Medicinske aktuelnosti

'Preporučuje Stetoskop' nalepnica - pacijenti su ocenili rad lekara u 2020.

Ponudili smo opciju pacijentima da nakon obavljenog pregleda u privatnoj ordinaciji ocene svoje iskustvo. Godinu dana kasnije saznali smo mnogo toga.

Pročitajte >>>

TV Stetoskop - 100 epizoda za godinu dana

13. januara ove godine počelo je emitovanje TV Stetoskop emisije u kojoj lekari odgovaraju na pitanja pacijenata iz rubrike Pitajte doktora. Danas emitujemo stotu epizodu.

Pročitajte >>>

Onlajn seminar o uticaju pandemije na mentalno zdravlje

“Covid-19: Od simptoma do terapije” je drugi vebinar o uticaju pandemije na mentalno zdravlje.

Pročitajte >>>

Kilometar bliže transplantaciji

Svesni koliko transplantacija menja život iz korena, nismo mogli da sedimo skrštenih ruku i zato smo pokrenulu trku za Lanu, u nadi da će Lana pobediti u ovoj njenoj "životnoj...

Pročitajte >>>

Vitaminske infuzije - istine i zablude

Koliko su vitaminske infuzije opravdane, da li su zaista neophodne, i ko, kada i kako treba da ih primi, brojna su kontroverzna mišljenja, kako medicinskih stručnjaka, tako i javnosti.

Pročitajte >>>

Preminuo je čuveni onkohirurg profesor Radan Džodić

21.6.2020. napustio nas je jedan od najvećih stručnjaka iz oblasti onkohirurgije, prof. dr Radan Džodić.

Pročitajte >>>

Komarci su najdosadnije, ali i najsmrtonosnije životinje sa milion ljudskih žrtava godišnje. Kako se štitimo?

Komarci godišnje usmrte preko milion ljudi godišnje. Pričali smo sa farmaceutkinjom Milicom Nestorović o tome kako da se zaštitimo i šta terba da tražimo od svoje zaštitie od komaraca.

Pročitajte >>>
Pandemija korona virusa se polako stišava, vanredne mere su ukinute, ali ne smemo postati neoprezni. Kako onda treba da se ponašamo kada odlazimo na pregled?

Kako se pripremiti za pregled kod lekara u privatnoj praksi

Pandemija korona virusa se polako stišava, vanredne mere su ukinute, ali to ne znači da se smemo opustiti i postati neoprezni. Šta to znači za preglede i intervencije u privatnoj...

Pročitajte >>>
Za televiziju N1, govorili smo o tome kako pacijenti mogu da zakažu konsultacije i preglede u privatnoj praksi i promenama koje nas čekaju nakon pandemije.

Uloga privatne prakse u bezbednom lečenju pacijenata tokom pandemije

Pandemija korona virusa postavila je nove izazove privatnim klinikama, a one su pokazale veliku fleksibilnost i efikasnost. Za televiziju N1, govorili smo o tome kako pacijenti mogu da zakažu konsultacije...

Pročitajte >>>
Važne informacije o zakazivanju pregleda, postavljanju pitanja i online konsultacijama sa lekarima tokom pandemije korona virusa možete saznati u novom TV gostovanju.

Značaj privatnog zdravstva tokom pandemije korona virusa

Važne informacije o zakazivanju pregleda, postavljanju pitanja i online konsultacijama sa lekarima iz privatne prakse tokom pandemije korona virusa, ističe Milica Milošević, direktorka platforme Stetoskop.info u novom televizijskom izdanju.

Pročitajte >>>

Preminuo je čuveni profesor Dragan Marković

Preminuo je čuveni profesor i lekar Dragan Marković. Prof. dr Dragan Marković je važio za jednog od najboljih srpskih vaskularnih hirurga i njegov odlazak veliki je gubitak za domaće zdravstvo. 

Pročitajte >>>

Najnoviji mitovi - korona virus

Sa porastom zaraženih raste i broj mitova koji se javljaju povodom korona virusa. Od objave teksta Mitovi - korona virus, primetili smo veliko interesovanje čitalaca za produženje ove liste. U...

Pročitajte >>>

Dva nova brza testa za COVID19

Problem testiranja na korona virus bi mogao biti rešen uvođenjem dva nova testa. Svetska zdravstvena organizacija je podržala ovakav vid testiranja.

Pročitajte >>>

Spisak lekara u privatnoj praksi za vreme pandemije

Usred aktuelne krize izazvane Korona virusom teže je doći do kvalitetne zdravstvene usluge kada vam je potrebna. Ovde pronađite aktuelni spisak lekara u privatnoj praksi kod kojih možete zakazati pregled.

Pročitajte >>>

Priprema radnog prostora za borbu sa korona virusom

Za vreme pandemije korona virusa, spremite kancelariju na način da bude bezbedna za sve zaposlene. Zaštite sebe i svoje kolege.

Pročitajte >>>