Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (91025)

  1. Poštovani, Sin mi je uzrasta 19 godina, na pregledu mu je uočeno bljedilo očnog živca lijevog oka, atrofija. Ne reaguje na dioptrije i na lijevo oko vidi svega 10%, dok je desno 100%, ali me brine što je i u njemu primijećeno malo bljedilo očnog živca. Kažu mi da je to sve posljedica hidrocefalusa od prije 16-17 godina, međutim ja se plašim da nema neki proces i u desnom oku , pa kome da se obratim za drugo mišljenje ? Unaprijed hvala na odgovoru !

    Odgovoreno: 07. 02. 2024.
    • Postovani

      Vas sin vidi desnim okom 100%,preventivno se moze uraditi neurooftalmoloski pregled i iskljuciti postojanje nekog ostecenja optickog puta neurooftalmoloskim testovima.

  1. Šta uraditi kada se pojavi mušica u oku i povremeni tanki bljesak u obliku munje. Imam 66 g.

    Odgovoreno: 07. 02. 2024.
  1. Postovani doktore sta znaci ovaj nalaz Vod:0,7 sa - 0,75 d cyc ax32=1.0 Tod:14mmhg Voos 0,5 sa - 1,5 d cyl ax 165=1 ToS:14mmhg FOD:hypermetropicus FOS:hypermetropicus CT b. 0 motilitet uredan PPC 3 do 4CM Ou Astigmatismus myopicus ARK +0,5/-1,5 ax 32 OS+9M75/-2,75AX164 PD68 za cikloplegiju ARK od +0,75/+1,75ax120 sa +1,25d cyl ax 120=1.0 k. 0. OS-0,25/+2,75ax75 sa +2.0 d cyl ax 75=1.0 Pd69

    Odgovoreno: 07. 02. 2024.
  1. Pozdrav, nadam se da nam mozete pomoci. Cerka nam ima problem samo sa levim okom. Ima skoro 3 meseca. Oko oka bude crveno i nekad bude skroz zalepljeno. Mi to brisemo pamucnon maramicom s vodom i fizioloskom otopinom ali ne prolazi. Bili bi zahvalni ako nam mozete dati savet. Hvala

    Odgovoreno: 07. 02. 2024.
    • Potrebno je da uradite bris oka .A zatim da se uradi detaljan pregled.Ako se infekcija uporno ponavlja na jednom oku mozee biti znak zapusenog suznog kanala.

  1. Poštovani moja majka je operisala glaukom, dijabetičar je pije gluformin na zadnjoj kontroli kod doktora rekli su joj da ima početnu kataraktu inače je i kratkovida i doktorka kaže da neće moći da se operiše jer zbog kratkovidost neće biti uspešno. Njen vid se pogoršao u zadnje vreme ima maglu na oba oka da li može da operiše kataraktu i koliko će biti uspešna operacija. Hvala

    Odgovoreno: 29. 11. 2023.
    • Postovani,

      Kod Vase majke katarakta nije jedini razlog slabog vida, to je svakako glaukom,pitanje je koliko je vid ostecen zbog glaukoma,a ukoliko ima i ostecenja na ocnom dnu kao posledica visoke kratkovidosti, to dodatno utice na losu vidnu ostrinu....svakako bi trebalo uraditi kompletan pregled i eventualno dopunsku dijagnostiku....

Prikazano 1-5 od ukupno 1701 pitanja