Održan Balkanski kongres plastične, rekonstruktvine i estetske hirurgije

Nedavno je održan Balkanski kongres plastične, rekonstruktvine i estetske hirurgije pod sloganom "Pushing the Borders in Plastic Surgery".

Dr Dragana Petrović-Popović je tokom Maja meseca u učestvovala na Balkanskom kongresu plastične, rekonstruktvine i estetske hirurgije.


Balkanski kongres plastične, rekonstruktvine i estetske hirurgije se održava svake druge godine u različitim zemljama našeg regiona i okuplja najeminetnije stručnjake u oblasti plastične, rekonstruktvine i estetske hirurgije.

Na ovom skupu je učestvovalo više od 300 specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije iz našeg regiona, kao i značajan broj plastičnih hirurga iz Srbije.

U okviru Kongresa su održani i workshop-ovi iz mikrohirurgije i perforatorskih režnjeva, koji postaju standard u savremenoj rekonstrukciji i imaju praktičnu primenu u svakodnevnom radu svakog plastičnog
hirurga. Srbija je na BAPRAS-u 2019 imala čast da bude organizator sesije posvećene melanomima i njihovom ranom dijagnostikovanju i lečenju. U ovom delu kongresa su učestvovali naši istaknuti stručnjaci,
čija su predavanja privukla veliku pažnju učesnika kongresa.

Dr Dragana Petrović Popović

U ovkiru ovog dela kongresa doktorka Dragana Petrović-Popović je imala svoje predavanje. Puno pažnje je posvećeno rekonstrukciji dojke, estetskim operacijama, prezentacijama novih materijala za hiruršku i antiaging primenu, kao i razmeni iskustava između kolega. Teme su bile rešavanje komplikacija, ali i protokoli za lečenje, kao i pravilnici i zaštita pacijenta, posebno u oblasti antiaginga i nehirurških procedura.

Doktroka Petrović-Popović već više od decenije učestuvuje na ovim kongresima gde je i gost predavač.


Podeli tekst:

Dr Dragana Petrović-Popović je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetiske hirurgije. Dragana je oduvek stremila da rad sa pacijentima koji boluju od melanoma podigne na viši nivo, te otuda ne čudi što je upravo...

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 2

  1. Svetozar 17.05.2019

    Operisao sam pilonidalni sinus, koji me je mučio godinama, stalne infekcije, odsustvo sa posla, bolovi, sve se to odražava i na poslovni i na privatni život. Nakon operacije kod dr Petrović-Popović već nekoliko godina unazad nemam nikakvih problema. Ožiljak je jedva primetan, a moj život je vraćen u potpunosti. Smatram da je najbitnije da pacijenti imaju pravu informaciju- ko je najbolji lekar za njihov problem i da ne lutaju. Zahvaljujem se i svom prijatelju koji mi je doktroku preporučio.


  2. Igor 17.05.2019

    Dugogodišnji sam pacijent dr Petrović-Popović i imam najlepše reči za doktorku, a ožiljak je nevidljiv.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde