Pitajte doktora

Najnoviji odgovori (77697)

  1. Uzorci svraba anusa
    Pitanje broj: #152757

    Poštovani, 

    Koji su najčešći uzorci svraba anusa?

    Odgovoreno: 07. 07. 2017.
  1. Treći put u poslednja četiri meseca imam iste simptome u vidu jednodnevnog povraćanja i proliva koji traje 3 dana. Da li uzrok može biti stomačni virus, ili bih trebao uraditi dodatne pretrage? 

    Odgovoreno: 14. 07. 2016.
    • Poštovani,
      Predložio bih Vam da odete na pregled kod Vašeg doktora, kao i kod gastroenterologa. Postoji mala sumnja koja bi opravdala dodatne preglede.
      Pozdrav

  1. Povišena vrednost kalprotektina
    Pitanje broj: #147537

    Rađena mi je kolonoskopija sa terminalnom ileoskopijom, zbog povećane vrednosti kalprotektina od 600. Nalaz kolonoskopije je bio u redu. Debelo crevo, kao i poslednjih 30cm tankog creva su bila u redu. Dijagnoza nervozna creva. Kao terapiju sam dobila Flobion i predlog konsultacija sa psihijatrom. Šta je uzrok povecanog kalprotektina, kada je kolonoskopija pokazala da je sve u redu?

    Odgovoreno: 14. 07. 2016.
    • Poštovana,
      Nažalost, ne postoji ni jedna laboratorijska metoda koja može sa u potpunosti, sa sigurnošću postaviti ili isključiti neku sumnju. Predlažem Vam da povremeno prekontrolišete zdravlje i obratite pažnju na nove simptome i znakove koji bi se mogli pojaviti.
      Pozdrav

  1. Stres kao uzrok bolova u želucu
    Pitanje broj: #147549

    Moj muž ima bolove u želucu uzrokovane nervozom i stresom u proseku jednom nedeljno. Da li je moguće uraditi nešto da se takav bol spreči? Da li to može biti simptom ili posledica nečeg drugog?

    Odgovoreno: 14. 07. 2016.
    • Poštovana,
      Može biti simptom nečeg drugog i to treba ispitati. Za nervozu znate i sami šta bi bilo najbolje. To je obično lako reći a vrlo teško ukloniti.
      Pozdrav

  1. Imao sam pre mesec dana operaciju sinus pilodinalis i pio panklav nedelju dana i pre 5 dana mi se javila nadutost, gasovi, i podrigivanje i nelagoda u stomaku. Otišao sam kod gastroenteriologa i dobio da pijem meteospasmyl 3x1, beviplex 3x1, bismut subritant 1 dnevno ujutru, pa me zanima tj. (znam da je stolica crna od bizmuta) koliko dugo po prestanku pijenja ostaje crna stolica i da li smem uz sve ovo da pijem probiotik.

    Odgovoreno: 14. 07. 2016.
    • Poštovani,
      Stolica ostaje "crna" nekoliko dana po prestanku uzimanja preparata koji joj menjaju boju, obično 3 dana tj. dok se creva ne isprazne od preparata potpuno. Probiotik možete bezbedno uzimati
      Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 3276 pitanja