Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (81332)

 1. Zlatna maka i antibiotik
  Pitanje broj: #161916

  Za nekoliko dana bi trebalo da izvadim dva umnjaka, zubar mi je naložio da 24h pre operacije krenem sa uzimanjem antibiotika. Da li smem da pijem maku (brend Srce prirode) u isto vreme kada i antibiotik, kao i da li će maka da utiče nepovoljno na oporavak nakon operacije?

  Odgovoreno: 17. 04. 2019.
  • Slobodno koristite Zlatnu Maku uz prepisanu terapiju antibioticima, a maka će samo pozitivno da utiče na brzi oporavak jer čitav organizam se vitalizuje i ima više energije. Dakle, nema nikakvih kontraindikacija, naprotiv, bićete u manjem stresu dokle god koristite maku.

 1. Da li je mučnina i dijareja usled korišćenja preparata Makamu normalna pojava? Takodje, u kojoj mešavini je ovaj suplement najlakse popiti, obzirom da nije najprijatnijeg ukusa?

  Odgovoreno: 17. 04. 2019.
  • Niti mučnina, niti dijareja nisu normalna pojava usled korišćenja Makamu. Probajte da koristite Makamu u sred ili na kraju doručka i razmutite ga u smutiju ili voćnom jogurtu (malo tečnosti, tek da se prah razmuti), a onda nastavite dalje da pijete i jedete ono što inače radite.

   Možete i da smanjite dozu na ravnu kafenu kašićicu. Ako se i dalje nastavi dijareja prekinite sa korišćenjem Makamu i posle nedelju dana ćete znati da li kod vas ova mešavina biljaka izaziva takve simptome, sto inace nikada jos nismo imali kao slučaj ili se radi o nečemu drugom.

   Svi ljudi su individue za sebe i ove biljke se koriste u odredjenim delovima sveta kao hrana i smatraju se potpuno bezbednim, ali možda Vaš digestivni sistem nema odredjene enzime za varenje ove mešavine, naročito make.

   Ps: za par meseci ćemo imati i kapsule Makamu za one kojima ukus nije pozeljan.

 1. Poštovani, imam 44 godine. Zbog endometioze mi je odstranjen levi jajnik 2002. godine, i posle toga sam imala normalne menstruacije. 2010. mi se ponovila endometrioza na desnom jajniku i odstranjen mi je veći deo desnog jajnika. Od 2011. redovno koristim Cikloproginovu jer nisam mogla dobiti menstruaciju. 
  Moje pitanje je: Da li uz Cikloproginovu mogu koristiti i peruansku maku? Unapred se zahvaljujem na odgovoru.

  Odgovoreno: 04. 12. 2018.
  • Poštovana,

   Slobodno možete koristiti Zlatnu maku ili Makamu pored Cikloprogenove. Korišćenje ovih biljki, koje spadaju u superfood hranu nema nikakvih kontraindikacija i vremenom će dovesti do mogućnosti da održavate balans i menstrualni ciklus i bez sintetskih hormonskih preparata. Svako dobro vam želim!

   Pozdrav,

 1. Možete li mi reći, da li osoba sa hipotireozom i Hašimotovim sindromom može uzmati zlatnu maku zbog strašnih problema sa valunzima (oko 10 godina) ?

  Odgovoreno: 04. 12. 2018.
  • Možete slobodno koristiti zlatnu maku ili makamu koja će smanjiti ili gotovo potpuno otkloniti valunge. Takođe, maka će uticati da se uspostavi balans u radu tireoide jer ova biljka ustvari reguliše rad svih endokrinih funkcija u telu, pa tako i sam rad štitne žlezde! 

 1. Postovani, 2016. godine sam operisana od karcinoma dojke i dobila hormonske lekove koje sam samostalno prestala da pijem jer mi smetaju. Da li bih smela da koristim Peruansku maku za normalizaciju hormona zbog simptoma menopauze (suvoca vagine, valunzi) s obzirom da je moja bolest bila hormonski zavisna. Lek koji sam dobila da pijem, ali sam ga pila samo 6 meseci, je nolvadex koji, koliko sam upoznata, treba da smanji estrogen. Menstruacija mi je prestala od hemioterapija ali imala sam jednu normalnu menstruaciju u aprilu ove godine. Hranim se uglavnom sirovim vocem i povrcem i osecam se dobro. Sada znam da mi je karcinom uzrokovao stres. Smem li da koristim peruansku maku s obzirom da "podize" hormonski status a samim tim i estrogen? Hvala unapred

  Odgovoreno: 04. 12. 2018.
  • Poštovana,
   Poštovana, obzirom da je vaša bolest bila hormonski zavisna najsigurnije je da ne koristite zlatnu maku jer ne znamo da li će izazvati povećanje estrogena, obzirom da vaš organizam tako reaguje.
   studije koje su rađene sa hormonski zavisnim bolestima su pokazale da u tim slučajevima nije pozeljno koristiti maku. Nastavite sa sirovom ishranom, pojacajte unos c vitamin kao sto je camu camu (naravno i ostale i to e, d i b grupu) u prirodnom obliku kako bi održavali visok imunitet i budite što više fizički aktivni.
   želim vam sve najbolje! Dr olga murgaski


   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 8 pitanja