Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (84136)

  1. Dobro vece , Moja mama je pala 18.08. i slomila kuk. To je utvrdjeno pregledom u Valjevu ali nista dalje nije preduzeto jer se ispostavilo da ima kovid 19 ( iako je vakcinisana sa obe doze kineske vakcine). Vracena je kuci i od tada lezi cekajuci da se uradi test kada prodje karantin.Danas je PCR test bio pozitivan ponovo. Situacija postaje beznadezna i moje pitanje je - gde moze da se operise - iako je pozitivna ali bez skoro ikakvih simpoma ? Ima 82 godine. Hvala beskrajno- Dusica

    Odgovoreno: 26. 09. 2021.
    • Poštovana

      Covid infekcija napada ceo organizam, slabi njegov imuni odgovor i dovodi do brojnih problema. Operacije preloma kukova se ne rade u takvim slučajevima jer je veoma visok rizik da nastane infekcija rane.  Ako je u pitanju prelom vrata butne kosti, ponašajte se prema mami kao da nema proleom. To podrazumeva da može da sedi, da leži na zdravom boku, da hoda uz pomoć hodalice. Ako je u pitanju trasntrohanterni prelom, potrebno je mako duže ležanje ali može da sedi i leži na zdravom boku sa jastukom između nogu

      Žao mi je što nemam lepih vesti

  1. Da li PRP moze da dobro pomogne kod okostavanja- koksartroze kuka ili je bolje da se radi Orthokin terapija?

    Odgovoreno: 26. 09. 2021.
    • Poštovana

      I PRI I Orthokin su odlične metode koje mogu dovesti do smanjivanja bolova u slučaju koksartroze. One se uspešno primenjuju kod početnih stadijuma koksartroze. Ako su promena na kuku uznapredovale na žalost, jedini pravi lek je ugradnja totalne endoproteze kuka. 

  1. Dobar dan..imam problem iskace mi koleno vec dugi niz godina i zanima me dali postoji neko trajno resenje za to.zadnja povreda tako da kazem ili zi iskocilo je zadnji put 3.avgusta ove godine i pored lekova i fizikalne terapije i dalje imam bol u kolenu kad se duze krecem....hvala vam unapred

    Odgovoreno: 26. 09. 2021.
  1. Dobar dan. Da li, višegodišnji pacijent (15 godina), koji je, hvala Bogu, na kraju nekako ozdravljen malo, a koji je imao neprestane lekarske kontrole po zdravstvenim drźavnim ustanovama i privatnim ordinacijama, koje su bile nesavesne i neetične, time i neprofesionalne lekarske kontrole, ima prava na naknadu štete? To je pitanje. Napomena: Pacijent svih tih godina nije mogao dobro hodati, pa time i nije bio stalno niti zaposlen. Došao u situaciju krajnjeg finansijskog kraha, kuća mu na prodaju zbog toga. Posečivao ZDRAVSTVO bezuspešno! Dokumenti sa strašno prepisanim dijagnozama i korišćenim lekovima uz to, koje mogu jasno potrvrđivati to da nije bio u stanju niti raditi postoje (preuvečana prostata, hemoroidi za operaciju, parapareza nogu, anksiozna depresija, razne ortopedski nalazi, strašni źuljevi na oba stopala (neuspešno lečeni), koje su doveli i do prekomerno razvijenih hallux valgus na oba stopala, żućni kamenci za operaciju, itd, itd. Uz sve ovo, nikad nije bio pokriven nekom socijalnom pomoči, svih tih godina (na to ga nikad lekari nisu uputili. Očekujem bar jedan profesionalan i veoma dobro razumljiv odgovor. Zahvalnost unapred na odgovor.

    Odgovoreno: 25. 09. 2021.
  1. Poštovani, pre 3 godine dijagnostifikovana mi je obostrana displazija kukova. Bolovi su svakodnevni i javljaju se pri hodu u trajanju od 10 minuta. U bolnici u kojoj se lečim n eizvode se operacije zbog pandemije virusa. Student sam i izuzteno mi bolovi remete svakodnevicu. Šta mi Vi predlazete kao dalji vid lečenja? Unaored sam Vam zahvalna.

    Odgovoreno: 25. 09. 2021.
    • Poštovana

      Na žalosti pandemija Covid virusom je sve elektivne  operacije odložila. Savetujem da idete na fizikalnu terapiju, pijete lekove za bolove, kao i honroprotektore /Fortinn ili JointMD ili Gela drink ili Peptan kolagen C ili Jointace holagen...../ da na taj način kupirate Vaše tegobe

Prikazano 1-5 od ukupno 900 pitanja