Dr Goran Todorović

Specijalista ginekologije i akušerstva

Dr Goran Todorović, Specijalista ginekologije i akušerstva

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 2500

 1. Postovani, imala sam nezasticene seksualne odnose sa partnerom. Vec dva dana imam oskudno krvavljenje i sekret smedje boje. Kako mi ciklusi nisu redovni i dobijam na 30 i vise dana, ne znam da li je to pocetak menstruacije. Poslednju menstruaciju sam imala 13. Januara. Grudi su mi uvecane ali ne i bolne kako mi je uobicajeno pred menstruaciju. Zanima me da li je moguce da je krvavljenje povezano sa eventualnom trudnocom i koliko treba da prodje dana od poslednjeg nezasticenog odnosa da bi se sa sigurnoscu mogao uraditi beta hcg iz krvi. Unapred hvala!

  Odgovoreno: 18. 02. 2010.
  • Dr Goran Todorović

   Poštovana,
   Obično dva do tri dana po, izostanku mensesa beta hcg je pozitivan,. , ako je trudnoća u pitanju
   Pozdrav

 1. Poštovani doktore, trenutno imam 23 godine. Kad sam imala negdje 15 godina ispod lijevog pazuha mi se pojavila velika kvržica (valjda upaljen limfni čvor) . Izbočina je bila prema vani, bila je mekana i stalno je iz nje nesto curilo. Danas, osam godina kasnije vam se javljam jer mi je na tom mestu ostala mala kvržica (više potkožna) , srasla uz kožu, a čini mi se kad malo bolje opipam i za meso iznutra. Ta kvržica je tu već puno godina. U zadnje vrijeme sam puno čitala o simptomima raka dojke pa se bojim da nije to u pitanju. Dakle, kvržica je nepomična, dugo godina tu, tvrda, promjera jedno 6mm, kao mala kuglica, potpuno bezbolna, ne smeta mi ni pri kojoj vrsti aktivnosti. Bojim se jer sam svugdje procitala da ovaj opis vodi do tumora, pa vas molim da mi kažete svoje mišljenje, unaprijed zahvaljujem!

  Odgovoreno: 18. 02. 2010.
  • Dr Goran Todorović

   Poštovana,
   Da li ste u 15 godini primili neku vakcinu ili slično u nadlakticu te strane,. Najbolje je da odete na ultrazvučni pregled dojke i uradite antigewn ca 15-3 da bi bili spokojni
   Pozdrav

 1. Postovani molim vas objasnite mi jednu malu dilemu. Trudna sam 8 nedelja i mene interesuje jedna stvar. Ako je meni zadnja menstruacija bila 19. 12. 2009. I od tada mi racunaju pocetak trudnoce a ja sam prvi odnos nakon toga imala tek 31. 12. 2009. Kako onda ultrazvuk moze da kaze da sam trudna 8 nedelja i 4 dana kad to po svim zakonima prirode nije moguce? Razumem da se trudnoca tako racuna, ovo mi je drugo dete ali prvo dete sam rodila 3 nedelje nakon termina (u stvari u pravo vreme) i svi su bili zabrinuti jer su hteli da me porode ranije. U redu je da ginekolozi tako racunaju ali ako vec ultrazvuk odredjuje starost trudnoce na osnovu mera deteta, zar ne bi trebalo da sam trudna tek sad 6 nedelja i mozda koji dan? Ovo je mozda smesno pitanje ali mi nije jasno kako ultrazvuk moze da pokaze trudnocu 2-3 nedelje vecu nego sto je zaista?

  Odgovoreno: 18. 02. 2010.
  • Dr Goran Todorović

   Poštovana,
   U pravu ste jer se trudnoća i termin trudnoće izračunavaju na osnovu prvog dana m4enstruacije,. Moguće je kod vas ginekolog pogrešio pri merenju, mada su u ranoj trudnoći ta merenja veoma precizna i odstupanja su veoma m ala,. Ako je nešto nerjasno ponoviten ultrazvučni pregled kod nekog iskusnog pretraživača,.
   Pozdrav

 1. Da li smem da imam sexualne odnose ako koristim vaginolete od kantriona?

  Odgovoreno: 18. 02. 2010.
  • Dr Goran Todorović

   Poštovana,
   Da
   Pozdrav

 1. Pre dve ipo godine sam rodila zdravog decaka, sada sam ponovo trudna u 12 nedelji trudnoce sam. Doktor mi je rekao da je vratna brazda kod bebe uvecana na 3mm i predlozio mi je da prekontrolisem krv, ako to ne bude u redu da prekontrolisem plodovu vodu. Ja sam 81. Godiste i u porodici i kod mene i kod supruga nema nikog sa bilo kakvom anomalijom ii sindromom. Recite mi koje su sanse da je sa detetom sve u redu ili ne i da li mogu da prekinem trudnocu ako nest nije u redu sa hromozomima i kakav je to rizik za mene. Veoma se plasim za zdravlje svoje bebe ali ako postoji bilo kakva sansa da dete ne bude u redu je planiran da prekinem trudnocu. Hvala vam puno unapred, nadam se da postoji neki nacin da se sve proveri pre porodjaja i da li je 4g dobar nacin. Hvala

  Odgovoreno: 18. 02. 2010.
  • Dr Goran Todorović

   Poštovana,
   Sve vam je vaš lekar objasnio, sa ultrazvučnim nalazom idete u laboratoriju gde se uzmu dva biohemiska markera iz krvi, te se na osnovu rezultata ultrazvučnog pregleda i markera na hromozomopatije kaže da li se treba raditi amniocenteza ili ne,. Za vas rizika nema,. Ako se posle amniocenteze nadje na genetko oštečenje ploda trudnoća se može prekinuti,.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 2500 pitanja