Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (77697)

 1. Fotofinder sistem
  Pitanje broj: #161432

  Imam promenu na koži koja izgleda kao mladež.
  Kako da znam da li je nešto opasno?

  Odgovoreno: 15. 03. 2019.
  • Ako se radi o pigmentnoj promeni, svakako je neophodno da se javite dermatologu na pregled i da uradite pregled na dermoskopu, a u idealnom slucaju na Fotofinder gde bi se u jednom pregledu proverile sve pigmentne promene koje imate na koži, a ne samo ta jedna koja Vas trenutno interesuje.
   FotoFinder je kompjuterizirani sistem mapiranja za kreiranje preciznog skupa fotografija vaših pigmentnih promena. Kamera visoke rezolucije povezana je sa računarom i prenosi sve fotografije direktno u bazu podataka doktora, dajući mogućnost upoređenja vaših mladeža sa fotografijama iz vaše početne posete i odmah identifikuje nove mladeže ili promene na postojećim madežima na vašem telu. Dodatna prednost FotoFinder-a je da Vaš lekar može dati kopiju vaših fotografija na CD-u za samostalni pregled kod kuće. Svi pacijenti, bez obzira da li se prvi put vraćaju ili se stalno vraćaju, mogu se osećati sigurnim da bilo koja promena ili novi mladeži neće biti propušteni sa FotoFinder sistemom.

 1. Fotofinder uredjaj
  Pitanje broj: #161433

  Gledala sam na televiziji da je VMA nabavila uredjaj za otkrivanje raka kože? Da li mi treba uput da izvršim pregled na VMA?

  Odgovoreno: 15. 03. 2019.
  • Pretpostavljam iz Vašeg pitanja da se radi o Fotofinder uredjaju koji je trenutno najpouzdaniji dijagnostički uredjaj za ranu detekciju melanoma. Verujem da, ako ste civilni osiguranik, Vam je potreban uput za pregled na VMA, klinika VS Clinics takodje poseduje taj uredjaj.
   Cena pregleda kompletne kože tela je 7.200 dinara.

 1. Imam 20 godina i već neko vrijeme mi se pojavljuju potkožne bubuljice ili akne - nisam sigurna šta je u pitanju. Koristila sam jedno vrijeme Klindamicin losion koji je pogoršao stanje jer poslije njega ostaju flekice. Takođe, imam ih i po gornjem dijelu leđa i ramena.
   
  Ne znam šta da radim i kako da liječim ove probleme sa kožom?

  Odgovoreno: 15. 03. 2019.
  • Flekice, ili post inflamatorne makule se neizbežno pojavljuju nakon upaljenih akni i traju dugo. Za ublažavanje tih flekica možete koristiti Skinoren krem noću, minimum 3 meseca, ali bez izlaganja suncu i bez odlazaka u solarijum.

   Još efikasnije i brže flekica se možete rešiti hemijskim pilinzima koje će odrediti i sprovesti dermatolog. Zakažite tretman.

 1. Postovani,imam devojcicu od 5 godina pre desetak dana pored oka joj se pojaovio "pauk angiom"..obratili smo se jednom privatnom dermatologu i rekao nam je da mazemo 7 dana dva puta dnevno gentamicinom pa da nakon toga odemo kod njegga kako bi joj spalio to azotom...Kao roditelj malo sam sumljicav pa bih hteo da cujem i vaze misljenje o ovoj terapiji...hvala

  Odgovoreno: 14. 03. 2019.
  • Poštovani,

   preporučujem Vam da se obratite plastičnom hirurgu u Tiršovoj koji se naviše bave tom patologijom i u tome imaju naviše iskustva,

   Srdačan pozdrav,

   Dr Dragana Petrović-Popović

 1. Možete li reći značenje ove dijagnoze "tm cutis faciei" ?

  Odgovoreno: 14. 03. 2019.
  • Postovani,,

   to malo širi dijapazon, možda bi najbolje bilo da postavite uz pitanje i fotografiju na osnovu koje bih mogla da Vam dam precizniji odgovor. Inače, postoji nekoliko vrsta tumora kože, svi se leče operativno.

   Srdačan pozdra,

   Mr sci med dr Dragana Petrović-Popović

Prikazano 1-5 od ukupno 4138 pitanja