Dr Miroslav Rakočević

dr

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Miroslav Rakočević, dr

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 553

 1. Saveti za dobijanje na težini
  Pitanje broj: #79855

  Kako se najlakše ugojiti?

  Odgovoreno: 29. 04. 2011.
  • Dr Miroslav Rakočević

   Pitanje je sasvim kratko a odgovor bi mogao da bude dug bar 15 minuta. Jedite 5-6 puta dnevno, jedite obilno. Ako ste već imali problem da se ugojite sledeći deo odgovora je da ovako kako je rečeno jedete stalno. I Vama je potrebna upornost kakvu preporučujemo i gojaznima da bi smršali. Vi morate biti jednako uporni da bi ste se ugojili i ostali takvi. Ništa se sa ishranom i težinom ne rešava za 2-3-4 nedelje.
    

 1. Dete od 7 godina ima visok holesterol (7. 16). Kakvu ishranu preporučujete, konkretno neke šeme (doručak, ručak, večera) i nešto za skidanje holesterola?

  Odgovoreno: 29. 04. 2011.
  • Dr Miroslav Rakočević

   Očekivao bih da ste već potražili savet pedijatra. Pedijatra nemojte zaobići. Dete starije od 2 godine može radi regulisanja holesterola jesti kao i odrasli - dakle: mlečni proizvodi sa minimalnom masnoćom, krto meso, piletina i riba, integralni proizvodi od žitarica, u više obroka i svakodnevno puno povrća, voćne užine, od masnoća se hrana sprema isključivo na ulju, izbaciti žumanca iz svake kombinacije. Izbegavati slatkiše ali i slane namirnice koje sadrže puter, margarin, jaja, majonez, pavlaku. , kao i mesne prerađevine. Ako je dete sklono gojenju treba preko nutricioniste raditi na strpljivom regulisanju težine, jer je nekada povišeni holesterol posledica prekomerne težine.

 1. Zelim da znam najefikasniju dijetu. . Posto ima svega 13 god teska sam 89 kg a visoka 165 cm: d molim vas pomozitee da se rijesim ovoga: d

  Odgovoreno: 29. 04. 2011.
  • Dr Miroslav Rakočević

   Poštovana,
   Najefikasniju dijetu moraš tražiti kod svog lekara, a onda to što ti on bude rekao budeš uporna stalno da sprovodiš. Ne postoji dijeta koja će tvoju težinu regulisati za 10 dana nego postoji stalna briga i pažnja oko pravilne ishrane, dakle moraš najefikasnija biti upravo ti pa će i dijeta onda biti najefikasnija. Drugo: nema dijete i mršavljenja ako se dugo sedi ispred televizora ili računara, nego se mora biti redovno aktivan i u pokretu.
   Pozdrav

 1. U poslednji godinu dana se mnogo znojim, pa moram da nosim garderobu koja je malo deblja kako se znoj ne bi primetio. Korigovala sam ishranu odnosno ne jedem jako zacinjenu hranu i minimum mesa, ali se i dalje obilno znojim. Da li je to normalo i šta biste mi predložili da radim dalje? Napominjem da imam ceste glavobolje.

  Odgovoreno: 29. 04. 2011.
  • Dr Miroslav Rakočević

   Poštovana,
   Pitanje znojenja postaviti dermatologu, ali ćete verovatno dobiti odgovor da je rad vaših znojnih žlezda jednostavno - takav. Od značaja je da li ste gojazni, a ako jeste redukcija težine značila bi smanjenje količine sala koje ima ulogu toplotnog izolatora, dakle mršavljenje bi bilo poželjno. Dermatolog će vas savetovati oko upotrebe sredstava za ublažavanje znojenja ili dezodoraciju.
   Pozdrav

 1. Da li mi možete reći na koji način bih mogla da se ugojim? Imam 18 godina, visoka sam 1. 65cm a imam samo 49 kilograma. Trudim se da jedem raznovrsnu hranu i kaloričnu, ali ne uspevam da se ugojim, ili se desava da se ugojim koji kilogram pa da opet smršam. Bila bih vam veoma zahvalna kada biste mi pomogli.

  Odgovoreno: 29. 04. 2011.
  • Dr Miroslav Rakočević

   Poštovana,
   Pošto zaključujemo da nema smetnje da jedete kaloričnu hranu, ostaje da jedete više, stalno, 5-6 obroka dnevno. U svakom obroku da je prisutan hleb ili druga skrobna hrana - krompir, pirinač, testenina, pecivo, pite i sl, gledajte da bude i dosta ulja na kome bi možda spremili povrće kao salatu ili dinstanjem, a ako to nije onda stalno neki umaci, gusti sosovi, namazi, majonez - mada puter i margarine radije izbegavajte. Zalivajte obrok i kojom čašom jogurta ili mleka. Guste čorbe ili jela, meso redovno. Slatkiši tipa sutlijaša, slatkih pita sa voćem, baklava, palačinke - primećujete, ništa od toga nema putera ili margarina: ) . . . Zatim šejkovi sa bananom i sl. Zrnevlje između obroka, suvo voće ili u mešavini. Nemojte piti vodu ili sokove u vreme obroka nego 1, 5-2 sata iza obroka.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 553 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Miroslav Rakočević