Prim. dr sci. med. Ljiljana Tadić

Specijalista Interne medicine

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Primarijus dr sci. med. Ljiljana Tadić je specijalista interne medicine. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Nišu gde je završila specijalizaciju Interne medicine.

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 62

  1. Degenerativne promene na kičmi
    Pitanje broj: #153843

    Poštovani, 

    Imam velikih zdravstvenih problema unazad dve godine i nakon toliko vremena ustanovljeno je da je u pitanju kičma, tek kada više nisam mogla da hodam. Primila sam Diprofos i olakšanje sam osetila samo 15 dana, ali sada je kao ranije. Najviše me bole karlica, kolena, koče mi se prsti i listovi, prolazi neka struja neprestano kroz telo. Imam nepodnošljive bolove u celom telu. Totalno sam nemoćna. Uradila sam mr cele kičme, pa bih Vas molila da mi objasnite nalaz i šta bi trebalo dalje. Neću pisati za ono što piše da je u redu. Mr c i th kičme: vidi se ispravljena cervikalna lordoza sa blagom reverzijom krivine. Ispravljena je i torakalna kifoza. Vidi se incipijentna degeneracija iv. Diskusa na svim nivoima. Mr l/s kičme: naglašena je lumbalna lordoza. Na nivou iv. Prostora l5 vidi se bubrenje diska. Nema znakova foraminostenoze. Ne uočavaju se znaci centralne stenoze sponalnog kanala. Hvala Vam unapred.

    Odgovoreno: 19. 10. 2017.
    • Prim. dr sci. med. Ljiljana Tadić

      Poštovana,

      Imate degenerativne promene na gotovo svim nivoima kičmenog stuba, što je uzrok vaše otežane pokretljivosti. Degeneracija i. V diskusa, kao i bubrenje diska na nivou l5 Vam uzrokuje trnjenje koje osećate. Javite se na pregled neurologu.
      Pozdrav

  1. Analiza krvi
    Pitanje broj: #152227

    Poštovani, 

    Molim Vas da mi rastumačite analize krvi. Eritrociti 4, 78, hemoglobin 146, uibc 52, 8, fe 9, 34, tibc 62, 14, feritin 15. Da li neophodno uzimanje preparata gvožđa, obzirom da je nivo fe 9 ali je feritin blizu donjoj granici? 

    Hvala

    Odgovoreno: 30. 05. 2017.
    • Prim. dr sci. med. Ljiljana Tadić

      Poštovana,

      Niste napisali kakva je vrednost mcv, mch, hematokrita i saturacije transferinom! U svakom slučaju, za sada, uzimajte optimalnu količinu prizvoda tipa mesa, jaja, voća i povrća, manje testa i provodite više vremena na svežem vazduhu, bez korišćenja preparata gvožđa. Za 1 mesec prekontrolišite krvnu sliku i sa navedenim parametrima.

      Pozdrav

  1. Tumačenje rezultata
    Pitanje broj: #152261

    Pozdrav, 

    Imam 29 godina, žensko, pušač, ponekad konzumiram alkohol. Moje pitanje je sljedeće: nedavno sam radila analizu krvi, i rezultati su sljedeći: wbc (8. 3) ref. vrijednosti 5. 0 - 8. 00, rbc (4. 99) ref. vrijednost (3. 90 - 5. Oo), hct (0. 399) ref. vrijednost (0. 350 - 0. 500), plt 413 ref. vrijednost (150 - 400), pdw 8. 7 ref. vrijednost (15. 5. - 17. 1). Oduvijek, tj. od kad znam za sebe, sam imala niske vrijednosti hemoglobina i rbc (ispod donje granice ili na donjoj granici) i ovih ostalih parametara. Ovako visoki nalazi se javljaju zadnje tri godine. Da li bi trebalo da budem zabrinuta? Negdje sam pročitala da bi ovakvi nalazi mogli upućivati na policitemiju, /primarnu/sekundarnu. Moram reći da se poslije svakog davanja krvi osjećam lakše i rasterećenije, pa sam to dvoje nekako povezala. Ne znam da li Vam treba još neki podatak? Moram reći da i prilično pušim u poslednje vrijeme, pa kontam da bi i to mogao biti razlog. Svrab na koži imam ponekad, ali ne znam da li bih to mogla povezati sa ovim stanjem. Glavobolje često. Imam i problem sa desnima. Pozdrav.

    Odgovoreno: 30. 05. 2017.
    • Prim. dr sci. med. Ljiljana Tadić

      Poštovana,

      Sa ovakvim nalazima, za sada, nemate razloga za brigu. Niste napisali vrednost hemoglobina. Nisam razumela šta ste mislili kad ste napisali, posle davanja krvi, da li ste dobrovoljni davalac ili nakon punkcije za laboratorijsku analizu? Postepeno smanjite pušenje, do potpunog prestanka i obratite pažnju na stanje u usnoj duplji; eventualno kariozni zubi i desni jer su Vam vrednosti belih krvnih zrnaca diskretno povišene, što može biti posledica i problema sa desnima i pušenja. Redovno kontrolišite krvnu sliku. Pratite kako se osećate.

      Pozdrav

  1. Diskus henrija
    Pitanje broj: #152006

    Poštovani, 

    Na magnetnoj rezonanci dijagnostikovana mi je diskus hernia
    Šta mi predlažete, jer sam u velikom problemu, imam povremene bolove i ne mogu se saginjati?
    Pozdrav

    Odgovoreno: 09. 05. 2017.
    • Prim. dr sci. med. Ljiljana Tadić

      Poštovani,

      Radi se o problemu zbog kojeg morate konsultovati neurohirurga i neurologa, koji će Vas detaljno uputiti u dalje modalitete lečenja.

      Pozdrav

  1. Pojava limfnih čvorova po vratu
    Pitanje broj: #152036

    Poštovani,

    Javljam Vam se ponovno u nadi da ću ovaj put dobit odgovor. Žensko sam i imam 26 godina. 
    Prije godinu dana borila sam se sa upalom oba uha i gljivicama. Skoro mjesec dana je trajalo to stanje. Tada sam primjetila dvije kvržice na vratu, jednu sa desne, drugu sa lijeve strane. Mekane su, pokretne, ali nikad se nisu povukle.
    Prije mjesec dana osjetila sam bol u vratu, da bih tada napipala dva mala čvorica ispod vilice. Dva dana nakon toga počelo me grlo bolit. To je trajalo sve skupa nekih 5 dana. Otišla sam da proverim nalaz krvi i bilo je sve u redu. 
    Radila sam i uz vrata i rezultati su sledeći: uredan sonografski nalaz vaskularnih struktura vrata, štitne žlijezde i žlijezda slinovnica. Submentalno, obostrano, submandibularno, angularno i retromandibularno te u lateralnim regijama vrata na prijelazu u nuhalnu regiju više manjih reaktivno upalnih nesuspektnih limfnih žlijezda 7×3 mm do 14. 8×8.7 mm. 
    Malo me uplašio taj nalaz, najviše zbog tih limfnih čvorova koji su godinu dana tu. Smatram da su se već trebali povuć. Molim Vas za Vaše mišljenje. Trebam li otić na punkciju tih čvorova? Napraviti nekakve pretrage još? 
    Krvna slika je tri puta rađena u zadnjih godinu dana, svaki puta sve u redu ali ja svejedno osećam veliki strah jer po nalazu sam ja sva u limfnim čvorovima. 

    Odgovoreno: 09. 05. 2017.
    • Prim. dr sci. med. Ljiljana Tadić

      Poštovana,

      Ultrazvučni nalaz mekih tkiva vrata opisuje reaktivne limfne noduse. Dobro je da su laboratorijski nalazi uredni. Niste opisali prvi ultrazvučni nalaz, ako ste uradili, da bi se napravila usporedba. Proverite stanje zuba i uopšte regije usne duplje, obavite još jednom pregled otorinolaringologa. Najverovatnije se radi o fokusu zbog koga reaguju limfni nodusi. Pratite kako se osećate, da li imate subfebrilne temperature, pad u telesnoj težini, noćno znojenje, svrab po telu. Javite mi se sa kontrolnim nalazima.

      Pozdrav

Prikazano 6-10 od ukupno 62 pitanja




Zakažite pregled kod Prim. dr sci. med. Ljiljana Tadić