1. Povišena vrednost kalprotektina

    Pitanje broj: #147537

    Rađena mi je kolonoskopija sa terminalnom ileoskopijom, zbog povećane vrednosti kalprotektina od 600. Nalaz kolonoskopije je bio u redu. Debelo crevo, kao i poslednjih 30cm tankog creva su bila u redu. Dijagnoza nervozna creva. Kao terapiju sam dobila Flobion i predlog konsultacija sa psihijatrom. Šta je uzrok povecanog kalprotektina, kada je kolonoskopija pokazala da je sve u redu?

    Odgovoreno: 14. 07. 2016.

Komentari na pitanje: #147537

    • Poštovani, 2 godine sam imamo Kandidu, ali zbog loše dijagnoze to mi nikada nisu ustanovili. Tek kada sam promenio lekara ustaniovili su mi kandidu.Pprepisali su mi Nistatin, popio sam 5 kutija uz strogu dijetu bez sećera samo na povrću i piletinu uz heljdin hleb. Posle popijene doze nistatina imao sam uredno stolicu 15ak dana i nisam imamo nikakve bolove u stomaku. Posle toga se kandida vratila, sad pijem origano ulje i orvagil jednu kutiju. Zanima me vase misljenje oko moje situacije. Da li treba da pocnem da uzimam neke lekove za jacanje umuniteta, ako da, koje, i kakvo je vase vidjenje problema Kandide. Hvala unapred.

Ostavite komentar