Prof. dr Đorđe Jevtović

Specijalista infektologije

Prof. dr Đorđe Jevtović, Specijalista infektologije

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 3183

 1. Pozdrav, imam HPV virus i trenutno samo jednu vidljivu bradavicu na analnoj regiji. Koja je terapija najbolja i da li postoji neka krema koja se maže?

  Odgovoreno: 07. 08. 2022.
  • Prof. dr Đorđe Jevtović

   podofilin  se lokalno primenjuje, ili se odstrani lserom,krioterapijom, ili, hiruški

 1. Поштовани,

  Пишем Вам из Македоније у нади да ћете моћи да ми помогнете.

  Реч је о мом 61-годишњем оцу који болује од рака простате.

  Прича о овој болести почела је пре 7 година, где је мој отац оперисан, али је грешком хирурга мали део простате остао у његовом телу. Након операције, доктор му је рекао да је све у реду и да може да настави нормалан живот.

  Током 2015-2020, мој отац је вршио редовну контролу ПСА маркера, који је флуктуирао у распону од 0-2.

  Пре око 1,5 године, очев ПСА маркер је подигнут на око 130 јединица и он је почео да осећа страшне болове у карлици и стомаку. Урадио је магнетну резонанцу и компјутерски снимак који је показао да има метастаза у доњем делу стомака, тј. карлице. Био је на локалном зрачењу (мислим да је укупно 10 сесија) које је уништило метастазе из карлице. После зрачења добио је ињекцију хормона и ињекцију кости (и даље прима ове 2 ињекције на свака 3 месеца). Прошло је 2-3 месеца од зрачења, рак је метастазирао у јетру где је, по препоруци онколога, одмах упућен на хемотерапију (укупно 6).

  Месец дана после хемотерапије урадио је још једно снимање (магнетна резонанца и компјутерска томографија) абдомена и метастазе су повучене - био је почетак јуна.

  Од јуна па надаље, скоро сваки дан има високу телесну температуру ~ 38,4 и страшне болове у костима и зглобовима. За температуру пије парацетамол, а против болова ибупрофен или Вентор, али не може да стабилизује температуру. Такође, превише се зноји ноћу.

  Желела бих да знам шта узрокује пораст температуре и да ли постоји неки лек који може да је врати у нормалу?

  Била бих вам захвална ако бисте одговорили на моју поруку.

  Поздрав, Елена

  Odgovoreno: 07. 08. 2022.
  • Prof. dr Đorđe Jevtović

   povišena temperatura posle hemioterapije, zahteva ozbiljno kliničko ispitivanje, u pravcu infekcija, metastaza osnovnog tumora itd

 1. 11 Nedelja od nezaštićenih sexa ....Radio Xiv test CMIA u Bio Medici ...Negativan je 0.130....Jel trebam da ga ponavljam ....U medjuvremenu nije bilo sex kontakta sa drugom partnerkom....Hvala

  Odgovoreno: 07. 08. 2022.
  • Prof. dr Đorđe Jevtović

   ne

 1. Pozitivan test na HTLV 1,2 Nemam nikakvih simptoma.Slucajno sam uradio citao na internetu.Sta je potrebno da radim zbog pozitivnog testa At HTLV 1,2 Molim za odgovor.Da li da ukljucim terapiju neku? S postovanjem!

  Odgovoreno: 07. 08. 2022.
  • Prof. dr Đorđe Jevtović

   HTLV 1 izaziva tropsku spastičnu paraparezu,kod oko 2% inficiranih, a  koju vi  očigledno nemate; nećete ništa preduzimati, jedino nije jasno zašto ste baš taj test radili

 1. Poštovanje, imam HPV virus i kondilomi mi se trenutno nalaze na analnoj regiji. Nedavno mi se pored toga pojavila kao neka bubuljica koja ispusta zuti iscedak, da li mi mozete reci sta je u pitanju i kako se leci?

  Odgovoreno: 05. 08. 2022.
  • Prof. dr Đorđe Jevtović

   to je neka benigna bakteriska nfekcija, oko korena dlake, spontano prolazi

Prikazano 1-5 od ukupno 3183 pitanja