Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (91215)

  1. Operisana zvučna kesa pre 20 god i posle nekoliko god problem sa povišenim trigliceridima transaminaze rastu od statina ggt visok ,masna jetra ,dijabetes tip 2 .Pijem concor ,litar, siofor.Na skeneru nalaz pneumobiliSta je preporuka.i da li se biopsija jetre radi u opstoj anesteziji?

    Odgovoreno: 08. 04. 2024.
    • Ne znam zašto bi trebalo raditi biopsiju jetre. Jasno je da imate steatozu jetre zbog dijabetesa, moguće i gojaznosti i lek je u tom slučaju lečenje dijabetesa uz dijatu i redukciju telesne težine ako je ona povećana. Niste naveli kolike su Vam transaminaze, što je bitno, budući da i statini mogu da dovedu do porasta transaminaza i oštećenja jetre. Možete mi se javiti u polikliniku Rončević ili Milenijum gde radim radi pregleda i korekcije terapije. Pozdrav, dr Kažić.

  1. Na laboratorijskom nalazu imam povisene vrednosti i to : alkalna fosfataza 154 i ggt 51 ako možete da me uputite koje dodatne nalaze trebam da uradim kako bih znala o čemu se radi. Samo da napomenem da su mi povišene vrednosti holesterola 9,12, trglceridi su u granicama normale 1,58, hdl 1,83, ldl 6,58, non hdl holesterol 7,29, ast i alt su u granicama normale. Unapred hvala!

    Odgovoreno: 03. 04. 2024.
    • Niste napisali da li su Vam rađene transaminaze (AST iALT) i da li pijete lekove za sniženje holesterola u krvi. U svakom slučaju savetujem da se urade imunoglobulini (IgA,IgG, IgM) kao i antimitohondrijalna antitela i da se potom javite gastroenterologu radi daljeg ispitivanja. Možete nastaviti ispitivanja i kod mene u poliklinici Rončević u Beogradu gde radim. Pozdrav, dr Kažić.

  1. Poštovana, imam hemangiom na jetri 115x105x135. Raste. Interesuje me da jos moze da se prati ili je to za operaciju. Nemam tegobe.

    Odgovoreno: 31. 03. 2024.
    • Dođite kod mene na pregled u ordinaciju Rončević u Beogradu sa dokumentacijom o hemangiomu koju imate pa ćemo se dogovoriti za dalje lečenje. Pozdrav, dr Kažič.

  1. Dobar dan,imam problem sa stomakom.U ovom mesecu sam pila dva antibiotika aksef i pancef u kratkom razmaku.Pancef sam prekinula jer je poceo da me boli stomak.Inace sam pre 2 god radila kolonoskopiju sa biopsijama zbog dijareja nakon hemomicina i imala kandidu,dijagnoza ibs.Sad se javljaju blagi grcevi u stomaku i po 2-3 mekse stolice prepodne i neki bol u donjem delu stomaka ali setajuci.Poslepodne skoro sve tegobe nestanu,stolica je svetlija nego inace?Da li se opet aktivitala kandida ili,sta da radim?

    Odgovoreno: 31. 03. 2024.
    • Kod Vas je najverovatnije u pitanju  proliv zbog upotrebe antibiotika. Savetujem Vam da date stolicu na pregled na toksin Clostridiuma difficile i da se javite lekaru radi terapije.

  1. Poštovani, pre oko mesec dana počeo sam odjednom da imam "vodenaste" stolice, uglavnom žućkaste, oker boje, jednom dnevno ili jednom u dva dana, ne češće. Pri svakoj defekaciji primećujem vodu (ili sluz?), čak i kada je sama stolica čvršća. Pre toga je sve bilo u redu, mada sam često i pre bio sklon gorušici i nadimanju. Nikakve promene u ishrani nisam imao. Pošto nisam u Srbiji trenutno, zanima me da li mislite da je neophodno da što pre odem kod lekara i o čemu bi potencijalno moglo da se radi? Hvala Vam unapred.

    Odgovoreno: 23. 03. 2024.
    • Trebalo bi da se obratite doktoru ako proliv traje više od mesec dana.  Prolive koji traju do mesec dana po pravilu izazivaju akutne infekcije virusima, parazitima ili bakterijama i one u roku od mesec dana prođu tako da se takvi prolivi u principu ne ispituju. Međutim prolivi koji traju duže od mesec dana imaju sasvim drukčije uzroke, često su vezani za hronične upalne bolesti creva poput ulceroznog kolitis i Crohnove bolesti, stoga bi Vam trebalo uraditi za početak pregled stolice na parazite, koprokulturu,kao i kolonoskopiju. Možete mi se javiti radi ovih ispitivanja ako se vraćate uskoro u Srbiju, ja radim u poliklinici Rončević u Beogradu. Pozdrav, dr Kažić.

Prikazano 1-5 od ukupno 3665 pitanja