Doc. dr Zorica Milosavljević Slavnić

Specijalista dermatovenerologije

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Telefon za zakazivanje

Doc. dr Zorica Milosavljević Slavnić je dermatovenerolog.

Telefon za zakazivanje

+381 63 687 460

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

O lekaru

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirala je 1975. godine, a 1991. je doktorirala na Vojnomedicinskoj akademiji. Stručno se usavršavala u Beču. Ima veliko praktično iskustvo u dermatokozmetici i dermatoestetici, u radu sa voćnim kiselinama, botoksom, filerima, dermatohirurgiji, dermatoalergiji, dermoskopiji, ultrasonografskim pregledima krvnih sudova donjih ekstremiteta. Radila je na medicinskom odeljenju Vojnotehničkog instituta kao vodeći istraživač u naučnim projektima, a kasnije i na Klinici za kožne bolesti VMA. U VMC Novi Beograd bila je na dužnosti zamenika načelnika i načelnika Kabineta za kožne i polne bolesti. Januara 2000. godine izabrana je za docenta iz dermatovenerologije na privatnom medicinskom fakultetu u Beogradu US Medical School. Autor je i koautor u više od pedeset naučnih i stručnih radova i autor jedne monografije. Član je Evropske asocijacije dermatovenerologa.Radno iskustvo:

Vojnotehnički institut

Klinika za kožne bolesti, VMA

VMC Novi Beograd

DZ Dr Ristić

US Medical School

Članstvo:

Evropska asocijacija dermatovenerologa

Srpsko Lekarsko Društvo

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 437

 1. Poštovani. Pre oko mesec dana mi se zakačio krpelj na gornjem delu noge. Pri pokušaju da ga izvadim, iskidao se i deo je ostao u nozi. U početku je bilo malo crvenilo, ali se kasnije povuklo i videla se samo crna tačka gde je ostao deo krpelja. Posle nekog vremena sam taj ostatak izvadio iglom. Međutim evo posle mesec dana a možda i više pojavio mi se na mestu oko ujeda kao neki svetlo crveni krug prečnika desetak cm. Šta da radim? Hvala

  Odgovoreno: 12. 04. 2016.
  • Doc. dr Zorica Milosavljević Slavnić

   Poštovani,
   Taj crveni krug znači da je krpelj bio zaražen i da ste oboleli od lime-ske bolesti. Obavezno se javite lekaru, proverite krv na boreliu igm i igg i preduzmite lečenje, bolest je vrlo teška i podmukla, ali ako se leči u ovom stadijumu onda je uspešno lečenje.
   Pozdrav

 1. Imam ovaj mladež na stomaku. Trebam li se javiti dermatologu da ga pregleda?

  Odgovoreno: 02. 03. 2016.
  • Doc. dr Zorica Milosavljević Slavnić

   Poštovana,
   Niste poslali sliku, ali u svakom slučaju javite se lekaru dermatologu, ako imate neku sumnju.
   Pozdrav

 1. Poštovani, imam 24 godine, pojavili mi se cherry angiomi na rukama. Na levoj imam oko 30 angioma sitnih a na desnoj 10ak. Recite mi šta je uzrok nastanka angioma? Koja bolest može da izaziva nastanak angioma? Hvala pozdrav

  Odgovoreno: 02. 03. 2016.
  • Doc. dr Zorica Milosavljević Slavnić

   Poštovani,
   Cherry angiomi su prošireni kapilari i razvijaju se kao posledica delovanja sunčevih zraka.
   Pozdrav

 1. Poštovani, imam problem: od pre dva dana a nakon nekoliko sati posle seksualnog odnosa sa suprugom pojavili su mi se plihići na penisu (prikazano na slici) , prvo su bili jedan do drugog a sad već pucaju. Zanima me da li je neka zaraza ili iritacija samo, ja sumnjam na herpes. Kako to da zalečim. Osećam blag bol na tom mestu. Da napomenem da nisam imao odnos sa drugom partnerkom. Unapred hvala.

  Odgovoreno: 02. 03. 2016.
  • Doc. dr Zorica Milosavljević Slavnić

   Poštovani,
   To jeste herpes genitalis i on se leči uzimanjem tableta aciklovir, a spolja se maže preparatima za sasušivanje.
   Pozdrav

 1. Pojavio mi se neki osip prije par dana, mislio sam da je od prašine ili znoja pošto sam došao sa posla, međutim širilo se i otišao sam do doktora. Tamo sam primio injekciju i poslali su me kući rekavši mi da će se povući, što se i dogodilo. Međutim jutros kad sam ustao osip se opet pojavio i bio još veći. Otišao sam opet u bolnicu i primio infuziju i neku injekciju. Pa me interesuje da li je to alergija ili neka iritacija? Osip se javlja u području oko genitalija, na dnu stomaka, ispod pazuha, te po nogama. To su crvene tačkice veličine 0,5-2cm. Sada su se spojile u veće crvene oblasti na području stomaka. Šta je potrebno da uradim i da li je opasno?

  Odgovoreno: 29. 02. 2016.
  • Doc. dr Zorica Milosavljević Slavnić

   Poštovani,
   To je verovatno koprivnjača, uz terapiju injekcijama potrebno je da pijete i lekove za alergiju.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 437 pitanja
Zakažite pregled kod Doc. dr Zorica Milosavljević Slavnić