Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (78375)

 1. Operacija ušiju kod deteta
  Pitanje broj: #162299

  Od koje godine se uši mogu operisati kod deteta?

  Odgovoreno: 17. 05. 2019.
 1. Lasersko uklanjanje tetovaže
  Pitanje broj: #162300

  Imam tetovažu koja je velika, preko celih leđa. Zbog posla treba da je uklonim. Koliko tretmana je potrebno da tetovaža potpuno nestane i da li postoji razlika u laserima?

  Odgovoreno: 17. 05. 2019.
  • Postoje velike razlike među laserima i postoje oni koji imaju posebne performanse za uklanjanje tetovaže. Potrebno je najmanje pet ponovljenih tretmana, ali to je gruba procena jer Vam preciznije ne mogu odgovoriti bez pregleda,

    

 1. Facelift u trudnoći
  Pitanje broj: #162303

  Moja ćerka ima 29 godina i želela bi da uradi facelifting. Šta je Vaše mišljenje i da li je ona previše mlada za takav zahvat? Napomena: Trudna je i u 3. mesecu trudnoće.

  Odgovoreno: 17. 05. 2019.
  • Postovana,

   Skoro potpuno sam sgurna da u tim godinama nije potreban facelifting, možda neka druga metoda antiaginga ali operacija svakako ne. U trudnoći nema razloga operisati bilo šta u opštoj anesteziji osim iz vitalnih indikacija. Preporučujem da uživa u trudnoći i blistavosti lica koje trudnoća pruža a nakon porodjaja može doći na pregled radi planiranja neke od procedura za održavanje mladosti i lepote što u dvadesetim godinama svakako nije facelifting,

   Srdačan pozdrav,

   Mr sci. med. dr Dragana Petrović-Popović

 1. Razgradnja biopolimera iz usne
  Pitanje broj: #162302

  Ugradila sam biopolimer u usne pre 3 godine (3 kubika). Pre mesec dana sam išla kod doktora da mi ubrizga neku supstancu, da bi se materijal razgradio. Čini mi se da nema poboljšanja. Šta savetujete?

  Odgovoreno: 17. 05. 2019.
 1. Da li u Nišu postoji, i koliko košta operacija za zatezanje, tj. uklanjanja viška opuštene kože sa predela stomaka i butina koje su mi ostale nakon gubitka kilograma (42kg)? Treninzima i dijetom nikako ne mogu korigovati ovo.

  Odgovoreno: 15. 05. 2019.
  • Operacija koja je Vama potrebna se zove dermolipektomija i tom operacijom se veoma uspešno uklanja višak kože na stomaku, butinama, rukama... Bitno je da nakon gubitka telesne mase održavate Vašu kilažu i da se adekvatno pripremite za operaciju koja se izvodi u opštoj anesteziji. Pregled i operaciju možete zakazati ovde.

   Srdačan pozdrav,

   Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Prikazano 1-5 od ukupno 1931 pitanja