Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (76107)

  1. Poštovani,

    Već 2 dana imam bolove u stomaku i jajnicima koji prelaze i na donji deo leđa i pomalo na noge. Juče sam na vešu videla i beli sekret. Na internetu sam pročitala da su to simptomi upale jajnika. Pregled mi je zakazan za sledeću nedelju.

    Zanima me Vaše mišljenje, šta može biti moj problem?

    Odgovoreno: 16. 01. 2019.
  1. Molim Vas za tumačenje izveštaja:

    Nalaz: Adekvatna celularnost. Zadovoljavajući za citološku analizu. Razmaz egzocerviksa sastoji se od superficijalnih i intermedijarnih skvamoznih epitelnih ćelija bez atipije bez prisustva ćelija dubljih slojeva. Prisutni polinukleari u malom broju. Prisutne clue ćelije i debris od kokobacila. Razmaz endocerviksa pored superficijalnih skvamoznih ćelija bez atipije sadrži komponente transformacione zone, LUS ćelije i polimorfonukleare. PAPA - II Bethesda: NILM VS - b.vaginoza.

    Nakon toga rađena je kolposkopija i nalaz je sledeći: Cirkularno prostrani mozaik sa propagacijom na zadnji svod vagine sch neg. Nalaz na vulvi uredan.

    Hvala unapred!

    Odgovoreno: 16. 01. 2019.
    • Poštovana 

      Vaš nalaz pokazuje da imate upalu grlića materice koju treba adekvatno lečiti.

      Pozdrav

  1. Poštovanje, počela sam da uzimam pilule za kontracepciju 'Jasmin'. Uzimam ih od prvog dana ciklusa. Koristim ih već 14 dana i prvu sam uzela u 20:00 i tako nastavila svaki dan. 30-og sam zaboravila da uzmem pilulu i 31-og u 12:00 sam uzela zaboravljenu i ovu koja ide u 20:00. Nakon toga i dan danas pijem u podne,a ne u 20:00. Da li nakon te zaboravljene tablete koja je ipak sutradan nadoknadjena i toga da sam skratila vreme uzimanja sa 20:00 na 12:00 mogu da zatrudnim? Dečko je 1. 2. i 3. januara svršio u mene. Hvala

    Odgovoreno: 15. 01. 2019.
  1. Pozdrav, prošlog meseca mi je menstruacija kasnila 15 dana, ali sam se u međuvremenu razbolela. Sada mi kasni 6 dana. Koji je razlog tome?

    Odgovoreno: 15. 01. 2019.
  1. Zdravo, skoro sam odradila abortus i ponovo sam trudna. Koliko je rizično da opet uradim abortus pošto ne zelim da rodim?

    Odgovoreno: 15. 01. 2019.
    • Poštovana 

      Nije preporučljivo da ponovo uradite abortus, da ne bi došlo do komplikacija.

      Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 20665 pitanja