Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (81760)

  1. Postovani,

    Patohistoloski pregled-U reprezentativnim cilindrima koji su duzine 6-8mm prisutan invazivni mammarni karcinom, duktalni tip tj NST Gradius tumora: provizorni 2 Tubili 3 Pleomorfija 3 Mitoze 3/10 hpf score 1 Nottingham histološki svote 7/9 gradu 2 In situ komponenta prisutna solidni DCIS, NGR Imunohistorijski tumor je: ER: prisutan u 95% stanica Pgr: prisutan u 98% stanica Her2- (score 1+) Ki67: prisutan u 12-14% stanica MRI nalaz: desno između gornjih kvadranta se na području veličine 3x4x3cm (LL-AP-KK) vidi nepravilna zona non masslike enhancementa koja se siri prema desnom mammii i zavrsava u desnom retromamilarnom području. Isto se ne vidi na UZV (1 sat 6-8mm) ni na mamografskom pregledu. Molim Vas misljenje, prognoze.. Radi se o osobi 37god.

    Odgovoreno: 01. 12. 2020.
    • Poštovana,

      nezahvalno je davati prognoze na osnovu patohistološkog nalaza.Pred pacijentkinjom jeste period borbe,operacije i hemoterapija,ali se sve to prebrodi.Nemam uvid da li je tumor negde dao udaljene promene,kakav je nalaz abdomena i pluća kao i kostiju,to svakako utiče na ishod lečenja.

      Bitno je da se pridržavate saveta lekara koji Vas vodi kroz lečenje ili medicinskog konzilijuma i da ništa na svoju ruku ne preduzimate.

      Nadajmo se dobrom ishodu.

      Sve najbolje,

      dr Ivana Kostadinović

      radiolog

  1. Postovani, Da li zamrzavanje celija moze da se odradi posle 4 meseca koriscenja hormonske terapije i operacije dojke, a pre vadjenja jajnika, zato sto jos uvek nisam radjala. Jos uvek nisam krenula sa hormonskom terapijom. Ja sam poslala dokumentaciju privatnoj klinici i komisija(onkolozi) su me odbili zbog toga sto je rak sa metastazom, i ukoliko mi daju hormone za dobijanje jajnih celija, metastaza moze da se prosiri. Tumor je inace visokozavisan od estrogena, a metastaza na prsljenu je resena operacijom i 1 zracenjem. Kakav je vas savet?

    Odgovoreno: 26. 11. 2020.
  1. POZDRAV G. RUDIČ OD RENATE RUDIČ..

    KARCINOM GRUDI: MOLIM SAVJET, AKO MOGU KOD VAS NA REKONSTRUKCIJU: PUNJENJE GRUDI SA VLASTITOM SALOM' ZA BROJ' CCA. 2 VELIČINA REKONSTUIRANIH' GRUDI POSLJE SKIDANJA KARCINOM TUMORA...I NARAVNO CJENA U EUR CCA.

    ZA ODGOVOR SE VAM SRDAČNO ZAHVALJUJEM, RENATA RUDIČ, SLO

    Odgovoreno: 16. 11. 2020.
  1. POZDRAV G. RUDIČ OD RENATE RUDIČ..

    KARCINOM GRUDI: MOLIM SAVJET, AKO MOGU KOD VAS NA REKONSTRUKCIJU: PUNJENJE GRUDI SA VLASTITOM SALOM' ZA BROJ' CCA. 2 VELIČINA REKONSTUIRANIH' GRUDI POSLJE SKIDANJA KARCINOM TUMORA...I NARAVNO CJENA U EUR CCA.

    ZA ODGOVOR SE VAM SRDAČNO ZAHVALJUJEM, RENATA RUDIČ, SLO

    Odgovoreno: 16. 11. 2020.
  1. Postovani, molim za vas komentar na moje pitanje koje glasi: da li je i posle kog vremena od postedne operacije dojke potrebno uraditi magnetnu rezonancu celog tela?

    Odgovoreno: 14. 11. 2020.
    • Poštovana,

      Vaš lekar će odrediti koji dijagnostički modaliteti će se primenjivati u praćenju Vaše bolesti.Najpre uvidom u lab.analize,tu markere,Rtg snimak pluća i eventualno koštanog sistema kao i uvidom u ultrazvučne preglede,utvrdiće se da li je neophodno raditi skener ili magnet nege regije.Magnetna rezonanca celog tela se iznimno retko radi,jer je jako skupa dijagnostička metoda i retko kada ima opravdanja za tako nešto.

      Obzirom da Vam je urađena poštedna operacija dojke,najbitnije je da Vas redovno pregleda Onkohirug,da radite kontrolne ultrazvučne i mamografke preglede,ili eventualno magnetnu rezonancu dojki,ukoliko Vaš lekar to indikuje.

       

      Veliki pozdrav,

      dr Ivana Kostadinović

      radiolog

Prikazano 1-5 od ukupno 49 pitanja