Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (76079)

 1. Poštovani, opisaću vam par dogadjaja i ponašanja mog supruga pa vas molim za savet iako mi je jasno da se moramo obratiti psihijatru. 
  Pre 5 godina došlo je do prevare u našem braku koju sam načinila ja iz čiste nesreće, jel sam bila neprimetna za mog supruga. Imamo dvoje predivne dece u braku smo 13 godina i dobro se poznajemo. 
  Uz dogovore i stalne razgovore pokušali smo da prevaziđemo krizu, ali je on počeo da u svojoj glavi umišlja razne loše filmove o meni onda je počeo da me kontroliše i sputava moju slobodu raznim ružnim ponašanjima čak je i ispoljio agresiju. 
  Posle 5 godina truda i rada na spašavanju braka, on je u mraku sačekao čoveka sa kojim sam bila i udario ga po glavi. 
  Sa tim čovekom nisam imala nikakvog kontakta godinama i trudila sam se da vratim izgubljeno poverenje, sigurnost i mir. Sada sam zabrinuta za svoju decu i strahujem za sigurnost. Kada sam pitala supruga zašto je to uradio, rekao mi je da mu je pala roletna. A pala mu je zbog stalnog umisljanja kako ga taj čovek prati i kako mu smešta. Bilo bi ovde mnogo da se kaže. Ja sam se sa decom sklonila od supruga, zbog svoje sigurnosti. Dogovor je da ode kod psihologa, psihijatra, i započne lečenje. Ja sam rada da se uključim!

  Odgovoreno: 27. 08. 2018.
  • Poštovana,

   Vaš suprug bi trebalo da se javi na pregled, na tome bi se moralo insistirati. Ono sto je vazno je da, ako se ponovi situacija da fizički napadne bilo koga, ili pokuša da ugrozi sebe, postoji mogućnost i da bude prisilno hospitalizovan (pozivaju se policija i hitna pomoć). Nadam se da to toga nece doći, a način da se to spreči je da sam ode kod lekara, najpre u Dom zdravlja, a onda po preporuci lekara dalje. Najbolje je da skupa odete na preglede, počev od prvog pa na dalje, ili da potražite pomoć nekoga iz porodice ili od prijatelja u kog vaš suprug ima poverenja, da učnite sve što možete kako bi ga motivisali da potraži pomoć.

   Pozdrav

 1. Poštovani, par godina patim od anksioznosti, uz povremene napade panike. Poslednjih par mjeseci sam počela osjećati bolove u stomaku, glavobolju, stezanje u prsima itd. Vadila sam nalaze, snimala mozak, sve je u redu. 
  Planiram raditi i ostale nalaze zbog bolova u stomaku. 

  Da li je moguće da se kao posljedica anksioznosti javljaju bolovi i nelagoda u razlicitim dijelovima tijela? 

  Stomak me zbog nadutosti često boli, a kad on prestane počnu bolovi ispod rebara, pa onda zglobovi, pa glavobolja, pa stezanje u prsima. Obicno ide tako u krug. Hipohondar sam, užasno me strah nekih bolesti, stalno razmišljam o tome kako se neka teska bolest siri mojim tijelom i stalno po internetu tražim mogući uzrok bola. 
  I to me sve užasno muči, jedva funkcioniram.

  Odgovoreno: 13. 08. 2018.
  • Poštovana,

   S obzirom da pravi problem neurozene razradjujete i ne otkrivate, ona konstantno generise anksioznost i telesne simptome. U slučaju da se naviknete na jednu vrstu senzacija, neuroticni poremecaj ima tendenciju da se "preseli" da pronadje ono sto ne mozete trpeti i tako nastavi da skreće pažnju dok vi ne odlučite da se pozabavite problemom. 

   Imate poziv da radite na sebi, pa ako ga ignorišete neuroza je tu kao odgovor.

   Pozdrav

 1. Molim za pomoć! Zbog napada panike i anksioznosti, dr. Mi je prepisala rivotril od 2mg po četvrtinu ujutru i uveče. Pijem ga već godinu dana, nekad samo ujutru. Skoro se desilo da ga nisam pila 4 dana i imala sam takve napade vrtoglavice, povraćanje i užasne bolove, da sam zaglavila hitnu. Molim vas mi recite kako da prestanem da pijem ovo zlo a da ne umirem od fizičkih smetnji. Hvala

  Odgovoreno: 25. 07. 2018.
  • Poštovana,
   Obratite se psihijatru da vam pomogne oko smanjvanja.
   nekada uvedu zamenu akose on alakse skida, a nekada vam objasne kako polako da izbacite lek. Ne na svoju ruku, ne konultujte internet- pravac psihijatar i u saradnji sa njim
   Pozdrav

 1. Postovani! Poslednjih par veceri poceo sam da vidim nekoliko "osoba" u dnu sobe kad legnem da spavam. Sinoc cu me odveli "gore" nesto kao svemir. Tamo ih je bilo jos. Ne govore ali komuniciraju sa mnom i sve ih razumem. Tu imam 40 dece. Bilo mi je lepo, ali u jednom trenutku sam se uplasio da lo ce da me vrate nazad. Od tada pomeram stvari mislima. Jasno vidim kako se pomeraju tv, komoda. . . Ne znam sta se desava, da li mi mozete reci, molim vas. Sve se pomera oko mene. Da li je moguce da imam tumor ili patim od sizofrenije? Nisam ranije imao takva iskustva. Ne drogiram se. Pijem kada izadjem. Treniram, radim, imam drustveni zivot. Sve je normalno, a ovo je novo. Svaka pomoc bi mi dobrodosla. Unapred zahvalan!

  Odgovoreno: 25. 07. 2018.
  • Poštovani,
   To sto ste opisali treba d avas zabrine i zato odite do psihijatra da podrobnije opisete sta je bilo, on ce vam pomoci oko otkrivanja problema.

   s postpovanjem
   zarko
   Pozdrav

 1. Zdravo, u poslednje vreme dosta razmišljam i vraćam se na neke prošle događaje. . Ne mogu da se opustim i stalno sam nervozna. Imam osećaj da mislim previše. . Kao da mi mozak radi 200 na sat i ne mogu da zaustavim mozak. . Znam da opsesivno razmišljam o glupostima tipa da sam trebala još nešto da kažem u toku razgovora. . I što nisam. . Vraćam prošle događaje, a to mi stvara tenziju u glavi. . A ne znam kako da se zaustavim. . Da li mi je potreban psiholog ili psihijatar. .

  Odgovoreno: 25. 07. 2018.
  • Poštovana,
   Izgleda da s u u pitanju ruminacije, to vam je nesto nalik opsesivnim mislima ali blaze. Takodje znaci da je voljna kontrola mnogo veca, mozete se lakse boriti sa tim mislima. Ruminacije nataju kada bezuspesno pokusavam u krug na u krug da resim problem i ne uspevam.
   razmislite sta su razlozi i izvori vase tenzije i napetosti tak osto cete obratiti paznju na brigu koja vam je u glavi.
   a ako zelite razgovor, psiholog, psihijatar psihoterapeut svi bi oni trebalo da budu kompetentni.

   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 2114 pitanja