Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (84948)

 1. Dobar dan zelim da zakazem pregled, na koji nacin je to moguce?

  Odgovoreno: 01. 06. 2021.
 1. Imam problema sa disanjem tokom sna. Pre par meseci sam se lecila od hronicne upale sinusa,i radjen mi je alergo test. Alergija na zivotinjsku dlaku i pcelu. Od tada imam cesto krvav sekret iz sinusa. Pocela sam da se budim sa nedostatkom vazduha,jednostavno prestanem da disem. Do sada sam se secala da se desavalo po dva tri puta i toku sna. Al sinoc se desilo nekoliko puta za redom. Cak i u sedecem polozaju zaspim i probudim se zbog prekida disanja. Sta treba da preduzmem? Osecam veliki nemir, bojim se da zaspim!

  Odgovoreno: 08. 03. 2021.
 1. Postovani, Dete je pocetkom februara imalo virusnu upalu pluca (isao je tada u vrtic). Uz terapiju je sve proslo. Medjutim, nakon toga se desi da po par dana iskasljava opet. Pre nedelju dana sam primetila malo "skripanje" u plucima dok dise, inhalirala sam ga berodualom 5 dana i bilo je bolje. Dva dana nema inhalacije i opet se cuje skripanje i kaslje danas. Nema druge tegobe, nema temperaturu, nosic je cist, samo, izgleda da ima jos tog sekreta koji mora da se izbaci. "Skripanje" se cuje uglavnom kada se umori. Da li mogu da mu pomognem da izbaci sekret iz pluca bez odlaska u Dom zdravlja? (S obzirom na trenutno stanje) Dete ima 2 godine i 8 meseci.

  Hvala unapred na odgovoru.

  S postovanjem Veljkovic Milica

  Odgovoreno: 06. 04. 2020.
 1. Moja beba i ja smo više puta bile u kontaktu sa osobom kojoj je dijagnostikovana tuberkuloza (nismo znale do danas). Da li ćemo se sada sigurno inficirati i mi ili to ne mora da bude slučaj? Ukoliko smo inficirane, šta možemo da uradimo da bi sprečile razvoj bolesti?

  Odgovoreno: 13. 02. 2020.
  • Važne su nam još dve stvari koje niste naveli, a to su koliko beba ima meseci i da li je vakcinisana od tuberkuloze u porodilištu, što verovatno jeste jer se deca redovno vakciništu u porodilištu. Ukoliko je beba starija od 2 meseca ne postoji nikakva mogućnost da beba oboli. Vi ste takođe vakcinisani, ali u svakom slučaju, kao lica iz kontakta, trebalo bi da se javi nadležnom antituberkuloznom dispanezru da se napravi kontrola. Male su šanse da se oboli. Od 100% inficiranih samo 10% oboli. Neophodno je da se u nadležnoj ustanovi uradi kontrola bilo da je to PPD test ili kod mame snimak pluća. Dok je vrlo velika verovatnoća da je beba kompletno zaštićena.

 1. Ožiljak na plućima
  Pitanje broj: #158399

  Pre dva meseca preležao sam bakterijsku upalu pluća, na kontroli posle mesec dana, lekar je bio zadovoljan oporavkom levog plućnog krila, koje je bilo upaljeno, ali postoji ožiljna promena levo u nivou aortnog luka. Kod mene nema umaranja, apetit mi je normalan, ne osećam nikakva probadanja. Imam povremen kašalj, sa normalnim ispljuvkom. Posle te kontrole nije mi prepisana nikakva terapija. Da li taj ožiljak može da bude problem?

  Odgovoreno: 13. 02. 2020.
  • Vrlo često velike (masivne) upale pluća mogu ostaviti ožiljne promene iza sebe. Ono što bi trebalo uraditi je da se za 6 meseci naparavi isti snimak jer postoji mogućnost da organizam sam smanji ožiljak, Ili će ožiljak ostane isti. Ukoliko se ožiljak povećava to bi bila intikacija za skener. Ja pretpostavljam da se to neće desiti. Nema razloga da se brinete, ovo stanje ne zahteva terapiju i organizam će sam izaći na kraj sa ožiljkom. Jedno što treba da se uradi jeste kontolni snimak za 6 meseci.

Prikazano 1-5 od ukupno 816 pitanja