Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (78374)

 1. Gnojni aterom na leđima
  Pitanje broj: #162321

  Već par mjeseci na leđima imam nekakvu kvrgu koja je mekana na dodir, nije bolna, ali mi se čini da raste. U središtu je mala crna tačka. Supruga je sa dosta truda uspjela istisnuti nešto bijelog sekreta, nalik gnoju. Šta bi to bilo i kako da to riješimo?

  Odgovoreno: 18. 05. 2019.
 1. Trudna sam, 6. mesec. Pojavili su mi se mladeži po stomaku koje bih volela da proverim. Da li je bezbedno da zakažem pregled Fotofinder aparatom?

  Odgovoreno: 17. 05. 2019.
  • U pravu ste, potrebno je da tokom trudnoće bar jednom pregledate Vašu kožu i Vaše mladeže a posebno ako ste primetili novonastale pigmentne promene. Može Vas pregledati Vaš dermatolog ili plastični hirurg koji će ako bude potrebe uraditi dermoskopiju neke od promene. Možete uraditi pregled i Fotofinderom ali nije neophodno.

 1. Koje su Vaše preporuke nakon tretmana hemijskim pilingom (pored toga da treba da se izbegava sunce i šminkanje)?

  Odgovoreno: 17. 05. 2019.
  • Sva uputsva i savete vezane za hemijski piling je neophodno da Vam da lekar koji Vam radi hemijski piling, puno detalja zavisi od vrste hemijskog pilinga koji se radi te Vam ne mogu precizno odgovoriti na pitanje. Ako pak hemijski piling niste još uvek uradili preporučujem Vam da odete na pregled i da pre početka tretmana pitate za sve detalje koji su bitni za uspešno sprovođenje procedure.

 1. Od februara imam problem sa bubuljicama koje su samo odjednom počele da izbijaju u predjelu obraza. Inače sam imala čisto lice sa vrlo malo bubuljica. Samo su odjednom krenule da izbijaju. Zdravo se hranim, unosim tečnost tako da ne mislim da je do toga. Obratila sam se farmaceutkinji koja mi je dala losion za čišćenje lica, zatim nešto za sušenje i kremu za kritične bubuljice.

  Koristila sam tu terapiju mesec dana. Bubuljice su se dosta povukle, ali ih još uvijek ima. Međutim, sada imam dosta ožiljaka na mjestima gdje su bile bubuljice. Koža mi je jako suva i guli se.

  Da li mi možete preporučiti nešto za ožiljke što neće uticati na stvaranje bubuljica?

  Odgovoreno: 15. 05. 2019.
 1. Urasla dlaka u predelu trtice
  Pitanje broj: #162237

  Prije nekoliko dana mi se pojavila srednje velika izraslina, kvržica, na desnoj strani stražnjice i sada je crvena i boli na dodir. Ne mogu sjediti od pritiska. Šta bi to moglo biti? Ne izgleda kao urasla dlaka, a taj dio nisam ni brijala.

  Odgovoreno: 15. 05. 2019.

Prikazano 1-5 od ukupno 4163 pitanja