Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79181)

  1. Test za trudnoću nakon insemenacije
    Pitanje broj: #165194

    Imala sam inseminaciju pre 8 dana, nakon 5 dana, test pozitivan, beta 18,5. Zatim na kućnom testu nakon 2 dana negativno. O čemu se tu radi?

    Odgovoreno: 09. 12. 2019.
  1. Imala sam nezaštićeni odnos 11. studenog i partner je ejakulirao u mene. Odmah sutra, dakle nakon otprilike 8h, popila sam tabletu Ellaone. Mjesečnice su mi oduvijek točne, s dan-dva odstupanja i uvijek su iste (trajanje, količina, bolovi), simptomi pms-a su također uvijek isti.

    Budući da je nezaštićeni odnos bio u neplodnim danima (mjesečnica 3.11, trajala 6 dana kao i uvijek dakle do 8.11.) znam da radi toga nije bilo potrebe za tabletom Ellaone, ali bilo me je strah pa sam ju ipak popila. Problem u ovome je sto nisam imala simptome pms-a, mjesečnicu sam dobila 1.12., ali je trajala samo 3 dana i bila je dosta oskudnija nego inače, nisam također ni imala bolove, a uobičajeno ih imam. Već danima sam umorna, razdražljiva, imam glavobolje i neopisive strahove od trudnoće, a poslednja 3 dana osjećam bolove u stomaku.

    Odgovoreno: 09. 12. 2019.
    • Menstruaciju ste dobili u očekivano vreme, a nakon korišćenja pilule "za dan posle", moguće su promene u količini i dužini krvarenja. Zbog bolova koje imate, a, ako je i menstruacija bila izrazito oskudna, potrebno je da odete na pregled kod ginekologa. Predlazem Vam da, pre odlaska kod ginekologa, uradite beta hCG i CRP iz krvi. To će ginekologu biti od pomoći, a i Vi ćete dobiti potpuno stručno mišljenje i terapiju ako je potrebna.

      Srdačno, 

      prof. dr Branka Nikolić

       

  1. Pre 2 godine mi je radjen carski. Ubrzo su mi se pojavile na krajevima reza sa leve i desne strane tvrde kuglice velicine graska. Dve godine je proslo i sada su malo porasle, velicina lesnika. Bole me jjedino kada imam menstruaciju ili ovulaciju ili kada intezivnije vezbam. Pre par dana se prvi put pojavio mali hematom ali je jako brzo nestao. Da li imam razloga za zabrinutost zbog tih kuglica?

    Odgovoreno: 16. 11. 2019.
    • Postovana, 

      moguce je da se radi o hipertroficnom oziljkromena operise i posalje na PH analizuu ali i o endometriozi na osnovu Vaseg opisa i promena tokom menstrualnog ciklusa. Najbolje bi bilo poslati uzorak na PH analizu ako se radi o endometriozi. Napominjem da nista ne moze da zameni detaljan klinicki pregled te Vam predlazem da zakazet pregled.

      srdacan pozdrav, 

      dr Dragana Petrovic-Popovic

  1. Treba mi savet za majku, ima 62 godine i ima bolove unutar polnog organa usled dužeg stajanja ili nekih drugih aktivnosti. Po izveštaju lekara specijaliste status pregleda je sledeći; “na maloj desnoj polnoj usni ima u potkožni tumor veličine “lešnika”, pokretan, bezbolan. Spad zadnjeg zida vagine.” Dijagnoza je: “neoplasma benignum vulvae i cystis glandulae Bartholin in obs. “ Pobačaja nije imala, rodila je ćerku 11.07.2000. i nakon porodjaja je imala bolove i radjena je incizija apscesa gl. Bartholinisa desne strane.

    Pregled poslednji je radjen 16.08.2016. medjutim zbog posla ona nema zaista vremena da odsustvuje da ne bi dobila otkaz i treba mi savet šta da radimo povodom ovog pitanja i ako se operiše koliko dugo ona mora da miruje i ostalo.

    Odgovoreno: 19. 08. 2019.
    • Nakon ginekološkog pregleda koji navodite u pitanju savetujem operativno lečenje i ph verifikaciju hirurški uklonjene promene, možete intervenciju izvršiti kod nadležnog ginekologa ili plastičnog hirurga. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziji i odmah nakon operacije pacijentkinja ide kući i od sledećeg dana je moguće vratiti se svakodnevnim aktivnostima i poslu. Ipak, više mogu reći tek nakon detaljnog kliničkog pregleda.

       

  1. Promena na maloj usni vagine
    Pitanje broj: #162678

    Pojavila se neka promena na maloj usni vagine. Ponekad svrbi, ne raste, HPV tipizacija negativna, nema bakterija samo kandida na brisevima. Moj ginekolog je dao dijagnozu lichen vulvae pre nekoliko meseci, jer mukoza vagine često puca i imam beličastu kožu na preponama blizu vagine. Molim vas za savet i mišljenje. Šaljem sliku pregleda

    Odgovoreno: 15. 06. 2019.
    • Preporučujem Vam da sa mesta promene uzmete uzorak i pošaljete na patohistološki pregled, koji će dati definitivnu dijagnozu. Na slici vidim da trenutna promena nije velika te je moguće operacijom je odstraniti u potpunosti i takođe poslati na patohistološki pregled. Potom uključiti adekvatnu terapiju kada se potvrdi dijagnoza.

Prikazano 1-5 od ukupno 20666 pitanja