Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (91232)

 1. Poštovani, dijagnoza mi je RA seropozitivni, i lečenje je pronisonom i metotreksatom.Osim povišenog RF ( 78 ) i anti ccp na gornjoj granici, povišeni su i leukociti ( od 12-18 ) , sedimentacija od 20-80, i CRP od 15-100.. sve je to u periodu od 5 godina. Zanimaju me samo leukociti koji nisu nijednom opali, a Vadim krv svakog meseca, i ni u jednom članku nisam pročitala da i oni treba da budu normalno povišeni kod RA. Šta bi još mogao biti razlog ili su ti zapaljenski parametri onako povišeni, normalni za datu dijagnozu? Hvala unapred na odgovoru.

  Odgovoreno: 19. 05. 2024.
  • Postovana,

   Ukoliko neprestano koristite lek Pronizon to moze da bude uzrok povisenih leukocita. Ukoliko se iskljuci postojanje infekcije, razlog za povisene parametre zapaljenja moze biti nedovoljna kontrola zapaljenske bolesti postojecim lekovima. 

   Srdacan pozdrav

 1. I jos nesto da dodam na prethodni mail Vitamin D mi je 12 a normalno je (30-100) Da li to ima veze sa bolovima u kostima ili tetivama? I da li to moze da utice na reuma faktor? Nesto mislim da imam reumatoidni artiritis valjda bi analize autoimunih bolesti trebale da budu pozitivne

  Odgovoreno: 19. 05. 2024.
 1. Postovani. Da li mozete da mi ocitate ovaj nalaz, ili bar da mi date malo nade da mozda nemam kako moj porodicni kaze reumatoidni artritis. Njemu opet nije jasno kako je visok RH a negativne sve ove analize na autoimune bolesti. Uhvatio me je isijas u lijevu nogu bol silazi. I boli me zgob ruke u kojoj nosim mog sina od 8 mjeseci koji ima 10kg Imam zakazano snimanje CT/MRT rucnog zgloba i donjeg dijela kicme ovdje u Austriji za 2sedmice. 8 marta sam primila infuziju zeljeza. Noga i kicma su mnogo bolje a ruka i dalje boli i kao da imam neki mali otok na dijelu kosti gdje nosim sat. Nalazi su u prilogu..

  Hvala! Pozdrav

  Odgovoreno: 19. 05. 2024.
  • Postovana,

   Dijagnoza reumatoidnog artritisa se postavlja na osnovu anamnestickih, klinickih, laboratorijskih i radioloskih parametara. Kada uradite magnetnu rezonancu zgloba, radiolog ce opisati da li je zglob pod upalom. Razmotrite sa Vasim lekarom da li imate simptome suvoce u ocima i ustima? 

   Srdacan pozdrav

 1. Poštovani, Imam 39g. Psorijazu od 15.g. Unatrag 5g mi se aktivirao psorijatičnimartritis no u roku mjesec dana mi je položeno 7zglobova. Obavila pregled reumatologa, napravila obradu, preporučena mi je biološka terapija kraj koje mogu dalje dojiti. Zanima me vaše mišljenje o toj terapiji, obzirom da je to terapija novijeg doba... Hvala

  Odgovoreno: 07. 05. 2024.
 1. Молим Вас за тумачење МР налаза кичме.

  Odgovoreno: 07. 05. 2024.

Prikazano 1-5 od ukupno 182 pitanja