Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80644)

  1. Poštovani, uočila sam na malim stidnim usnama promene u vidu tamnije flekice koja je u ravni koze ali znatno tamnija ( tamnije braon ) u odnosu na ružičastu boju vulve. Za sada se samo uocava promena u boji ali ne i strukturi. Da li to moze da ukazuje na neke ozbiljne promene ( tipa melanom/ kancer vulve ) ?!

    Hvala unapred na odgovoru, Lep pozdrav.

    Odgovoreno: 26. 04. 2020.
    • Postovana, 

      Vasa fotografija nije dovoljno bista i ne mogu da Vam preciznije odgovorim. Po smirivanju situacije sa Corona virusom idite na pregled kod dermatologa ili plasticnog hirurga i uradite dermoskopski pregeled, nakon toga ce bti odluceno da li je potreno i sta je potrebno dalje.

      Srdacan pozdrav, 

      mr sci med dr Dragana Petrovic-Popovic

  1. Problem učestalog mokrenja
    Pitanje broj: #168501

    Imam problem sa učestalim mokrenjem. Nekako mi se potreba za mokrenje povećava u lezećem položaju, kao da me nesto pritiska. Mokrim i leglem i bukvalno bih mogla odmah ponovo da mokrim. Traje već par meseci, prisutan je i beličasti lepljivi sekret.

    Prvo sam mislila da je prehlada, ali nemoguće je da traje tako dugo. Ne znam da li neke veze ima to što imam zavaljenu matericu. 

    Odgovoreno: 16. 04. 2020.
    • Poštovana,

      Potrebno je uraditi urinikulturu i ako se dobije neki nalaz, popiti antibiotik prema antibiogramu.

      Takodje, savetujen ultrazvuk male karlice i abdomena radi isključivanja drugih uzroka koji provociraju učestalo mokrenje. 

      Dakle, uraditi urinokulturu, piti dosta tečnosti, 2L dnevno, a možete i neki Uvin čaj ili čaj od brusnice. 

      Pozdrav

      Dr Magdalena Nikolić

  1. Imam zeleni sekret ,slatkog mirisa.. To traje vec 4 meseca i nisam plasila sam se pregleda.. Sada je vec ovo stanje za Koronom i nemam kad da odem. Postoji li prirodno lecenje? Procitala sam da beli luk pomaze..

    Odgovoreno: 13. 04. 2020.
    • Poštovana,

      Ne postoji prirodno rešenje. Potrebno Vam je adekvatno lečenje kod ginekologa. Nemate razloga za strah, u pitanju je vaginalna infekcija. 

      Posetitw ginekologa što je pre moguće kako biste dobiki adekvatnu terapiju.

      I sledeći put, šta god da je u pitanju, nemojte toliko čekati jer se stvari samo mogu zakomplikovati. 

      S poštovanjem,

      Dr Magdalena Nikolić

  1. Poštovani, Danas sam radila test na EBV. IgM negativno (0,38) igG pozitivno (56). U sedmoj sam nedelji trudnoće, da li ovo treba da me brine? Pre desrtak godina sam zbog nekog operativnog zahvata radila analize na CMV, IgM je bio negativan IgG pozitivan. Hvala

    Odgovoreno: 11. 04. 2020.
    • Poštovana, 

      oba nalaza ukazuju na to da ste infekcije Ebstein-Barr virusom i Citomegalovirusom preležali u neko doba života, te ne postoji nikakava opasnost po vašu trudnoću. 

      Srdačno,

      dr Magdalena Nikolić

  1. Postovani, godinu dana je proslo od poridjaja, ista kilaza, ono sto bih dkinula pre poridjaja za ned dana, sada nikako, uglavnom se zdravo hranim, aktivna oko bwve, sad ne izlazumo... Ali umir, mlitavost, bez enwrgije, susta suprotnost mene ore i poale porodjaja... Da li su hormoni u pitanju? Da li mogu nesto od hormina, sama da odradim, obzirom sa lekari samo hitno primaju.. Gvozdje mi je i u trudnici i posle bilo ok, vit D pre trudnoce deficit... Trudnoca uz pomot vto. Hvala

    Odgovoreno: 11. 04. 2020.
    • Poštovana, 

      Možete proveriti štitnu žlezdu: TSH, fT3, fT4, anti TPO antitela, anti Tg antitela. 

      Proverite i kompletnu krvnu sliku sa laboratorijski nalazima : glukoza, urea, kreatinin, mokraćna kiselina, blirubin, holesterol, trigliceridi, LDL, HDL, AST, ALT, ALP, GGT, CK, LDH, CRP, gvožđe, feritin,transferin, vitamin D. 

      Javite se nadležnom lekaru opšte prakse sa rezulatitma, on će VAs dalje uputiti kad prođe banredno stanje. 

      Srdačan pozdrav za Vas i bebu,

      dr Magdalena Nikolić

Prikazano 1-5 od ukupno 20680 pitanja