Prim. dr sci. med. Ljiljana Tadić

Specijalista Interne medicine

Telefon za zakazivanje
063/687-463

Telefon za zakazivanje

Prim. dr sci. med. Ljiljana Tadić, Specijalista Interne medicine

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063/687-463

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 62

 1. Analiza krvi
  Pitanje broj: #154917

  Poštovni, 

  Ovo su rezultati krvi mog sina koji ima 13 godina. Jako je izrastao, 189 cm, težina 77 kg. Zabrinuta sam zbog povećanog broja eritrocita. Eritrociti 5.96,  hemoglobin 15, hematokrit 0.454, mvc 76.2, mch 25.4, mchc 333, rdw 12.7,  trombociti 286, mpv 7.9, pct 0.226, pdw 15.9,  leukociti 7.2, neutrofili 3.2, limfociti 3.0, monociti 0.80, eozinofili 0.2, bazofili 0. 

  Odgovoreno: 20. 12. 2017.
  • Prim. dr sci. med. Ljiljana Tadić

   Poštovana,

   Značilo bi da napišete kakvi su bili rezultati u prethodnim laboratorijskim nalazima urađenim npr. unazad godinu dana. Interesuje me da li je postojala mikrocitoza (smanjeni mcv i mch) i u prethodnim nalazima.
   Osim vitamina C u obliku voća i povrća, za sada bez ostale terapije. Ukoliko nemate starije nalaze uradite nove za jedan mesec i javite se. Ne brinite.

   Pozdrav

 1. Niske vrednosti feritina
  Pitanje broj: #154840

  Poštovani, 

  Imam 39 godina. Pre 20 meseci sam se porodila 2. put. U trudnoći sam imala niske vrednosti feritina, pa sam pila u početku 2 x 1 Heferol, a kasnije 1x1. Zbog izraženog dugotrajanog opadanja kose dermatolog mi je savetovao da uradim ponovo feritin i on je sada 26 (ref. vrednosti 13-150). Gvožđe je rađeno u prethodnih godinu dana u 2 navrata i bilo je u okviru referentnih vrednosti. Da li se ovo smatra sniženim vrednostima i zahteva terapiju? 

  Odgovoreno: 20. 12. 2017.
  • Prim. dr sci. med. Ljiljana Tadić

   Poštovana,

   Niste napisali vrednosti parametara krvne slike. Uradite laboratorijske nalaze koji uključuju kompletnu krvnu sliku, tibc, uibc, feritin, gvožđe i javite se sa nalazima.

   Pozdrav

 1. Poštovani, 

  Preboljela sam duboku vensku trombozu 2015. godine. Sada se spremam na operaciju vanjske vene koja je uzrokovala trombe u dubokoj. Za klasičan operativni zahvat je predviđena profilaksa Fragmin 5000 injekcijama tri dana prije zahvata i nakon toga do potpune mobilizacije, a zatim terapija martefarinom zbog ranije duboke tromboze. Da li je tri dana prije zahvata previše dobiti injekcije Fragmina, obzriom da će zahvat biti rađen u spinalnoj anesteziji. Zabrinula me mogućnost dobivanja epiduralnog hematoma kao i mogućnost iskrvarenja, a sa druge strane moram biti oprezna zbog ponovljenih mogućih tromba kojima sam sklona. Operacija je 22. 12. 2017., znači slijedeći tjedan! 

  Odgovoreno: 20. 12. 2017.
  • Prim. dr sci. med. Ljiljana Tadić

   Poštovana,

   Postupite kako Vam je Vaš lekar propisao i nemojte brinuti. Radi se o injekcijama niskomolekularnog preparata heparina koji je vrlo bezbedan, a posebno za vas koji već imate dijagnostikovan problem.

   Pozdrav

 1. Poštovani, 

  Imam 27 godina, i od pre jedno 7 nedelja počeo sam da osećam blagi bol u levom ramenu, levoj nadlaktici i levom grudnom mišiću. Posetio sam reumatologa, dobio Naproksen, Deep releief. To sam pio i mazao nekih 10 dana i bolovi su prestali. Posle 7 dana bol se vratila (nekad rame, nekad grudni mišić), nekad samo par sati dnevno, nekad svaki drugi dan. Bol nije jaka, onako više dosadna i tupa. U međuvremenu sam vadio krv, komplet krvna slika i još nešto za reumatidna oboljenja i sve je u granicama normale. Ne bavim se sportom, fizički sam neaktivan, to je činjenica, međutim nemam ideju kod kog lekara da idem i na koje analize?

  Odgovoreno: 19. 10. 2017.
  • Prim. dr sci. med. Ljiljana Tadić

   Poštovani,

   Problem se može odnositi na vratni deo kičmenog stuba, cervikobrahialgija, ili na periartritis ramenog zgloba. Za taj problem bi Vam puno pomogla fizikalna terapija. Pre toga, savetujem pregled interniste (pregled, krvni pritisak, ekg).

   Pozdrav

 1. Trnci u glavi
  Pitanje broj: #153757

  Pozdrav,

  Već 2 mjeseca imam trnce u glavi i lijevoj strani lica. U glavi ponekad, ali u licu praktično stalno. Zbog čega se to dešava? Anksiozna sam i imam napade panike, kao i preskakanje i lupanje srca. Imam troje male djece pa možda malo i stres i užurbanost igra ulogu. Bebu dojim, pa sam non stop u nekom neprirodnom položaju, pogotovo po noći jer se on budi non stop i doji. Ne spavam. Vrat me boli pa sam čitala da može i od toga. Koje je Vaše mišljenje?

  Odgovoreno: 19. 10. 2017.
  • Prim. dr sci. med. Ljiljana Tadić

   Poštovana,

   Vi ste odlično opisali svoje tegobe. Problem može biti u vratnoj spondilozi, ali bi bilo potrebno da vas pregleda neurolog, ali i internista uz laboratorijske nalaze, koji bi pored osnovnih hematoloških i biohemijskih analiza sadržali i tsh, ft4 (status tiroidne žlezde) .
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 62 pitanja
Zakažite pregled kod Prim. dr sci. med. Ljiljana Tadić