Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (87770)

  1. Na desno oko vidim duplo, paralziran sesti nerv, dali ima leka.

    Odgovoreno: 06. 12. 2022.
    • N.abducens je šesti kranijalni nerv, koji inerviše spoljašnji pravi mišić oka, tako da Vam je usled toga otežano pomeranje tj.  gledanje tim desnim okom ka spolja. Prvo je potrebno ispitati zašto je uopšte došlo do oštećenja ovog nerva, jer vrlo ozbiljna oboljenja mogu dovesti do toga. Za početak potrebno je uraditi magnetnu rezonancu endokranijuma.

      Da  biste se oslobodili duplih slika potrebno je da se obratite strabologu, koji će Vam propisati posebne naočare sa prizma folijama, kako bi se duple slike neutralisale, a ukoliko prođe i više od godinu dana od paralize nerva i ukoliko nema nikakvog poboljšanja u obzir dolazi i operacija na očnim mišićima...

  1. Poštovani, da li biste mogli da date Vaše stručno mišljenje o stanju mog vida na osnovu izveštaja koji Vam šaljem u prilogu? Unapred zahvalan!

    Odgovoreno: 05. 12. 2022.
    • Poštovani, prema ovom nalazu oftalmologa, Vaša vidna oštrina i na desnom i na levom oku je 50%, imate početnu kataraktu na oba oka i senilnu degeneraciju žute mrlje (makule).

      Očni pritisak na desnom oku je 18mmHg, a na levom 11mmHg, što je u granicama normalnih vrednosti.

      Početna katarakta u ovom trenutku nije za operaciju, jer ne bi dovela do značajnijeg poboljšanja vidne oštrine. 

      Radi usporavanja procesa oštećenja makule bilo bi dobro da koristite propisanu terapiju Provisio forte.

  1. posle uspostavljene dijagnoze GLAUCOMA SIMPLEX, (, izmjereno TOS 33; TOD 27,) prepisan je XALATIN . Posle 4 dana upotrebe XALATINa izmjereno u glaukom kabinetu TOS 24 TOD 21 i pridodat GLUMOL PITANJE : Treba li se (i koliko) čekati na potpuni efekat XALATINA ili se treba odmah pridodati XALATIN (u kabinetu za glaukom je nadjen apsolutni skotum u donjoj polovini na oba oka )

    Odgovoreno: 05. 12. 2022.
    • Lek Xalatan  snižava vrednosti očnog pritiska za oko 25%-30%, sam Xalatan nije dovoljan da snizi Vaše vrednosti očnog pritiska do željenog i ciljnog nivoa, a to bi kod Vas svakako bilo ispod 15mmHg s obzirom da imate već ozbiljne ispade u vidnom polju, tj, da očigledno već duže vreme imate povišene vrednosti očnog pritiska, koji su tek sada otkriveni...glaukom  je upravo zbog toga veoma podmukla bolest, jer u početku  ne daje  nikakve simptome, sve dok ne dođe do značajnih ispada u vidnom polju i pada u vidnoj oštrini.  

  1. Vec 6 meseci imam bezbolan otok levog kapka.Radila sam magnet glave:b.o.Prosla neurologa,nekoliko oftalmologa,alergologa,orl.laboratorije sve u redu,vise puta.Niko nema ideju sta mi je.Pre dve godine sam imala pad na tu stranu glave.Sad mi se cini da mi je oko drugacije od drugog.Molim Vas,uputite me gde da idem.Imam 60godina i zdravstveni sam radnik.

    Odgovoreno: 14. 11. 2022.
    • Poštovana, vidim da ste se potrudili da se detaljno pregledate. Mene zanima da li imate bolove pri pokretanju oka, a takođe da li je urađen Ultrazvuk orbita i Rendgenski snimak. 

       

  1. Postojana doktorski Zlatanović, imam problem sa paprikom na gornjem ocnom kapku koji je izrastao i koji mi sve vise smeta. Interesuje me da li radite uklanjanje (poslao sam i sliku kako izgleda) .

    Odgovoreno: 12. 11. 2022.

Prikazano 1-5 od ukupno 1681 pitanja