Marija Đorđević

Beauty savetnik

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Marija Đorđević, Beauty savetnik

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 3

 1. Krema za opekotine
  Pitanje broj: #154035

  Pozdrav, 

  Možete li da mi preporučite neko efikasno sredstvo (kremu) koja otklanja fleku od opekotine koja je nastala usled depilacije nausnica? Naime, depilirala sam nausnice voskom ali je bio peviše vruć, pa mi je sad na jednom mestu koža iznad usana nekako tamnija. Da li to može da se otkloni pomoću neke kreme?

  Odgovoreno: 12. 11. 2017.
  • Marija Đorđević

   Poštovana,

   Probajte od domaćeg brenda koozmetik kremu universal salve-balzam, namenjen je površinskim ranama, opekotinama, oderotinama i slično. Pomaže ćelijama da se brže obnove i ujedno je praktičan kao prva pomoć u pomenutim situacijama. U pitanju je prirodna kozmetika, pa svakako ne bi trebalo da šteti. Ukoliko ne pomaže, obratite se stručnom licu. U Beogradu ga ima u većim tržnim centrima, ukoliko niste iz beograda, moguće je poručiti ih online.   Pozdrav

 1. Poštovani, 

  Ako koristim kremu za lice sa zaštitnim faktorom 50, a puder koji nanosim svakog dana već sadrži zaštitini faktor 25, da li će oni poništavati jedan drugog ili će se nadograditi? Šta se dešava u tom slučaju? 
  Imam preosetljivu kožu i ne bih izbacila nijedan od ta dva proizvoda jer mi baš odgovaraju, sem ako kojim slučajem u takvoj reakciji ne ostane samo faktor 25, jer mi je bitna visoka zaštita od sunca. 
  Hvala

  Odgovoreno: 13. 05. 2017.
  • Marija Đorđević

   Poštovana,

   U slučaju nanošenja kreme sa faktorom i pudera sa faktorom zaštite, naša koža "pamti" faktor koji je veći i on je takoreći glavni. Znači, ne poništava se dejstvo onog drugog, ali ga prosto koža ne registruje u tom svojstvu toliko. Slobodno nastavite da koristite tu kombinaciju proizvoda, kad Vam već odgovora, ali isto tako nemojte zaboraviti da dejstvo faktora zaštite uglavnom prolazi posle odredjenog perioda i trebalo bi da ga nanosimo više puta tokom dana. Istrazivanja kažu da dejstvo u proseku prolazi posle dva do tri sata, stoga bi i trebalo na dva - tri sata ponovo nanositi. Zvuči možda suludo, ali je zaista tako, bez obzira da li smo na plaži, planini ili u gradu.

   Pozdrav

 1. Poštovani, 

  Zanima me da li  hijaluronsku kiselinu mogu da mažem na lice i dok sam trudna? 
  Hvala

  Odgovoreno: 09. 05. 2017.
  • Marija Đorđević

   Poštovana,

   Kreme sa hijaluronskom kiselinom jesu bezbedne za korišćenje i u periodu dok ste trudni, jer naše telo inače samo po sebi već proizvodi odredjenu količinu te iste kiseline, stoga ne bi trebalo da Vam šteti. 
   Izuzetak je ako ste alergični na nju, u tom slučaju ne preporučuje se nanošenje proizvoda sa tim sastojkom.

   Pozdrav