Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (90613)

  1. Nalaz srce je granične veličine.kompenzirano.Intrapulmonalno bez svježeg infiltrata. Stacionarne je nalaz trakaste fibrozne promjene u lijevom plućnom polju. U projekciji hilusa se ne vidi patološkog supstrata. Bez znakova pleuralnog izljeva. Molim Vas da li je ovaj nalaz uredu i dali treba nešto poduzeti.. Unaprijed. HVALA LP

    Odgovoreno: 26. 01. 2024.
    • Poštovana,

      Uredan nalaz, fibrozne promjene su ožiljak od ranije procesa. 

      Srdačan pozdrav,

      dr Dakić OB New Hospital 

      Novi Sad

  1. Krvavi ispljuvak, povremeno u zadnjih 6-7 meseci par puta, radio snimak pluća, sve uredno... kardiolog kaže sve ok... do čega može da bude ? 22g

    Odgovoreno: 26. 01. 2024.
    • Poštovani,

      Vitamin C 500mg 2x1 10 dana, izbjegavati gazirana pića, apstinencija od cigareta, javiti se na pregled kod ORL. 

      Srdačan pozdrav, 

      dr Dakić OB New Hospital 

      Novi Sad

  1. Doktore da li kod petnaesto godisnjeg decaka moze da se opovrgne ili potvrdi dg.Astma,jer su deca imala problem oko upisa u srednju skolu.Kao mali imao je laringite I inhaliran je pulmicorom,ali mu je dg.upisana verovatno zbog podizanja leka na recept?

    Odgovoreno: 18. 01. 2024.
  1. ,,U bazalnm delovima pluca fibrozne promene,,To su mi našli na skeneru ,slucajno ,nisam Isla zbog pluca na skener...Sta je to ? STA DALJE ,PUSAČ SAM ,KOLIKO JE OVO OPASNO?HVALA VAM!

    Odgovoreno: 11. 01. 2024.
    • Poštovana

      Fibrozne promjene zaostaju kao posljedica ranije preležane inflamacije tkiva. Znak je da ste nekada ranije u životu možda imali neku upalu na datom mjestu promjene, te su ostale fibrozne promjene, kao "ožiljci".
      Nije zabrinjavajuće.

      Pušenje svakako treba da prekinete.

      Srdačan pozdrav

      dr Dakić OB New Hospital Novi Sad

  1. Pozdrav, Krvav ispljuvak Imam 26 godina i pusac sam zadnjih 4. Naime, cesto ujutru iskasljavam slajm, ali nista opterecujice ili u velikm kolicinama. U zadnjih 10ak dana sam primjetila da taj jutarnji slajm ima neku smedjkastu boju( tacnije zuto sa smedjim primjesama), sve to pripisujem cigarama. Zadnja 2 dana me boli grlo i jutros sam iskasljala krvavi slajm. Tamno crvene boje, poput koagulisane krvi. Nemam kasalj nikakav u toku dana (osim tog kratkotrajnog jutarnjeg) , disem normalno, nemam temperatuu i sad me brine taj krvavi ispljuvak.

    Hvala na izdvojeom vremenu,

    Srdacan pozdrav

    Odgovoreno: 10. 01. 2024.
    • Poštovana,
      Apstinirajte od konzumacije cigareta, pokušajte da koristite neke mukolitike (Fluimucil, Propomucil npr.) i suplementaciju vitaminom C. 
      Ako se nastavi grlobolja i krvav ispljuvak javite se ljekaru, prvenstveno specijalisti ORL ili pulmologu.

      Srdačan pozdrav,
      dr Dakić 

      OB New Hospital, Novi Sad

Prikazano 1-5 od ukupno 825 pitanja