Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79157)

 1. Postovani!!!!

  Imam problem sa nervoznim crevima, u periodu stresa to je izrazeno.Jedno vreme sam bila "mirna", ali sada mi je nastupio tezak period.Planiramsvakaoposetu psihijatru.Htela sam da Vas pitamkoji je od antidepresiva bolji zamoj problem da li Sulprid ili Flonirin?Za Sulprid imam malo strah posto sam procitala da se koristi kod sizofrenijekoju svakako nemam.

  Unapred hvala S postovanjem Jelena

  Odgovoreno: 10. 12. 2019.
  • Poštovana Jelena, nemojte stavljati fokus na lekove. Treba da znate da se organizam privikava na datu dozu i da je vremenom neophodna sve veca doza za isti efekat. Treba da poradite na strategijama prevazilazenja stresnih situacija i drugim faktorima koji doprinose tim simptomima. Lekovi bi trebalo da Vam budu poslednja opcija.

 1. U toku lijecenja depresivne faze eliceom, stanje mi se u potpunosti popravilo, sada pijem 5 mg na dan i imao sam skoro stresnu situaciju, da li ce ni pomoci ova kolicina od 5 ili ce mi biti potrrbno povecati dozu ponovo

  Odgovoreno: 02. 12. 2019.
 1. Postovani, pre godinu dana sam imao simptome depresije,bezvolju, umisljanje bolesti, potistenost. Isao sam kod dr i propisao mi je eliceu koja me jeć vratila u normalu. Pijem sada od 5 mg na dan. Nekidan sam imao manji stres i ošet osjecam da mi se simptomi vracaju ali ne u tolikoj mjeri. Hoce li mi pomoci ova doza of 5 mg ili da idem kod dr pre kontrole da mi poveca. Zabri ut sam

  Odgovoreno: 01. 12. 2019.
  • Poštovani, 

   Ako ne radite na uzroku koji utiče na nastanak simptoma, lekovima nećete sprečiti da se simptomi vrate. Lekovi samo ublazavaju fiziolosku reakciju organizma a uzrok depresije ili depresivnosti ostaje nepromenjen. Neko vreme lekovi vrse funkciju ali kada se organizam adaptira na tu dozu bice potrebna sve veca kolicina lekova kako biste postigli isti efekat. Lekovi ne resevaju problem, samo ga maskiraju. 

 1. Pre 3 godins mi je diagnostiana Anksioznost posle porodzaja .pila sam eliceu 20mg sa polikim namalivanjem dosla na 2.5 mg bila sam super nisam iamal nista do pred neki dan dok mi mali nije pao sa motora i od stresa ponovo anksioznost sad ponovo pijem Eliceu 10mg osecam se malo bolje ali me zanima kad ce poceti antidepresiv da deluje jos bolje i hoceli delovat kao prvi put ..pozdrav do vas

  Odgovoreno: 01. 12. 2019.
  • Poštovana,

   lekovi ne otklanjanu uzrok anksioznosti, već samo ublazavaju fizioloske simptome. Ako niste poradili na uzroku, anksioznost nece nestati. Uvek ce trebati sve veca doza lekova kako biste postigli isti efekat, jer se organizam navikava na dozu, tacnije postajemo tolerantni.

 1. Pozdrav! Imao sam mnogo stresan period iza sebe. Prije mjesec i po iznenada su krenuli napadi panike(rušim se, tresem bez temperature, gušim, hladan znoj). U hitnoj su me pregledali(šećer i tlak uredni, temperature nije bilo).Zaključili su da sam se samo uspaničio. Ti napadi su se prvih dana ponavljali i počeli su onda da postepeno slabe. Išao sam kod neuropsihijatra. Obavio je pregled, pokreti, refleski, ravnoteža i sl.i po njegovom nije bilo potrebe ići neurologu. Pio sam antidepresive i anksiolitike 20-tak dana i prestao.Na njegov savjet uradio sam hormone štitne, EHO štitne i limfnih cvorova, MRI i MRA mozga, color doopler vrata, EEG i sve je uredno.Mnogo sam istraživao po internetu što mi je još veći stres izazvalo. Umislio sam sebi razne bolesti.Panični napadi su prešli u periodične napade slabosti kao da mi “opane” šećer. Svakodnevno imam na intervale kao napade slabosti i dezorjentacije naročito između obroka ili nakon kafe. Sve to mi stvara nervozu, depresiju, smanjen libido, ne mogu da spavam, mislim niti normalno funkcioniram. Budući da sam se aktivno bavio teretanom prije svega toga, uveo sam kraće umjerene treninge i idalje imam snagu. U mojoj porodici niko nije imao takve sl. bolesti. Da li je potrebno da radim i antitijela štitne ili je ipak ovo sve samo stres.

  Odgovoreno: 20. 11. 2019.

Prikazano 1-5 od ukupno 2137 pitanja