Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (76079)

  1. Treći put u četiri mjeseca imam iste simptome-jednodnevno povraćanje i proliv koji traje 3 dana. Da li sva tri puta može biti stomačni virus ili bih trebao na pretrage.

    Odgovoreno: 14. 07. 2016.
    • Poštovani,
      Predložio bih da odete na pregled kod vašeg doktora i gastroenterologa ipak postoji neka mala sumnja koja bi opravdala preglede
      Pozdrav

  1. Postovani, radjena mi je kolonoskopija sa terminalnom ileoskopijom zbog povecanog kalprotektina od 600. . . Kolonoskopija je u redu. I debelo 30cm tankog creva u redu. . Dijagnoza nervozna creva. . . Od terapije dobila flobion i konsultacije sa psihijatrom. . Od cega je tako povecan kalprotektin kad je ovo sve u redu? Hvala

    Odgovoreno: 14. 07. 2016.
    • Poštovana,
      Nažalost ne postoji jni jedna laborat. Metoda koja može sa potpunosti i sa sigurnošću postaviti ili isključiti neku sumnju. Predlažem vam da povremeno prekontrolišete zdravlje i obratite pažnju na sve što bi moglo da se pojavi
      Pozdrav

  1. Poštovani, moj muž ima bolove u želucu usled nervoze u proseku jednom nedeljno. Da li je moguće uraditi nešto da se takav bol spreči i da li to može biti simptom ili posledica nečeg drugog? Unapred hvala, milica

    Odgovoreno: 14. 07. 2016.
    • Poštovana,
      Može biti simptom i nečeg drugog i to treba ispitati. A, za nervozu - pa znate i samo šta bi bilo najbolje. To je obično lako reći a vrlo teško ukloniti
      Pozdrav

  1. Postovani, imao sam pre mesec dana operaciju sinus pilodinalis i pio panklav nedelju dana i pre 5 dana mi se javi nadutost, gasovi, i podrigivanje i nelagoda u stomaku, otisao kod gastroenteriologa i dobio da pijem meteospasmyl 3x1, beviplex 3x1, bismut subritant 1 dnevno ujutru, pa me zanima tj (znam da je stolica crna od bismuta) koliko po prestanku pijenja ostaje crna stolica i da li smem uz sve ovo da pijem probiotic! Hvala unapred

    Odgovoreno: 14. 07. 2016.
    • Poštovani,
      Stolica ostaje "crna" nekoliko dana po prestanku uzimanja preparata koji joj menjaju boju, obično 3, tj. Dok se creva ne isprazne od preparata potpuno probiotik možete bezbedno uzimati
      Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 3278 pitanja