Dr Dubravka Đerić

Specijalista dermatologije

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Dubravka Djerić je dermatolog iz Beograda.

Telefon za zakazivanje

+381 63 687 460

Raspored rada doktora

Najraniji datum : 2019-05-28
Prikaži kalendar >

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

O doktoru

Dr Dubravka Djerić je dermatolog sa 22 godine iskustva u estetskoj dermatologiji. Svoju ekspertizu gradila je u Gradskom zavodu za kožne i venerične bolesti, nakon čega prelazi u privatnu praksu, kako bi svojim pacijentima mogla da prući još bolju negu i lečenje. Upravo sa ovom idejom nastao je VS Clinics Beauty & Spa čiji je dr Dubravka Đerić osnivač zajedno sa svojim kolegom, plastičnim hirurgom, dr Vladimirom Stojiljković.

U svojoj svakodnevnoj praksi bavi se bolestima kože kao što su: 

Takođe, obavlja i medicinske usluge iz oblasti estetske medicine lica:

Dr Đerić je jedini dermatolog u Srbiji koji u privatnoj praksi radi sa Fotofinder aparatom (poseduje ga samo VMA) koji se koristi za kompletan skrining pigmentnih lezija na koži, te se melanom ili rak kože može dijagnostikovati u svojoj najranijoj fazi. Uz pregled ovim aparatom radi se i klasična dermoskopija.

Cena pregleda dermatologa kod dr Đerić je 3.500 dinara.

Obrazovanje:

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu

Osnovne studije.

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu

Specijalizacija dermatolovenerologije.

Radno iskustvo:

Gradski zavod za kožne i venerične bolesti od 1996 do 2018

Radila na opštoj dermatologiji i na odeljenju za estetsku deramtologiju.

VS Clinics beauty & spa od 2018 do 2019

Osnivač i dermatolog. Vodeća klinika u oblasti dermatologije i plastične i estetske hirurgije po najnovijim standardima medicine.

Raspored rada doktora


Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 13

 1. Imam 20 godina i masnu kožu lica, koja se zna perutati u području nosa. Imam često bubuljice i mitisere, ali u posljednje vrijeme su mi se pojavile akne na koži područja donje vilice, vrata i na sredini obraza. Da li to upalno područje ukazuje na neku bolest i kako liječiti?

  Odgovoreno: 19. 04. 2019.
  • Dr Dubravka Đerić

   Moguće je da se radi o seboroičnom dermatitisu. Česta je kombinacija seboroičnog dermatita, koji izlazi u centralnom delu lica i akni, koje se pojavljuju u donjem delu lica (najčešće hormonski izazvane). Idite na pregled kod dermatologa, kako bi se tačno ustanovio uzrok.

 1. Da li Roakutan leči folikulitis na glavi (ispod kose), ili samo akne na licu? Imam masnu kožu.

  Odgovoreno: 19. 04. 2019.
  • Dr Dubravka Đerić

   Može se uključiti Roakutan u lečenju.

 1. Imam probleme sa aknama još od 14. godine. Nakon poslednjeg odlaska kod dermatologa, preporučen mi je hemijski piling. Bila sam na 3 tretmana, jednom mesečno. Za sada mi je lice prekriveno crvenilom, ljušti se i u oblasti vilice imam ciste i potkožne akne, koje često bole. Rečeno mi je da je to normalna reakcija, jer hemijski piling sve izvuče na površinu i da će to proći posle 3, 4 tretmana. Do sada mi nikada lice nije bilo ovoliko upaljeno i crveno i najiskrenije počinjem da se plašim da mi je sve gore, iako mi dermatolog govori da sve ide kako treba. Da li je ovo zaista normalna reakcija?

  Odgovoreno: 19. 04. 2019.
  • Dr Dubravka Đerić

   Može se desiti, da u sredini serije tretmana hemijskih pilinga, dođe do jednog pogoršanja. Po završetku cele serije, to se povlači, a možda treba uključiti antibiotike. Zakažite pregled kod dermatologa

 1. Imam problem sa aknama. Imam 18 godina. Koristila sam razne kreme, išla sam kod dermatologa, prepisala mi je Duac gel, međutim nije pomoglo. Takođe sam koristila Eucerin kremu za preosetljivu kožu. Koristila sam i Propolis mast ranije, ali ništa od toga nije pomoglo. Imam prilično masnu kožu i akne su više vidljive pre i za vreme menstruacije. Da li možete da mi preporučite nešto protiv akni kako bih rešila ovaj problem? 

  Odgovoreno: 19. 04. 2019.
 1. Ćerka ima 16 godina i zbog akni su nas uputili endokrinologu. Telesna visina 168 cm, tm 53 kg nalazi su sledeći: ogtt: glukoza našte 5. 5, nakon opterećenja 120 min 4, 5, insulin pre opterecenja 20, 60, nakon opterećenja 120 min 43, 5, ukupni testosteron 0, 639, dhea-so 4 12, 24, tsh 0, 778, ft4 14, 09, ukupni holesterol 3, 76, trigliceridi 0, 93; hdl (brustein) 1, 42, ldl 1, 92; ukupni holesterol /hdl 2, 65, ldl/ hdl 1, 35, trigliceridi /hdl 0, 65, non-hdl 2, 34.
  Kao roditelji smo u velikoj dilemi, jer joj je jedan endokrinolog dao dg: insulinska rezistencija i prepisao, th: dijeta i glucophage xr 1000 mg 1 uveče pre spavanja. Obratili smo se drugom lekaru, zbog još jednog mišljenja, (ipak se radi o uvođenju leka). Drugi endokrinolog kaže sledeće: nema insulinske rezistencije i daje terapiju: lokalno za akne i Diane 35 po šemi, zbog povišenog dhea-so4. Ostali nalazi su uredni, sa napomenom, da za 3 meseca uradimo sledeće analize: dheaso4, hcg, afp i ldh. 

  Odgovoreno: 19. 04. 2019.
  • Dr Dubravka Đerić

   Ovo je više pitanje za endokrinologa. Drugi lekar je uputio na lokalnu terapiju jer misli da postoji insulinska rezistencija i ona se može javiti zajedno sa policitstičnim jajnicima. Ova terapija nije sporna. Eventualno treba dodatno definisati dermatološku terapiju i zakazati pregled kod dermatologa, možda je potreban dodatni antibiotik, ne samo kontraceptivi. Nije neobično što se piju kontraceptivne pilule, one se daju u svrhu lečenja hormonskog disbalansa, ne zbog zaštite od trudnoće.

Prikazano 1-5 od ukupno 13 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Dubravka Đerić