Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (78655)

 1. Operacija gornjih kapaka
  Pitanje broj: #163080

  Želim da operišem gornje kapke. Kako izgleda ta operacija?

  Odgovoreno: 17. 07. 2019.
  • Operacija gornjih kapaka je lakša operacija koja spada u domen takozvane dnevne hirurgije. Izvodi se u lokalnoj anesteziji, traje oko 1h, i nakon operacije se pacijent otpušta kući na oporavak.

   Eventualno je potrebno piti analgetike tj. lekove protiv bolova, jer je moguće da u prvim danima nakon operacije budu prisutni otoci.

   Stojim Vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja, a pregled možete zakazati ovde.

 1. Oporavak nakon povećanja grudi
  Pitanje broj: #161732

  Koliko traje proces oporavka nakon operacije grudi (ugradnje silikona)? Da li se pije neka terapija posle zahvata i koliko dugo? Pročitala sam razne informacije na internetu, ali bih volela da čujem i Vaše mišljenje.

  Odgovoreno: 06. 07. 2019.
  • Postoje razne preporuke o dužini i načinu ponašanja i oporavka nakon augmentacije grudi silikonima.:

   - Vecinom se propisuju antibiotici da se piju narednih 7-14 dana, a lekovi protiv bolova po potrebi,

   - Nosi se kompresivni grudnjak neprekidno 2 nedelje, a potom naizmenično sa drugim anatomskim grudnjakom (za noćno nošenje) do mesec dana nakon operacije. Nakon toga se ne preporučuje nošenje grudnjaka sa žicom uopste.

   - U nekim slučajevima se stavljaju drenovi u grudi radi evakuacije eventualnih hematoma, ali se oni vade do 5 dana nakon operacije. Svi konci koji se stavljaju na ranu su resorbilni i nema potrebe za njihovim skidanjem.

   - 72 sata nakon operacije se dozvoljava lagano kupanje ali bez pritiskanja grudi i pokreta odrucenja. ne savetuje se podizsanje tezine vece od par kilograma (dece, tereta iz prodavnice...), niti fizički napor narednih 6 nedelja. Zbog nezgodnih polozaja koji se mogu zauzeti u toku voznje automobila, ne preporučuje se aktivna vožnja takodje

 1. Dobro vece! Imam 41- god.,,zivim u Beogradu. Imala sam pre 10. God.,operaciju, U C. Gori. u pitanju je bila mala devijacija, medjutim nisam zadovoljna ishodom. Sredisnji deo nosa je jos uvek u maloj devijaciji, Hocu reci nije na sredini nosa linija kako bi trebala, i prednji deo nosa ne izgleda dobro. Ja nazalost nisam u mogucnosti platiti operaciju. Zanima me da li postoji mogucnost besplatne operacije. Unapred hvala na vasem odgovoru!

  Odgovoreno: 06. 07. 2019.
  • Postovana,

   Vase pitanje, kao i odgovor na njega ,na zalost nemaju previse veze sa medicinskim vec sa socijalnim aspektima intervencije. Najiskreniji i najdirektniji odgovor na Vase pitanje bi bilo da uzmete uput od Vaseg izabranog doktora i da potrazite nekog ORL ili Plasticnog hirurga u drzavnoj ustanovi. Mozda cete morati da sacekate par meseci dok dodjete na red za operaciju,ali Vam je ,sigurno, nece uskratiti.

   Srdacno Vas,

   dr Dragan Simic

 1. Sekotina jagodice prsta
  Pitanje broj: #162775

  06.05.2019. sam posekla vrh jagodice na lim sudopere. Tog dana su mi prišili tu kožu koja se nije cela otkinula. Pila sam dovicin. Posle 15 dana su skinuti konci. Rekli su mi da skinem gazu i da se normalno ponašam. Suva koža je otpala i sve se odvijalo kako treba. Međutim prst mi se sada čini otečeno mnogo više nego što je bio i ožiljak izgleda kao opekotina. Bole me ostali prsti i šaka, nisu to jaki bolovi i ne traju neprekidno već po malo. Nokat ne raste. Uočila sam da mi curi limfa ili već šta na samom korentu nokta koji je dosta otečen i crven. O čemu se radi? Da li je to normalna reakcija? 

  Odgovoreno: 23. 06. 2019.
 1. Povećanje grudi masnim ćelijama
  Pitanje broj: #162744

  Koje je Vaše mišljenje o povećanju grudi masnim ćelijama u kontekstu dugoročnog zdravlja te regije?

  Odgovoreno: 20. 06. 2019.
  • Poštovana,

   Postupak povećanja grudi sa sopstvenim masnim ćelijama spada u jedan od novijih i najpopularnijih metoda i kod nas i u svetu.

   Popularnost zaslužuje zbog kvaliteta "materijala" koji se implantira. Naime koristi se masno tkivo koje se prethodno pokupi sa Vaših regija tela. Na našoj Klinici to se radi sa laserom poslednje generacije ( Lipolife ). Prednost takve liposukcije je što se dobija 95% živih masnih ćelija i istovremeno se zateže koža na tretiranim regijama. Procenat živih masnih ćelija je bitan jer on garantuje mnogo veći procenat preživljavanja masnih ćelija koje budu implantirane u Vaše grudi. Na taj način Vi dobijate potpuno prirodni materijal umesto silikonskih implanata u Vašim grudima,a samim tim i manji broj mogućih komplikacija koje svaki strani materijal može uzrokovati u našem telu.

   U svakom slučaju savetujem Vam da svratite do naše Klinike za detaljniju konsultaciju i definisanje regija iz kojih bi se mogle pokupiti masne ćelije za transfer u grudi. 

Prikazano 1-5 od ukupno 1938 pitanja