Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (81760)

 1. Dobar dan,imam pitanje koje me muci vec godinu dana a nikako da dobijem konkretan odgovor na njega,a ne znam vise ni kome da se obratim... Dete 5 godina ustanovljen je strabizam,desno oko mu ide ka unutra,ranije se vracalo,ali sada vec je tako i ostalo,prepisani su mu flasteri da nosi,ali cim ih stavi krece vristanje da ne vidi da ne moze da funkcionise,dioptrija je +3.5. Zanima me da li bi dobili bilo kakvo olaksanje ako bi se operisalo oko?

  Odgovoreno: 17. 10. 2020.
 1. Molim informaciju, s obzirom da imam glaukom, da li smijem koristiti kapi za oči Irivist koje sadrže konzervans, radi suhoće očiju? Hvala.

  Odgovoreno: 10. 10. 2020.
 1. Postovani, Imam petomesecnog sina koji od rodjenja ima problem sa suznim kanalom i krmeljanjem. U brisu mu je prisitna streptokok pneumonie, do sada je svaki put lecen eritromicin kapima 6 x dnevno, 10 dana. Bude bolje dok traje terapija. Primio je drugu dozu vakcine synflorix. Radimo masaze ociju. Do kada bi trebalo da se to sredi samo od sebe, ili ukoliko se to ne desi kako izgleda intervencija i postoperativni tok? Hvala

  Odgovoreno: 05. 04. 2020.
  • Poštovani,

   Ukoliko se do 12 mes. starosti ne uspostavi, spontano, prohodnost suznog kanala, indikovana je intervencija.

   Intervencija se radi u opštoj anesteziji i podrazumeva endoskopski pregled nosa, sondiranje i propiranje suznih puteva i postavljenje specijalnog silikonskog stenta, koji se vadi nakon 3 mes., bez anestezije, u ambulanti.

   Nakon intervencije 2-3h se ide kući, terapija su kapi isprejevi za nos.

   Moguć je povratak normalnim aktivnostima već sledeći dan.

   S poštovanjem,

   Dr Zoran Žikić

   www.okuloplast.rs

 1. Od rodjenja imam problem sa otvaranjem levog gornjeg kapka. Prilikom zvakanja i otvaranja usta kapak se vidno otvara jako. Ja nemam nikakav problem sa vidom na tom oku samo jako ruzno izgleda i zelim da to resim ako je to moguce. Recite mi da li je moguca operacija i o cemu se zapravo radi? Kao maloj mi je jako smetalo deca su me ismejavala zbog toga, sada imam 30god. I resena sam da to resim ako je moguce Unapred zahvalna Jovana

  Odgovoreno: 05. 04. 2020.
  • Poštovana Jovana,

   U pitanju je Marcus Gunn sindrom. Deo nerava koji daju motoriku mišićima za žvakanje je preusmeren na miši podizač kapka.

   Operacija je moguća i podrazumeva potpuno uklanjanje sadašnjeg mišića podizača i povezivanje kapka sa čeonim mišićem.

   S poštovanjem,

   Dr Zoran Žikić

   www.okuloplast.rs

 1. Postovani, moja mama je operisala tumor 1995 godine i tada joj je zbog velicine tumora odsecen deo desnog ocnog nerva, pa je samim tim oko fiksirano, ne moze da ga nikako pomera i pao je kapak, kad rukom podigne kapak stvara se dupla slika. Prosle godine u avgustu je operisala gigantsku aneurizmu na levoj strani mozga koja je pritiskala ocni zivac levog oka, prepoznaje samo tamne boje, ako se u pozadini nalazi svetla boja, prepoznaje siluete, kaze sve je bledo i mutno. Kad otvori desno oko, vidi sve jasno. Zanima me da li postoji neka mogucnost da se podigne kapak desnog oka i da se osposobi to oko ili postoji mogucnost da se levo oko oporavi?

  Odgovoreno: 05. 04. 2020.
  • Poštovani,

   Postoji mogućnost podizanja desnog gornjeg očnog kapka, u meri koliko je potrebno da se oslobodi zenica.

   U slučaju da postoje duple slike, tada bi levo (slabije) oko moralo da se pokrije.

   Nazalost, oštećenje levog očnog živca je, verovatno, trajno.

   S poštovanjem,

   Dr Zoran Žikić

   www.okuloplast,rs

Prikazano 1-5 od ukupno 1651 pitanja