Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (91735)

 1. Koliko dugo se piju antidepresivi?
  Pitanje broj: #222126

  Imam pitanje, koliko dugo smeju da se piju antidepresivi?

  Odgovoreno: 29. 02. 2024.
 1. Postovani, posle javljanja psihijatru zbog depresivnih i anksioznih misli i gubitka volje, dobila sam terapiju: -maprazax 0,25mg 1/2 ujutru i 1 uvece, nakon 5 dana 1x1 pp; -eloryqa 10mg 1/2 ujutru, nakon 5 dana 1 ujutru. E sad mene zanima da li trebam maprazax da pijem jednu na dan, ili moze par dana da prodje pa kad osetim uznemirenost da popijem pola ili celu na dan? Osecam se bolje, nemam toliko anksiozne misli i vratila mi se volja.

  Odgovoreno: 29. 02. 2024.
  • Poštovana, Maprazax bi trebalo vremenom i smanjivati. Može se koristiti i po potrebi u manjim dozama, ali i redovno svakog dana. Koja je opcija za Vas ne bih znala reći ovim putem. 

 1. Haloperidol i leponex u terapiji mogu li biti zajedno i to u većoj meri nego što je .razlog je što je moj sin jedinac preminuo u bolnici u Zaječaru na psihijatriji jer je dobijao veće doze i lek mendilex i Eftil,tako da pregleda nema,nego Vaša dobra volja za odgovor, hvala

  Odgovoreno: 29. 02. 2024.
  • Poštovana, žao mi je zbog Vašeg gubitka. Lekovi se mogu kombinovati. Vrlo verovatno da su napisali i uzrok smrti na otpusnoj listi. 

 1. Molim pomoc moja prijateljica zivi samnom 2 godine u tesko je depresiji uzima lijekove al mi se cini da se tesko oporavlja

  Odgovoreno: 29. 02. 2024.
 1. Dobar dan, imala sam lose pamcenje i bila paranoicna posle upotrebe mnogo lekova sa trouglicem, odlucila sam da ih vise ne koristim zato sto se ne osecam dobro od njih pa mi je neurolog preporucio neurocalm koji koristim vec 4 meseca kao i beviplex jer cesto nemam energije zatim sam zbog stresa, anksioznosti i paranoje koji su mi remetili svakodnevni zivot krenula da pusim cbd, sada ne da odlucno pamtim nego i predobro, sve vidim i sve cujem pa me to brine jer ranije nije bilo ovako plasim se da ne poludim opet imajuci u vidu da sam jednom vec lezala na psihijatriji i da mi je sada u zivotu mnogo dobro kao nekada ali me brine sto mnogo razmisljam o proslosti i sto sam dosta raspolozenija? Sada razmisljam o tome da cbd pusim jednom u nedelju dana, da ne preterujem. Hvala unapred.

  Odgovoreno: 29. 02. 2024.
  • Poštovana,

   mislim da bi najadekvatnije bilo da potrazite pomoć psihijatra, koji će Vas slušati i pratiti da li tolerišete terapiju, te naći adekvatne lekove koje podnosite, a koji ne utiču svojim negativnim neželjenim efektima na Vaše funkcionisanje, to je moguće. 

Prikazano 1-5 od ukupno 2327 pitanja