Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (79809)

  1. Poštovani, Krajem decembra sam imao luksaciju lijevog ramena. Repozicija je odrađena od strane hirurga pod totalnom anestezijom jer posle više pokušaja "vraćanja" nisam mogao da trpim bolove. Mitela je nošena 3 nedjelje. Do sada još uvijek nisam dobio adekvatne fizikalne terapije i pokreti su veoma ograničeni i bolni. MR snimak je zakazan za 2 mjeseca. Da napomenem da sam prije 12 godina imao 2 puta luksaciju istog ramena i tada sam radio MR snimak na kojem je rečeno da su prekinuti 2 ligamenta. Htio bih da čujem vaše mišljenje, da li je potrebna operacija kako bi se stabilizovalo rame ili neke druge metode da riješim problem, jer sam trenutno u praznom prostoru čekanja MR snimka i loših fizikalnih tretmana od kojih nema poboljšanja. Hvala.

    Odgovoreno: 30. 03. 2020.
    • Poštovani,

      Po opisu tegoba verovatno je u pitanju problem koji se naziva ponavljajuća (recidivantna) nestabilnost ramena, a s obzirom da se repozicija otežano izvodi i pod anestezijom, značajno su oštećene i koštane strukture zgloba ramena

      O operativnom lečenju koje je svakako jedna od preporuka potrebno je raspraviti nakon detaljnog kliničkog pregleda, dopunske dijagnostike i razgovora

      Pozdrav

      Dr

  1. Poštovani potreban mi je savet šta raditi u ovoj situaciji obzirom da sam povredila butnu kost u februaru i šest nedelja strogog mirovanja mi istice ove nedelje a spadam u rizične pacijente imala sam jak moždani pre pet godina i operaciju srca pre tri godine S poštovanjem molim za savet Lep pozdrav Snezana

    Odgovoreno: 30. 03. 2020.
  1. Bolovi u rukama po hladnom vremenu
    Pitanje broj: #164631

    Dobro veče, pitanje, drug ima problem sa bolovima u rukama tačnije zglobovima šake i lakta, samo kada je hladno vreme, kako kaže kao da mu sve gori, a u poslednje vreme počeli su i dlanovi da ga peku. Pa me pitao da li znam šta to može biti? Pa evo da vas pitamo.

    Odgovoreno: 14. 11. 2019.
    •  

      Vaše pitanje i izuzetno široko i kompleksno i prevazilazi okvire naše ovakve komunikacije.

      Potrebno je da zakažete pregled, te bi se na osnovu pregleda mogle dati bolje informacije.

  1. Pitanja nakon operacije tetiva palca
    Pitanje broj: #164654

    Pre mesec dana mi je palo staklo na nogu i na skočnom zglobu preseklo tetivu ekstenzora palca. Na operaciji je spojena. Dobijao sam jaku terapiju antibioticima na početku. Posle 2 nedelje su mi skinuli konce. Po preporuci i dalje pijem razne suplemente, koristim štake i ne oslanjam se na nogu. Išao sam nedeljno na kontrole prve 3 nedelje i onda mi je rečeno da dodjem 6. nedelje da skinu longetu. Posle treće nedelje sam, kao sto mi je rečeno, počeo povremeno da skidam longetu da bih prao nogu i pomalo vežbao palac. Mažem ranu jodom. Imam i slike kako rana izgleda sada, ako je potrebno, mada ovde trenutno ne mogu da se postave u obliku fajla kakav ja imam. Sada sam mnogo bolje, bol je daleko manji, skoro da je i nestao, i za nedelju i po skidam longetu. Ortoped koji me je operisao je rekao da sledi jaka fizikalna.

    Želeo bih čuti vaše mišljenje o sledećim pitanjima:

    - koliko dugo će trajati fizikalna do potpunog oporavka?

    • - da li treba skidati krastu, kao što neki preporučuju, jer sam čitao oprečne savete?

    • - osim estetskih, da li će ostati bilo kakve druge posledice vezane za normalno funkcionisanje?

    Imam 27 godina. Rekreativno se bavim raznim sportovima, najvise trčanjem, plivanjem i plesom.

    Odgovoreno: 14. 11. 2019.
    • Poštovani,

      1) fizikalna terapija bi trajala dok samostalno ne počnete da stojite na prstima bez tegoba, kao i da hodate na petema, uobičajeno  je ako nemate hirurške komplikacije da to bude izmedju 10 i 14 nedelja ( od operacije do povratka u svakodnevni kkvalitet života bez optrećenja)

      2) krastu nemojste skidati, normalna higijena i kupanje

      3) ne znam odgovor, ako je načinjena adekvatna hirurška rekontrukcija verovatno ne. Za preciznije mišljenje morali bi se pregledati.

      S poštovanjem

  1. Prije 3 dana sam imao turnir u fudbalu i nisam osjećao bol u stopalu sve do danas. Od turnira je prošlo 3 dana i meni se na stopalu blizu zgloba pojavila neka izbočina kao "brdo". Ne boli me puno ali je nateklo. Ne znam šta da radim pa vas molim ako možete da mi date savjet? 

    Odgovoreno: 02. 11. 2019.
    • Najverovatnije se radi o higromu: to je promena tvrđe elastične konzistencije koja nastaje usled slabosti zglobne kapsule nakon preoperećenja (u vašem slučaju). Zglobni i vanzglobni prostor komuniciraju preko minimalnog "ventila". Promena nije povreda, ona se može i spontano povući sama od sebe.

      Za detaljnije je potreban pregled i UZ.

Prikazano 1-5 od ukupno 503 pitanja