Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79027)

 1. Treba mi savet za majku, ima 62 godine i ima bolove unutar polnog organa usled dužeg stajanja ili nekih drugih aktivnosti. Po izveštaju lekara specijaliste status pregleda je sledeći; “na maloj desnoj polnoj usni ima u potkožni tumor veličine “lešnika”, pokretan, bezbolan. Spad zadnjeg zida vagine.” Dijagnoza je: “neoplasma benignum vulvae i cystis glandulae Bartholin in obs. “ Pobačaja nije imala, rodila je ćerku 11.07.2000. i nakon porodjaja je imala bolove i radjena je incizija apscesa gl. Bartholinisa desne strane.

  Pregled poslednji je radjen 16.08.2016. medjutim zbog posla ona nema zaista vremena da odsustvuje da ne bi dobila otkaz i treba mi savet šta da radimo povodom ovog pitanja i ako se operiše koliko dugo ona mora da miruje i ostalo.

  Odgovoreno: 19. 08. 2019.
  • Nakon ginekološkog pregleda koji navodite u pitanju savetujem operativno lečenje i ph verifikaciju hirurški uklonjene promene, možete intervenciju izvršiti kod nadležnog ginekologa ili plastičnog hirurga. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji i odmah nakon operacije pacijentkinja ide kući i od sledećeg dana je moguće vratiti se svakodnevnim aktivnostima i poslu. Ipak, više mogu reći tek nakon detaljnog kliničkog pregleda.

    

 1. Promena na maloj usni vagine
  Pitanje broj: #162678

  Pojavila se neka promena na maloj usni vagine. Ponekad svrbi, ne raste, HPV tipizacija negativna, nema bakterija samo kandida na brisevima. Moj ginekolog je dao dijagnozu lichen vulvae pre nekoliko meseci, jer mukoza vagine često puca i imam beličastu kožu na preponama blizu vagine. Molim vas za savet i mišljenje. Šaljem sliku pregleda

  Odgovoreno: 15. 06. 2019.
  • Preporučujem Vam da sa mesta promene uzmete uzorak i pošaljete na patohistološki pregled, koji će dati definitivnu dijagnozu. Na slici vidim da trenutna promena nije velika te je moguće operacijom je odstraniti u potpunosti i takođe poslati na patohistološki pregled. Potom uključiti adekvatnu terapiju kada se potvrdi dijagnoza.

 1. Predlog za analizu plodove vode
  Pitanje broj: #105576

  Trudna sam u 14 nedelja i doktor mije preporučio da uradim analizu plodove vode u 16 nedelji. Plašim se mnogo jer ne znam da li je video nešto loše želm da znam šta to znači. Uradila sam i analizu i rekao je da postoji mogućnost da sam od tih zena da imam rizik od duble. 

  Odgovoreno: 27. 05. 2019.
 1. Prvi ginekološki pregled
  Pitanje broj: #104914

  Imam problem poslednja 4 meseca sa pojačanim sekretom, nikada do sad nisam išla na pregled kod ginekologa. Interesuje me samo kakav je prvi ginekološki pregled, jer se strašno plasim da odem.

  Odgovoreno: 27. 05. 2019.
  • Nije strašno. Naravno sekret može biti znak i infekcije, pogotovo u Vašem uzrastu. Takodje upoznajete se sa dobrim praksama sigurnog sex-a, pitanje postaviti ginekologu ili epidemiologu sa našeg sajta, takodje potražiti savet po potrebi na gradskom zavodu za javno zdravlje-odeljenje za prevenciju HIV-a i AIDS-a, kao i na Zavodu za kožne i venerične bolesti Beograd-odsek za prevenciju i kontrolu polnih zaraza.

 1. Poštovanje, prvi porodjaj je bio 2016. godine, sve uredno i prirodno. Spontani 2018. godine, sada sam trudna 14+4, donji stomak me često boli kao blagi pms, dr kaže da je placenta previa, mirovanje i utrogestan ujutru i uveče. Prekjuče sam imala vaginalni pregled i juče uveče vidim nakon odlaska u toalet rozu tačkicu, baš svetlu. Otišla sam kod dežurnog dr koji kaže da je to normalno, nema ništa, sve je uredno i posteljica nisko, ali nije placenta previa. Za bol u stomaku ništa nije rekao. Danas opet isto, bukvalno svetla tačka, ali samo pri brisanju. Da li da brinem? Hvala.

  Odgovoreno: 27. 01. 2019.

Prikazano 1-5 od ukupno 20663 pitanja