SPINALNOM KANALU U NIVOU Th12 PRŠLJENA, može odgovarati cističnom švanomu, meningeomu ili drugoj etiologiji.

  Jaki bolovi u sedalnoj regiji,problemi praznjenja besike,creva,mucnine,trnjenje donjih ekstremiteta. Molim misljanje.

  Odgovoreno: 09. 06. 2023.
  • Dobar dan
   Takvu kliničku sliku može dati Tarlova cista (perineuralna cista) sakralnog regiona:
   - bol
   - gubitak osećaja
   -ukočenost i senzorne promene 
   - urinarna i fekalna inkontinencija, seksualna impotencija
   - retko slabost u nogama
   Bez samih MRI slika, nemoguće je objektivno suditi o dijagnozi! Pošaljite MRI u DICOM formatu e-poštom victor.feniksov@medigroup.rs.

 1. Postovani. Videla sam jedan od odgovora na pitanje u vezi Tarlovih cisti da je operacija ovde u Srbiji moguca. Zanima me gde tacno moze da se odradi operacija, u kom gradu, kojoj ustanovi. Da li operacija nosi veliki rizik sa sobom. Pronadjene su mi dve Tarlove ciste na S3 zbog kojih imam jake bolove i probleme sa besikom i stolicom a imam tek 25 godina. Unapred hvala na odgovoru.

  Odgovoreno: 06. 06. 2023.
  • Dobar dan! Ja sam doktor Feniksov i radim u Opštoj bolnici Medigroup (Beograd)! Operacija dekompresije Tarlov ciste je moguća u našoj bolnici. Moći ću da vam kažem detaljnije tokom pregleda i nakon proučavanja vaših MRI snimaka! Za komunikaciju pišite na e-mail:  victor.feniksov@medigroup.rs

    

 1. Srdačan pozdrav vama . Da li bi ste mogli da mi objasnite nalaz MR Vratnog dela kičme?

  Odgovoreno: 02. 06. 2023.
  • Dobar dan! Vaš zaključak kaže da postoje degenerativne promene na vratnom delu kičme, ali nema očiglednih znakova kompresije nervnih struktura! Dakle, podaci vašeg pregleda moraju se uporediti sa kliničkim manifestacijama, ako imate samo bolove u vratnoj kičmi, onda je ovo situacija za konzervativno lečenje, ako imate bol ili utrnulost u rukama, onda to znači da će vam možda trebati hirurško lečenje!

 1. Postovani,

  Otac ima stenozu spinalnog kanala C4-C5, potrebno bi bilo operaciju uraditi, tako su nam rekli u BiH, medjutim usto je i onkoloski bolesnik, sa ca pluca, vec tri godine prima imunoterapiju atezolizumab, trupovi C5 i C6 su promijenjeni, ali to tako stoji izvjestan period. Interesuje nas samo da li bi se kod Vas takva operacija mogla izvrsiti? Od naseg onkologa smo dobili zeleno svjetlo za sto hitnijom operacijom zbog bola u ruci.

  Lp Ilma Mustafic

  Odgovoreno: 02. 06. 2023.
  • Dobar dan! Ako onkološki proces je pod kontrolom i vaš otac ima dobru prognozu za to, onda mora pogledati MRI cervikalne regije i odlučiti o obimu operacije na cervikalnom regionu! 

Prikazano 1-5 od ukupno 1199 pitanja