Aktuelno

Preminuo je čuveni onkohirurg profesor Radan Džodić

21.6.2020. napustio nas je jedan od najvećih stručnjaka iz oblasti onkohirurgije, prof. dr Radan Džodić.

Pročitajte >>>

Komarci su najdosadnije, ali i najsmrtonosnije životinje sa milion ljudskih žrtava godišnje. Kako se štitimo?

Komarci godišnje usmrte preko milion ljudi godišnje. Pričali smo sa farmaceutkinjom Milicom Nestorović o tome kako da se zaštitimo i šta terba da tražimo od svoje zaštitie od komaraca.

Pročitajte >>>
Pandemija korona virusa se polako stišava, vanredne mere su ukinute, ali ne smemo postati neoprezni. Kako onda treba da se ponašamo kada odlazimo na pregled?

Kako se pripremiti za pregled kod lekara u privatnoj praksi

Pandemija korona virusa se polako stišava, vanredne mere su ukinute, ali to ne znači da se smemo opustiti i postati neoprezni. Šta to znači za preglede i intervencije u privatnoj...

Pročitajte >>>
Za televiziju N1, govorili smo o tome kako pacijenti mogu da zakažu konsultacije i preglede u privatnoj praksi i promenama koje nas čekaju nakon pandemije.

Uloga privatne prakse u bezbednom lečenju pacijenata tokom pandemije

Pandemija korona virusa postavila je nove izazove privatnim klinikama, a one su pokazale veliku fleksibilnost i efikasnost. Za televiziju N1, govorili smo o tome kako pacijenti mogu da zakažu konsultacije...

Pročitajte >>>
Važne informacije o zakazivanju pregleda, postavljanju pitanja i online konsultacijama sa lekarima tokom pandemije korona virusa možete saznati u novom TV gostovanju.

Značaj privatnog zdravstva tokom pandemije korona virusa

Važne informacije o zakazivanju pregleda, postavljanju pitanja i online konsultacijama sa lekarima iz privatne prakse tokom pandemije korona virusa, ističe Milica Milošević, direktorka platforme Stetoskop.info u novom televizijskom izdanju.

Pročitajte >>>

Preminuo je čuveni profesor Dragan Marković

Preminuo je čuveni profesor i lekar Dragan Marković. Prof. dr Dragan Marković je važio za jednog od najboljih srpskih vaskularnih hirurga i njegov odlazak veliki je gubitak za domaće zdravstvo. 

Pročitajte >>>

Najnoviji mitovi - korona virus

Sa porastom zaraženih raste i broj mitova koji se javljaju povodom korona virusa. Od objave teksta Mitovi - korona virus, primetili smo veliko interesovanje čitalaca za produženje ove liste. U...

Pročitajte >>>

Dva nova brza testa za COVID19

Problem testiranja na korona virus bi mogao biti rešen uvođenjem dva nova testa. Svetska zdravstvena organizacija je podržala ovakav vid testiranja.

Pročitajte >>>

Spisak lekara u privatnoj praksi za vreme pandemije

Usred aktuelne krize izazvane Korona virusom teže je doći do kvalitetne zdravstvene usluge kada vam je potrebna. Ovde pronađite aktuelni spisak lekara u privatnoj praksi kod kojih možete zakazati pregled.

Pročitajte >>>

Priprema radnog prostora za borbu sa korona virusom

Za vreme pandemije korona virusa, spremite kancelariju na način da bude bezbedna za sve zaposlene. Zaštite sebe i svoje kolege.

Pročitajte >>>

Mitovi - korona virus

Sa pojavom korona virusa u Kini (grad Vuhan) decembra 2019. pojavila su se i razna tumačenja na temu toga šta može biti efikasno u borbi protiv novonastalog stanja. Proše nedelje...

Pročitajte >>>

Da li psi mogu pomoći u lečenju tumora na mozgu?

Psi su oduvek poznati kao dobri prijatelji ljudima i kao pomoć u mnogim sferama ljudskog života, a sada se ukazala prilika da psi postanu korisni i u otkrivanju leka za...

Pročitajte >>>
Nakon skoro 15 godina od uvođenja lekova prve generacije za multipla sklerozu, država je odlučila da od 2020. godine na pozitivnu listu RFZO-a uvrsti savremenu terapiju (druge/treće generacije), rečeno je na tribini „Zajedno do rešenja“ održanoj u sredu u Beogradu, koju je organizovalo Društvo multiple skleroze Srbije.

Nova terapija za obolele od multiple skleroze od 2020.

Nakon skoro 15 godina od uvođenja lekova prve generacije za multipla sklerozu, država je odlučila da od 2020. godine na pozitivnu listu RFZO-a uvrsti savremenu terapiju (druge/treće generacije), rečeno je...

Pročitajte >>>
O korišćenju Stetoskopove platforme za zakazivanje pregleda, za TV zdravlje je nedavno govorila doktorka Dragana Petrović-Popović, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. 

Evo kako dr Petrović-Popović koristi Stetoskop.info booking

O korišćenju Stetoskopove platforme za zakazivanje pregleda, za TV zdravlje je nedavno govorila doktorka Dragana Petrović-Popović, specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. 

Pročitajte >>>
Druga po redu beba je došla na svet 11. novembra, u sedam časova ujutru. Majka novorođenčeta iza sebe ima deset neuspelih pokušaja vantelesne oplodnje. I majka i beba su dobrog zdravstvenog stanja.

Rođena druga beba novom metodom vantelesne oplodnje u Grčkoj

Druga po redu beba je došla na svet 11. novembra, u sedam časova ujutru. Majka novorođenčeta iza sebe ima deset neuspelih pokušaja vantelesne oplodnje. I majka i beba su dobrog...

Pročitajte >>>