Aktuelno

Prva sezona podkasta o proširenim venama

Dr Dario Jocić završio je sa prvom sezonom svog podkasta o proširenim venama.

Pročitajte >>>

Donacija za uređenje staza zdravlja u Beogradu u okviru projekta „Otvori plavi krug“

Kompanija Novo Nordisk Srbija donirala je Gradu Beogradu milion dinara za uređenje staza zdravlja u Banjičkoj (Bajfordovoj) i Zvezdarskoj šumi.

Pročitajte >>>

NORBS anketa o dostupnosti terapije i zdravstvene zaštite tokom pandemije

Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije - NORBS poziva osobe sa retkim bolestima da popune anketu koja ima za cilj da analizira situaciju u pogledu dostupnosti zdravstvene zaštite osoba sa...

Pročitajte >>>

Pravilna upotreba antibiotika

Magistar farmacije Stefanija Mehandžiska govorila je za Stetoskop.info o tome šta predstavljaju antibiotici, na koji način se primenjuju i do čega može dovesti nepravilna upotreba antibiotika.

Pročitajte >>>

Fizička aktivnost i Covid-19

Covid-19 predstavlja akutnu infekciju disajnih puteva, međutim pored toga može da dovede i do zapaljenja i oštećenja ćelija srčanog mišića. Pre povratka na trening, neophodno je uraditi kardiološko ispitivanje.

Pročitajte >>>

Kompletan pregled pluća nakon preležanog virusa Covid-19

Covid-19 napada pluća, međutim zbog različite simptomatologije, klinička slika nije ista kod svakog pacijenta, a posledice mogu biti dugoročne i zbog toga je neophodno obaviti pregled pluća nakon preležanog virusa.

Pročitajte >>>

Dani melanoma (izveštaj 2020.)

U okviru Dana melanoma dr Dragana Petrović-Popović je predstavila rezultate lečenja pacijenata sa primarnim kutanim melanomom u Kliničkom centru Srbije.

Pročitajte >>>

'Preporučuje Stetoskop' nalepnica - pacijenti su ocenili rad lekara u 2020.

Ponudili smo opciju pacijentima da nakon obavljenog pregleda u privatnoj ordinaciji ocene svoje iskustvo. Godinu dana kasnije saznali smo mnogo toga.

Pročitajte >>>

TV Stetoskop - 100 epizoda za godinu dana

13. januara ove godine počelo je emitovanje TV Stetoskop emisije u kojoj lekari odgovaraju na pitanja pacijenata iz rubrike Pitajte doktora. Danas emitujemo stotu epizodu.

Pročitajte >>>

Onlajn seminar o uticaju pandemije na mentalno zdravlje

“Covid-19: Od simptoma do terapije” je drugi vebinar o uticaju pandemije na mentalno zdravlje.

Pročitajte >>>

Kilometar bliže transplantaciji

Svesni koliko transplantacija menja život iz korena, nismo mogli da sedimo skrštenih ruku i zato smo pokrenulu trku za Lanu, u nadi da će Lana pobediti u ovoj njenoj "životnoj...

Pročitajte >>>

Vitaminske infuzije - istine i zablude

Koliko su vitaminske infuzije opravdane, da li su zaista neophodne, i ko, kada i kako treba da ih primi, brojna su kontroverzna mišljenja, kako medicinskih stručnjaka, tako i javnosti.

Pročitajte >>>

Preminuo je čuveni onkohirurg profesor Radan Džodić

21.6.2020. napustio nas je jedan od najvećih stručnjaka iz oblasti onkohirurgije, prof. dr Radan Džodić.

Pročitajte >>>

Komarci su najdosadnije, ali i najsmrtonosnije životinje sa milion ljudskih žrtava godišnje. Kako se štitimo?

Komarci godišnje usmrte preko milion ljudi godišnje. Pričali smo sa farmaceutkinjom Milicom Nestorović o tome kako da se zaštitimo i šta terba da tražimo od svoje zaštitie od komaraca.

Pročitajte >>>
Pandemija korona virusa se polako stišava, vanredne mere su ukinute, ali ne smemo postati neoprezni. Kako onda treba da se ponašamo kada odlazimo na pregled?

Kako se pripremiti za pregled kod lekara u privatnoj praksi

Pandemija korona virusa se polako stišava, vanredne mere su ukinute, ali to ne znači da se smemo opustiti i postati neoprezni. Šta to znači za preglede i intervencije u privatnoj...

Pročitajte >>>