Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (91564)

  1. Dobar dan imala sam izcasenje koljena,nosila sam gips tri sedmice,jos idem na fizikalnu terapiju ,dva mijeseca sam isla na fizikalu,imam tezinu u koljenu pri hodu,otok jos imam,remperatura koljena nike ista ,povredjeno koljeno je toplije od zdravom ,sta koristi i piti?

    Odgovoreno: 23. 06. 2024.
    • Poštovana,

      potrebno je da uradite MRI kolena. Obično zaostane određena količina krvi ili tečnosti u zglobu koja treba da se ispunktira. Možete zakazati pregled na broj +381(0)666500194, Poliklinika Vaša ortopedija, Novi Sad.

  1. Poštovani,

    Imam 56 godina i dijagosticirana mi je fibroma plantarne bill. Ultrazvuk je prikazao zadebljenje plantarne fascije na odsječku od 15 mm na oba stopala na 2 mm od polazišta sa petne kosti.

    Imam jake bolove tijekom hodanja i stajanja. Zanimam me Vaše mišljenje i terapija. Što bi mi olakšalo bolove i je li moguć potpuni oporavak? Hvala unaprijed!

    Srdačan pozdrav, Tena

    Odgovoreno: 23. 06. 2024.
    • Poštovana,

      vaša bolest se uspešno leči davanjem injekcija hijaluronske kiseline u predeo pripoja fascije. Ponekad je potrebno pe toga dati injekciju Triamncinolona i Lidocaina, zavisi od nalaza.

      Pregled i intervenciju možete zakazati na broj +381(0)666500194, Poliklinika Vaša ortopedija.

  1. Poštovani, Možete li mi pojasniti nalaz magnetske koljena? Manji edem Hofa masnog jastučića uz kaudalni pol patele - moguće z sklopu skakačkog koljena. Diskretni znakovi entezitisa lig. patele sa nešto izljeva u dubokom infrapatelamom recesusu. Kongruentan je femorotibijalbni i PF zglob, održane debljine hrskavice, bez traumatskih osteo (hondralnih) defekata. Mala količina reaktivnog izljeva u zglobu. Primjeren je intezitet signala medularne kosti, bez znakova edema. Oba meniska primjerenog izgleda, bez znakova rupture/degenerativnih promjena. Obje križne, kolateralne sveze, tetiva kvadricepsa, ligamenta patele, iliotibijalnog traktusa i oba retinakuluma, prate se u kontinuitetu. Primjeren je izgled prikazane muskulature i subkutanog masnog tkiva.

    Odgovoreno: 23. 06. 2024.
    • Poštovana, 

      prema nalazu radi se o upali ligamenta čašice. Leči se davanjem injekcije hijalurona pod kontrolom UZ u predeo oko pripoja tetive.

      Pregled i intervenciju možete zakazati na broj telefona +381 (0)666500194, polikliika ''Vaša ortopedija'' Novi Sad.

  1. Boli me stopalo leve noge sa gornje strane , mogu da ga pomeram levo desno ali kada zgazim zaboli . Imam blagi otok sa gornje strane , sada je pocelo da tamni , Nista nisma jace zgazila , niti me sta ujelo , snimala sam stopalo ali ono me boli vec 10 ak dana. Sada sam pod terapijom primam injekcije diklofenak , dexason i svaki drugi dan OHB 12. Kada primim injekcije malo me umine bol - mozda par sati, ali nastavlja dalje da boli pri hodanju. Molim da pogledate snimak i da mi kazete vase misljenje . Pozdrav

    Odgovoreno: 23. 06. 2024.
    • Poštovana, 

      verovatno se radi o zadebljanju kraja živca koji ide ka prstima stopala (Morton neurom). Uspešno se leči lokalnim davanjem lekova injekcijom. 

      Pregled možete zakazati u ordinaciji ''Ortopedija Perović'' u Kraljevu, ili Poliklinici ''Vaša ortopedija'' u Novom Sadu.

  1. Poštovani, kako da izravnam palac? Radim neke vježbe i namještam ga sama, no želim čuti vaše sugestije? Može li se to riješiti estetskom operacijom?

    Pokušala sam priložiti fotografiju no u nijednom formatu mi je ne podržava.

    Odgovoreno: 23. 06. 2024.
    • Poštovana,

      pretpostavljam da se radi o palcu stopala. Potreban je RTG stopala u stojećem stavu, i fotografija stopala. M0žete poslati na email: vasaortopedskaklinika@gmail.com

Prikazano 1-5 od ukupno 1358 pitanja