Protokol dr Đerić - mezoterapija, hemijski piling i Venus Legacy


Starenje je nezaobilazni proces koji je uslovljen različitim faktorima: nasleđenim, onim koji su posledica životnih navika i faktorima iz spoljašnje sredine. Kada je u pitanju koža lica, starenje će biti vidljivo već nakon 25. godine.

Kada se prvi simptomi pojave, potrebno je da nega i briga o koži bude isplanirana i u skladu sa Vašim potrebama i mogućnostima.

Pričali smo sa dr Dubravkom Đerić koja nam je opisala šta nega treba da uključuje i kako izgleda tretman koji treba da zakaže svaka devojka/momak pre tridesete godine.

Želite da usporite starenje lica? Počnite na vreme sa tretmanima.

Do 30-e godine je najbolje početi sa prevencijom starenja, kada se javljaju male promene na koži lica poput fleka od sunca i sitnih bora oko usana. Pacijenti treba da počnu sa manje agresivnim tretmanima.

S tim u vezi Dr Đerić je kreirala svoj jedinstveni protokol tretmana, koji podrazumeva:

 • Masažu Venus Legacy aparatom;

Ovim se postiglo da jednim odlaskom kod dermatologa, lice dobije 3 kvalitetna tretmana koji imaju izuzetan efekat. Protokol dr Đerić traje traje sat i po vremena i veoma je komforan za pacijenta, bez osećaja bola.

Objasnićemo koje su specifičnosti svakog dela protokola.

1. Venus Legacy aparat

Prvi korak protokola jeste masaža Venus Legacy aparatom, kojim se postižu 2 osnovna efekta:

 • Produkcija novog kolagena - neokolageneza.
 • Podsticanje bolje prokrvljenosti kože - neoangiogeneza.

Ovaj tretman ima efekat limfne drenaže. S obzirom na to, da aparat funkconiše po principu vakuuma, postiže se lep lifitng efekat, koji je vidljiv odmah nakon tretmana (čini lice 'podignutijim').

Aparat raspolaže sa 4 nivoa vakuuma, koji se podešavaju prema individualnim potrebama pacijenata. Svaka koža je različita, stoga zahteva različite pristupe u tretiranju. Tretmani su bezbedni i mogu se primenjivati na svim delovima tela, zarad postizanja glatke, čvrste i zategnute kože.

Prevashodna mesta tretiranja su lice, vrat i dekolte, ali ovaj aparat je pogodan za primenu na celom telu.

Venus Legacy tretman lica

Aparat ima 4 sonde, dve (manje) su za lice i dve (veće) su za telo. Pored lica, vrata i dekoltea, mogu se raditi i ostale regije na telu. Područje koje ne treba tretirati jeste centralna regija vrata, zbog žlezdi.

Koji su efekti masaže Venus Legacy aparata?

 • Koža postaje čvršća,
 • Umanjuje se vidljivost bora,
 • Povećava se otpornost kože,
 • Postiže se bolji kvalitet kože,
 • Povećava se elastičnost kože.

2. Hemijski piling

Izbor hemijskog pilinga zavisi od stanja pacijenta. Ovaj postupak rešava probleme kože na njenim najpovršnijim slojevima. Piling otvara kožu i na taj način priprema za 3. korak protokola - mezoterapiju. Koža se priprema tako što se pilingom skida površinski sloj. Tako se olakšava postupak mezoterpije, jer će nakon hemijskog pilinga, koža bolje apsorbovati aktivne komponente iz koktela. 

Koji su efekti hemijskog pilinga?

 • Koža je nahranjena, dodatno hidrirana;
 • Regenerisana koža, koja je oštećena sunčevim zračenjem;
 • Skidanje naslaga zadebljane kože koja se nakupila tokom zime;
 • Uklanjanje pigmentacije kože;
 • Celokupan lepši izgled kože lica;
 • Ubrzava proces lečenja akni.

3. Mezoterapija

Predstavlja minimalno invazivnu tehniku koja se sastoji od subkutanog ubrizgavanja različitih mikstura vitamina, minerala, hijaluronske kiseline, oligoelemenata i organskog silicijuma, u zavisnosti od indikacija i potreba pacijenata.

Mezoterapija ne utiče na volumen i konturu lica (kao što je slučaj kod filera), već ima pozitivan efekat na kvalitet kože. Ovaj tretman je idealan za prevenciju starenja, ali pogoduje i mlađoj koži. Postoji nekoliko tehnika mezoterapije, u zavisnosti od dubine aplikacije koktela: papula, point per point i na paž. Sam postupak ubrizgavanja koktela traje oko 15 minuta i nije bolan, zbog toga što se prethodno pacijentu da lokalna anestezija. Tretman se spovodi tako što doktorka ubrizgava pacijentu koktel na različitim delovima lica. Kada se završi kompletna procedura, pacijentu se stavlja sterilna maska, koja je tu da umiri kožu, ali i da je hidrira. Ona se koristi posle svih procedura koje su invazivnije, poput hemijskog pilinga i mezoterapije. 

Kako izgleda mezoterapija

Koji su efekti mezoterapije?

 • Lice deluje ujednačeno,
 • Bore se manje vide,
 • Koža je jedra, fina i sveža.

Šta možete da očekujete od protokola dr Dubravke Đerić?

 • Kožu lica koja je podignutija, zbog Venus tretmana - koji ima lifting efekat.
 • Lice koje deluje sveže i blistavo, jer su hemijskim pilingom uklonjeni zadebljani slojevi kože.
 • Jedrinu i svežinu kože, zbog mezoterapije, kojom se stiže da najdubljih slojeva kože. Na taj način, koža je dubinski nahranjena.
 • Antiageing i prevenciju daljeg starenja.

Napomene

 • Ako se odlučite da zakažete seriju tretmana kod doktorke, a imate neki važan događaj, zakažite postupak nedelju dana unapred. Potencijani rizik za modrice postoji, pogotovo što se radi o injekcionoj proceduri, u toku mezoterapije.
 • Nemojte se šminkati istog dana, po mogućstvu, odmorite kožu lica što je više moguće.
 • Pacijentima sa zrelijom kožom se savetuje odlazak na tretmane 6 nedelja (svake nedelje po 1 tretman), dok mlađi pacijenti mogu da dolaze i ređe (u zavisnosti od stanja).
 • Počnite sa tretmanima pre nego što primetite veće promenu na koži svog lica.

Cena protokola dr Đerić

Cena protokola tretmana dr Dubravke Đerić je 180 evra. Tretman možete zakazati putem telefona 063/687-460.

Podeli tekst:

Dr Dubravka Đerić je dermatovenerolog sa 22 godina iskustva u estetskoj dermatologiji. Suosnivač je VS Clinics Beauty & Spa.

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 4

 1. Milica 11.05.2019

  Bila sam juče na protokolu kod dr Đerić. Inače imam normalnu kožu, bez većih problema, sa sitnim borama koje dolaze sa mojim godinama (27,5). Prvo što treba da znate jeste da tretman traje oko 2-2,5 sata, te se naoružajte strpljenjem - isplati se :)

  1. Venus je prijatan, veoma, na moju sramotu ja sam zaspala u toku tretmana. Aparat pruža osećaj toplote na licu. Kada smo završile lice, sa nižom temperaturom su mi tretirani podočnjaci i to je baš prijalo.

  2. Hemijski piling je bio za mene mlečnom kiselinom. Ono traje 10ak minuta, malo pecka, ali ništa strašno. Pre pilinga mi je lice bilo namazano anestezijom, jer nakon hemijskog pilinga to nije prerporučljivo, a važno je zbog mezoterapije koja usledi na kraju.

  Da napomenem, izmedju tretmana i pre tretmana sve vreme vas masiraju devojke koje rade i čiste vam lice i stavljaju neke super maske koje su veoma prijatne.

  3. Mezoterapija boli, nemojte da vas lažu da to nije istina :) Mezoterapiju mi je doktorka ubrizgala sa tri tehnihe, prva je najdublja i boli, najviše iznad usana i u blizini očiju. Nije nepodnošljivo i imate anesteziju sve vreme, ali oseća se ubod, nije bezbolno. Traje oko 40 min i nakon tretmana ste crveni, malo možda i zastrašujuće. Nakon tretmana doktorka vam stavi masku i tako idete kući. Dobijete i kreme za mazanje narednih dana. Dok sam došla do kuće više nije bilo strašno crveno. Kada sam jutros ustala, lice mi je izgledalo fenomenalno zaista. Koža je sveža, jedra, stvarno prelepa.

  Tretman se isplati i stvarno je divan za kožu. Doktorka je 'štreber' i sve vreme će vam objašnjavati šta radi i zašto. Moram da napomenem da i piling i mezoterapijski koktel 'mućka' prema pacijentu i stvarno je individualni pristup u prvom planu.


 2. Katarina 09.05.2019

  Kod doktorke Đerić sam uradila glow tretman, koji je sličan ovom tretmanu, samo što je bolji za mlađu kožu (imam 22 godine) i prezadovoljna sam. Koža je posle tretmana kao papir. Dan posle tretmana nema crvenila i nečistoća, koje obično ostanu posle tretmana lica. Osoblje je preljubazno, a tretman vredi svaku paru. Doktorka je profesionalna, prijatna i uliva poverenje. Topla preporuka svima!


 3. Milena 08.05.2019

  Sve flekice od sunca su mi nestale :-) i sad mi je svetlija koža. Iglica se malo oseća, ali nije strašno.


 4. Lenka 07.05.2019

  Ovaj tretman je sjajan, a doktorka divna! Preporučujem svima, koža je posle tretmana divna i mekana.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde