Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79593)

 1. Postovanje.Dat mi je Xanax 1 × 0.25mg dnevno uvece redovno i po potrebi isto toliko tokom dana,ali samo po potrebi.Terapija mi je data zbog trenutne stresne situacije kroz koju prolazim(necu navoditi razloge).Inace nemam nikakvu dijagnozu,niti bolujem od neke bolesti.Dve godine me dele od tridesete,volim da izadjem sa drustvom jednom mesecno i popijem pivo.Kada kazem popijem pivo,ne mislim na jedno pivo.Zanima me koliko vremena/dana treba proci od tablete do alkohola i obrnuto od alkohola do tablete.Znam da nije preporucljivo prekidati terapiju,takodje znam da je jos gore mesati alkohol sa terapijom.Zato moje pitanje glasi samo,koji je vremenski period u pitanju ili koliko je dana u pitanju,da bi bilo potpuno bezbedno?Unapred mnogo hvala na odgovoru!Srdacan pozdrav.

  Odgovoreno: 11. 02. 2020.
 1. Dali je diazepam stetan kako citam po netu.?meni djeluje ok i otklanja panicne napade i anksioznost.uzimam u kombinaciju sa zepira 10 mg.sadbpocela terapija..koliko vreme se moze uzimati diazrpam a da ne bi stvorio zavisnost,koliko mg u danu i u koje vrijeme? Hvala unaprijed

  Odgovoreno: 10. 02. 2020.
  • Poštovani, lekovi ublažavaju simtome, ne otklanjaju uzrok bolesti. Posle nekog vremena za isti efekat potrebna ce biti jaca doza leka. Izaziva zavisnost, tako da za resavanja anksioznoati i panicnih napada dalotvornija je psihoterapija. 

 1. Postovani, Imam poremecaj ishrane. Sa njim se vorim vec 12 godina. Naime, jos od 2008.ja sam, zbog toga sto su me rodiitelji bukvalno maltretirali u psihickom smislu prinudjujuci me da jedem, ja sam od tad opterecen hranom, stalno sam neprirodno gladan, stalno mi se skuplja voda u ustima, i mucim se evo do sad. Naravno, to je zbalo i da popusti, i da se pojaca, i da nestane na neko vreme, ali je skoro uvwk tu, oko mene, kao neka aura koja me okruzuje. Sta da radim? Upomoc!

  Odgovoreno: 29. 01. 2020.
  • Postovani,  u osnovi poremecaja ishrane je problem suocavanja sa bolom i emocijama koje se hranom zatrpavaju. Kada se zapitate sta je u osnovi ovog problema, koji je zapravo simptom, dobijamo postolje za rad na problemu. Nisu svi spremni za upustanje u israzivanje svojih bolnih  emocija i stupanje u vezu sa traumaticnim iskustvima. Zato se razvijaju odredjena ponasanja koja nas od toga stite, u ovom slucaju poremecaj u konzumiranju hrane. U zavisnosti od izrazenih sumptoma, cesto je potrebno udruzeno delovanje koje ukljucuje psihoterapijski, psihijatrijski i nutricionisticki pristup. Psihoterapijski rad se sprovodi postepeno, korak po korak jer ovakvo ponasanje moze prikrivati veoma ozbiljne emocionalne deficite. 

 1. Imam osiječaj anksioznosti i uzimam helex 0,25 mg 1x1 i bojim se da ne postanem ovisnik dali m,ogu preči na lexaurin tbl od 1,5 ili 3 mg.

  Odgovoreno: 23. 01. 2020.
 1. jel se moze pobjediti anksioznost ili agrofobija.imam uzasan strah kad pomislim na mesta gde sam se neprijatno osecao(znojenje) sad ta mesta su mi ostale u psihu i hvata me panika kad odem tamo..jer sam se zadnji put iznojio i ispanicio do neba..i na samu pomislu znojim se.ne smem da idem na neke nastane gde sam daleko od kuce i gde ne mogu da pomognem oko mog problema...naime jednom sam se oznojio na minusne temperature na posao i od tada uvek kad udjem u kancelariju hvata me panika a nekad se i oznojim...i strah od prehlade i slicne stvari sam dobio panicni napad i sad to jos stoji..evo vec 20-ak dana...sta da radim...jel se moze ovo otstraniti??

  Odgovoreno: 23. 01. 2020.
  • Poštovani, anksiozni simptomi i simptomi panicnog napada mogu biti veoma neprijatni za osobu i zato postoji utisak da se ne mogu prevazici. Naravno da je moguce da se prevazidju i svedu na minimalnu meru, kako bi osoba adekvatno funkcionisala u razlicitim aktivnostima. Iako su su simptomi zastrasujuci, radeci na njima moguce je da se osecate dobro, da radite stvari koje ste i pre radili i uzivati. Potrebno je da potrazite pomoc  psihologa, psihoterapeuta kako biste adekvatni pristupili simptomima, otkrili uzrok anksioznosti a takodje da Vam pomogne da se suocite sa strahovima. Veoma je bitno da pocnete na vreme, jer je moguce vremenom da generalizujete strah, tacnije da se javljaju simptomi u sve vise situacija.

Prikazano 1-5 od ukupno 2166 pitanja