1. Kombinovana upotreba kreme i pudera sa zaštitnim faktorom

  Pitanje broj: #152094

  Poštovani, 

  Ako koristim kremu za lice sa zaštitnim faktorom 50, a puder koji nanosim svakog dana već sadrži zaštitini faktor 25, da li će oni poništavati jedan drugog ili će se nadograditi? Šta se dešava u tom slučaju? 
  Imam preosetljivu kožu i ne bih izbacila nijedan od ta dva proizvoda jer mi baš odgovaraju, sem ako kojim slučajem u takvoj reakciji ne ostane samo faktor 25, jer mi je bitna visoka zaštita od sunca. 
  Hvala

  Odgovoreno: 13. 05. 2017.
  • Poštovana,

   U slučaju nanošenja kreme sa faktorom i pudera sa faktorom zaštite, naša koža "pamti" faktor koji je veći i on je takoreći glavni. Znači, ne poništava se dejstvo onog drugog, ali ga prosto koža ne registruje u tom svojstvu toliko. Slobodno nastavite da koristite tu kombinaciju proizvoda, kad Vam već odgovora, ali isto tako nemojte zaboraviti da dejstvo faktora zaštite uglavnom prolazi posle odredjenog perioda i trebalo bi da ga nanosimo više puta tokom dana. Istrazivanja kažu da dejstvo u proseku prolazi posle dva do tri sata, stoga bi i trebalo na dva - tri sata ponovo nanositi. Zvuči možda suludo, ali je zaista tako, bez obzira da li smo na plaži, planini ili u gradu.

   Pozdrav

Ostavite komentar