Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (89924)

 1. Moja Cerak pije antipsihotike , od svoje 19,godine.Kokiko puta mesečno je potrebno imati razgovor terapije za doktorom da bi se stanje bolje pratilo i održavalo.Hvala

  Odgovoreno: 21. 11. 2023.
  • Poštovani, 

   sve zavisi o kakvom poremećaju se radi, odgovor varira u zavisnosti od kliničke slike, postignute komplijanse, toga da li se terapija koriguje. 

 1. Postovani, moja drugarica godinama nije izasla iz svog dvorista. Ima 42 godine, posle raskida dugogodisnje veze zatvorila se u kucu, kasnije negovala bolesnog oca. Osim televizije nista drugo ne radi. Nema cak ni dokumenta jer nece da ide nigde van dvorista. Zivi sa majkom i bratom, juce je namole da krene kolima do tetke, vidna uznemirenost i povracanje u toku voznje od 15 minuta. Kako joj pomoci? Nema prijatelja, niko joj ne dolazi, radi sve kucne poslove, svadja se sa komsijama niko zbog nje ne dolazi kod njih. Ljudi su ocajni, a ona ne reaguje. Molim vas za pomoc. Ivana Ivanovic

  Odgovoreno: 21. 11. 2023.
  • Poštovani, 

   teško je ovako reći išta detaljnije, potreban je psihijatrijski pregled. Nažalost, ukoliko pacijent nije psihotičan, ili ne dovodi sebe i druge u neposrednu opasnost, ne možete ga lečiti protiv njegove volje. 

 1. Popila sam ksalol jedan od 0.25 nakon pola sata sam popila jos jedan bila sam uznemirena da li mogu da imam nekih problema ?A imam terapiju gde ujutru pijem Escital prvo polovinu a nakon 7 dana povecam za celi tabletu I kasalol po potrebi pa me zanima da li je terapija dobra jer imam stalno napade panike nocu sam uznemirena ne mogu da spavam stalno mislim da mogu da se ugusim imam knedlu u grlu.

  Odgovoreno: 21. 11. 2023.
  • Poštovana, 

   Još uvek je rano govoriti o efikasnosti escitaloprama, jer mu treba nekoliko nedelja da deluje. Na kontroli treba proceniti da li je i u kojoj meri došlo do povlačenja simptoma, te spram toga korigovati terapiju.

 1. Draga doktorka ,mene muci nesanica,svaku drugu noc.Toliko sam opterecen da i u noci kad spavam razmisljam sta ako opet bude noc bez sna.Sta da radim.Od terapije vecernje mi.je Tritico, Lunata ,Lorazepam.

  Odgovoreno: 21. 11. 2023.
  • Poštovani, 

   treba tražiti i uzrok lošeg sna. Najčešće su u pitanju anksioznost i depresija, te ih u skladu sa navedenim i lečiti, što će dovesti do poboljšanja spavanja

 1. Postovani bolujem od depresije I anksioznosti Ivec par godina unazad,pijem seroksat I bromazepam,medjutim to je toliko napredovalo da ja ne osecam ni rule ni noge,nisam uopste opustena,molim sta da radim

  Odgovoreno: 21. 11. 2023.
  • Poštovana, 

   Ako se ne osećate dobro. potrebno je korigovati terapiju, ili povećati dozu, ili menjati antidepresiv ili dodati drugu vrstu psihofarmaka. 

Prikazano 1-5 od ukupno 2308 pitanja