Dr Mihajlo Božanić

Doktor

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Mihajlo Božanić, Doktor

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 503

 1. Treći put u poslednja četiri meseca imam iste simptome u vidu jednodnevnog povraćanja i proliva koji traje 3 dana. Da li uzrok može biti stomačni virus, ili bih trebao uraditi dodatne pretrage? 

  Odgovoreno: 14. 07. 2016.
  • Dr Mihajlo Božanić

   Poštovani,
   Predložio bih Vam da odete na pregled kod Vašeg doktora, kao i kod gastroenterologa. Postoji mala sumnja koja bi opravdala dodatne preglede.
   Pozdrav

 1. Povišena vrednost kalprotektina
  Pitanje broj: #147537

  Rađena mi je kolonoskopija sa terminalnom ileoskopijom, zbog povećane vrednosti kalprotektina od 600. Nalaz kolonoskopije je bio u redu. Debelo crevo, kao i poslednjih 30cm tankog creva su bila u redu. Dijagnoza nervozna creva. Kao terapiju sam dobila Flobion i predlog konsultacija sa psihijatrom. Šta je uzrok povecanog kalprotektina, kada je kolonoskopija pokazala da je sve u redu?

  Odgovoreno: 14. 07. 2016.
  • Dr Mihajlo Božanić

   Poštovana,
   Nažalost, ne postoji ni jedna laboratorijska metoda koja može sa u potpunosti, sa sigurnošću postaviti ili isključiti neku sumnju. Predlažem Vam da povremeno prekontrolišete zdravlje i obratite pažnju na nove simptome i znakove koji bi se mogli pojaviti.
   Pozdrav

 1. Stres kao uzrok bolova u želucu
  Pitanje broj: #147549

  Moj muž ima bolove u želucu uzrokovane nervozom i stresom u proseku jednom nedeljno. Da li je moguće uraditi nešto da se takav bol spreči? Da li to može biti simptom ili posledica nečeg drugog?

  Odgovoreno: 14. 07. 2016.
  • Dr Mihajlo Božanić

   Poštovana,
   Može biti simptom nečeg drugog i to treba ispitati. Za nervozu znate i sami šta bi bilo najbolje. To je obično lako reći a vrlo teško ukloniti.
   Pozdrav

 1. Imao sam pre mesec dana operaciju sinus pilodinalis i pio panklav nedelju dana i pre 5 dana mi se javila nadutost, gasovi, i podrigivanje i nelagoda u stomaku. Otišao sam kod gastroenteriologa i dobio da pijem meteospasmyl 3x1, beviplex 3x1, bismut subritant 1 dnevno ujutru, pa me zanima tj. (znam da je stolica crna od bizmuta) koliko dugo po prestanku pijenja ostaje crna stolica i da li smem uz sve ovo da pijem probiotik.

  Odgovoreno: 14. 07. 2016.
  • Dr Mihajlo Božanić

   Poštovani,
   Stolica ostaje "crna" nekoliko dana po prestanku uzimanja preparata koji joj menjaju boju, obično 3 dana tj. dok se creva ne isprazne od preparata potpuno. Probiotik možete bezbedno uzimati
   Pozdrav

 1. Možete li mi ukratko protumačiti nalaz gastroskopije? Nalazi glasi: gastritis antralis chronica (++), activa (+), atrophia (+), metaplasia inetestinalis (0) i helico (0).

  Odgovoreno: 30. 05. 2016.
  • Dr Mihajlo Božanić

   Poštovani,
   Prosto ne mogu da verujem da, kada ste dobili rezultat histopatološkog nalaza, niste pitali Vašeg doktora da Vam isti i protumači.
   Molim Vas uradite to.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 503 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Mihajlo Božanić