Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80032)

  1. Mlim da mi pojasnite nalaz hvala

    Odgovoreno: 08. 04. 2020.
    • Poštovani!

      Nalaz NMR ABDOMENA pokazuje da vi u tkivu jetre imate nekoliko promena tipa kavernoznog hemangioma (proširenja kapilarnih krvnih sudova u tkivu jetre), a u repu pankreasa imate cističnu promenu koja je opisana kao dobroćudna ,a  obično nastaje kao posledica upale tkiva pankreasa ( u sklopu pankreatitisa).

      Ja bih analize dopunio i Tu markerima ( CEA,CA 19-9,AFP) i scintigrafijom jetre (blood pool).

      Srdačan pozdrav!   

  1. Helikobakter i polimorfne tegobe
    Pitanje broj: #168049

    Postovani,

    Nađena mi je H. Pylori iz uzorka stolice (pre 7 dana prošao prvi talas terapije Ospamox, Klacid i Controloc), a iz uzorka krvi holesterol LDL 9, HDL 1 (normalne sam kilaže, i već dve nedelje sam na jako strogom režimu ishrane i verujem da je situacija sa odnosom ove dve vrednosti bolja). Pri merenju sam imao povišen puls (100) i pritisak (145/95) u mirovanju, od tad merim puls redovno, koji je sad u intervalu 60-90, ali ume da ode gore. Snimana pluća i rađena spirometrija, sve u granicama normale.

    Ne konzumiram cigarete i imam 27 godina. Simptome koje imam a nije mi poznat uzrok su:

    • u ležećem položaju vidim i osećam titranje i pulsiranje stomaka, nekad i glave, nekoliko noći mi je stomak doslovno igrao pri izdisaju, spavam na leđima jer osećam neku vrstu nelagode kad spavam na bilo kom boku. Ujutru kad ustanem nekad imam osećaj težine na levoj strani grudnog koša, budim se 3-5 puta u toku noći, bez nekih tegoba, i uglavom veoma brzo zaspim, ali imam taj plitak san. Imam dve osetljive tačke na telu za koje mislim da su povezane sa gore navedenim, jedna je ispod leve plećke sa unutrašnje strane, a druga je na prelazu između levog velikog grudnog mišića i ramena, sa prednje strane pazuha (verujem da je neka tetiva).

    Odgovoreno: 07. 04. 2020.
    • Poštovani,

      Vi koristite radikalnu terapiju za H.pylori i to je odlično!

      Nastavite kako vam je propisano!

      Druge tegobe koje vi navodite mi nazivamo polimorfnim i mogu biti uzrokovane različitim faktorima, ali najčešće su psihosomatske!

      Smatram da bi trebali da uradite hormonski status štitne žlezde, a da zbog nesanice, podrhtavanja trbuha i bolova koji se javljaju u 2 predela vašeg tela posetite i psihijatra.

      Srdačan pozdrav!   

  1. Postovani,

    Vec 15 dana imam hronicnu dijareju koja je uglavnom ujutru. Imam sindrom iritabilnog kolona ali do sada nisam imala nikad ovoliko dugo problem.Pijem terapiju koja mi je dodeljena ali nista ne pomaze. Nemam ni apetiti i bas se lose osecam. Ne znam sta u ovoj situaciji mogu da uradim?

    Odgovoreno: 06. 04. 2020.
    • Poštovana!

      Niste naveli da li imate jednu ili više stolica tj. koliki je broj stolica. 

      Pretpostavljam da ste do sada uradili gastroenterološku dijagnostiku ( lab.analize, koprokulturu , fekalnu elastazu, kalprotektin,test na celijakiju ,UZ ABDOMENA,kolonoskopiju...).

      Ja bih u ovoj situaciji dao sledeću terapiju:

      1) Tabl. Orvagyl 400,3x1,posle jela,7 dana

      2) Caps. Nezavisne,3x2,u toku jela,mesec dana

      3) Pulv. LACTIBIANE IMEDIA, 1 dnevno,4 dana

      4) Caps. LACTIBIANE TOLERANCE, 1 dnevno,mesec dana.

      5) dijeta ( jesti pire i bareni krompir,piletinu,piletinu,industrijske supe,pirinač...).

      Ukoliko nema adekvatnog efekta, a niste uradili opisane analize posetite gastroenterologa i uradite predloženo!

      Srdačan pozdrav!

      Dr Blagojević 

  1. Postovanje.Stojan Uzice.Radjen mi je rengen zeluca,i pronadjena je mala zel kila i kaskada,uz to endoskopijom mi je otkriven gastritis.U zadnje vreme iako dosta pazim na ishranu ,javljaju mi se svakodnevno aritmije ,bukvalno desetak preskoka u roku od sat vremena,i to se kasnije smiri ,ali tek kada izmasiram zeludac.Problem je sto se u tim momentima uplasim.Puls i pritisak su mi za vreme tih desavanja u normali,samo osetim povremeno otkucaj manjka.Da li je moguce da su aritmije izazvane zeludacnim problemima,i koliko su opasne?

    Odgovoreno: 06. 04. 2020.
    • Poštovani!

      Vi ste uradili gastroenterološku dijagnostiku i pretpostavljam da vam je ordinirana adekvatna terapija i savetovan adekvatan način ishrane i režim života (da jedete često po malo,nikad do pune granice sitosti,2 sata nakon ručka i 3 sata nakon večere da ne legnete,da jedete sporije,više da žvaćete;u toku jela nakon 3-4 zalogaja hrane popijte gutljaj tečnosti; izbegavajte pasulj,kupus, grašak,krastavac).

      Ukoliko tegobe i pored svega preduzetog perzistiraju savetujem da se javite kardiologu i da uradite 24-časovni HOLTER EKG!

      Srdačan pozdrav!

      Dr Blagojević  

  1. Postovani, da li doilja sme da pije sinbiotik?

    Odgovoreno: 05. 04. 2020.

Prikazano 1-5 od ukupno 3302 pitanja