Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (78666)

 1. Crvena fleka na nosu koja se peruta
  Pitanje broj: #163101

  Pre par godina mi se pojavila fleka na nosu koja se vremenom peruta. Kad to spadne ostane crvena fleka. Ne širi se, ne boli i ne svrbi, ali izraženija je ljeti. Što mi je činiti?

  Odgovoreno: 20. 07. 2019.
 1. Šaljem vam sliku mladeža za koji nisam sigurna da li izgleda normalno. Koje je vaše mišljenje?

  Odgovoreno: 20. 07. 2019.
 1. Mrlje oko očiju od sunca
  Pitanje broj: #163084

  Prije nekoliko su mi se pojavile tamne mrlje oko očiju od sunca, koža je na tom mjestu tamnija i fleke su baš uočljive, kako se riješiti toga?

  Odgovoreno: 17. 07. 2019.
  • Za početak treba isključiti mogućnost da se radi o fotosenzitivnoj interakciji nekog leka, ako uzimate neku terapiju.

   Potom je potrebno da dodjete na pregled gde će biti ustanovljeno o čemu se tačno radi i predložene metode za uklanjanje hiperpigmentacija.

 1. Promena na koži nalik opekotini
  Pitanje broj: #163079

  Prethodnih mesec dana sam bila više aktivna po kući i dvorištu. Jednog dana sam primetila da na zglobu imam nešto roze boje, kao opekotina, ali sam zanemarila jer sam žurila. Prošlo je par dana i to se nije povlačilo, ali je od roze, bordo boje prešlo u smedju, kao kada opekotina zarasta. Mazala sam melem od nevena, sinoderm i mel-op melem, medjutim nema pomaka. Juče sam primetila da se na desnom kažiprstu i prstu pored pojavilo par tačkica u razmeri od 1mm. Pomislila sam da je od prskanja ulja tokom kuvanja.

  Na osnovu slike šta mi možete reći? Promena ne svrbi, ne boli, ne peče, ne golica, nikakvu reakciju mi ne šalje ni na šta, samo tako stoji. Ne pijem nikakve antibiotike niti druge lekove, zdrava sam, hranim se regularno, nisam trudna i niko iz porodice mi nema kožna oboljenja.

  Odgovoreno: 17. 07. 2019.
 1. Akne i način primene leka
  Pitanje broj: #162822

  Moj sin puni u oktobru 18 godina. Ima cistične akne na obrazima već treća godina. Preporucivali su nam Roaccutan ali smo mi to izbegavali jer smo pročitali da ima dosta neželjenih efekata i da nije bezazlen. Probali smo dosta drugih stvari ali on i dalje više manje ima te akne na obrazima pogotovo pri dnu obraza. Plašimo se da mu ne ostanu trajni oziljci. Da li ako se odlučimo ipak za Roccutan da li možemo da počnemo sa njim sada odmah na leto ili moramo da čekamo jesen kada ima manje sunca?

  Odgovoreno: 16. 07. 2019.

Prikazano 1-5 od ukupno 4217 pitanja