Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (78814)

 1. Prilikom svakog izlaska na sunce pojavi mi se ovo crvenilo koze.

  Odgovoreno: 20. 09. 2019.
 1. Poštovanje, Na licu, vratu i obrazima mi se pojavljuju bubuljice kao na prilozenoj slici, nakon izlaganja suncu na ljetovanju i to traje unazad par godina. Nakon dan ili dva izlaganja suncu pojave se, bolne na dodir i svrbe. Prilikom umivanja i brisanja peskirom dodje do pucanja istih i ponovnog pojavljivanja bjeloga na njima. Ispunjene su vodenim sadrzajem. Hvala, Majda

  Odgovoreno: 20. 09. 2019.
  • Postovana Majda,

   U pitanju je alergija na Sunce koja se kod Vas tako manifestuje, ono što je najbitnije jeste da se  pre izlaganja Suncu pripremite, da počnete da koristite antihistminike, da koristiti adekvtnu zaštitu za Sunce  po savetu Vašeg dermatologa.

 1. Rane na poglavini
  Pitanje broj: #163774

  Imam velike kraste po glavi javljaju se periodično gnojne su bolne, rastu i jako svrbe, bila sam kod dermatologa i svaki put drugačija dijagnoza, prvo seboroicni dermatitis, zatim navodna alergija, zatim da ne farbam kosu, gomile krema i šampona (eucerin, mucoseb, seba med, acikloviri didermal, sinopen i cuda) ali ništa nije pomoglo stanje je još mnogo gore, ovo traje 20 godina, niko mi nikada nije uzeo bris na analizu, po Vašem mišljenju šta je ovo i da li da uradim bris i najzad lečim uzrok a ne posledice? Dijabetičar sam na insulinu od detinjstva 33 godine, svaka rana teže zarasta i inficira se, očajna sam, nemam mesta na glavi da mogu da legnem a da me ne boli, manje više što sam skoro bez kose ostala jer tu gde bude taj čir i prodje - dlaka više ne raste.. Upomoc pomozite svaki savet bi mi puno znacio, sta da ucinim odakle da krenem? Da li je ovo možda neka vrsta psorijaze?

  Odgovoreno: 10. 09. 2019.
  • Slika je potpuno mutna i ne mogu Vam reći nista detaljnije na osnovu slike. Slikajte se ponovo i pokusajte da dobijete malo bistriju sliku. Savakako preporučujem pregled plastičnog hirurga ili dermatologa jer ako posle toliko vremena nemate definitivnu dijagnozu mozda bi bilo potrebno uraditi biopsiju i nakon toga sprovesti adekvatan tretman. Sve ovo je samo uopšteno jer ništa ne može da zanemi klinički pregled.

 1. Imam madež, veličine oko 10 mm na donjoj strani penisa. Normalnih je rubova i jednobojan. Obzirom na to da se nalazi na osjetljivom mestu, izloženom iritacijama i rastezanjem, da li ja operativni tretman neophodan?

  Odgovoreno: 09. 09. 2019.
 1. Bradavice na rukama
  Pitanje broj: #163727

  Dečko mi ima na rukama bradavice. Zanima me da li se one prenosne i kako se prenose? Cula sam da postoje i obicne ali i virusne. Zanima me kako mogu da saznam?

  Odgovoreno: 04. 09. 2019.

Prikazano 1-5 od ukupno 4253 pitanja