Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (82878)

 1. Postovani doktore,vec mecesima osecam ponekad i jak i ostar bol u levom laktu,sa spoljne strane.Taj bol se obicno javlja prilikom savijanja ruke u laktu ili opruzanja ili prilikom podizanja nekog tereta.Kao da imam neku upalu tetiva ali to dugo traje.Kada sam radio analizu krvi,malo su mi povecani leukociti.Da li uprav ta neka upala moze da bude uzrok njihovog povecanja?hvala

  Odgovoreno: 10. 04. 2021.
 1. Poštovani,

  Duže vreme imam problem sa desnim stopalom. Bila sam na pregledu kod fizijatra, uradila ultrazvučni pregled mekog tkiva i doktorka mi je rekla da imam zadebljanje kao neku upalu i preporučila omekšavanje tog dela stopala. Ja imam osećaj kao nekog stranog tela u predelu 3 prsta i u korenu tog prsta. Nemam bol, više me nekako žulja i smeta mi. Ne znam da li imam možda potkožni žulj ili kurije oko koje se spolja ne vidi. Ili su se gljivice koje sam imala u spoljnom delu stopala možda nastanile ispod kože i stvaraju takav osećaj. Interesuje me terapija koju bih mogla da primenim. Gelove protiv sportskih povreda sam koristila i to ne pomaže, malo je bilo bolje kada sam koristila kreme protiv gljivica, ali taj neprijatan osećaj je i dalje prisutan. Ja koristim i separatore za čukljeve na oba stopala ali ovaj problem imam samo na desnom stopalu. Koji je vaš savet u smislu terapije?

  Unapred hvala

  Odgovoreno: 10. 04. 2021.
  • Poštovana

   u korenu 3-eg prsta pojavi se zadebljanje mekog tkiva koje pri hodu, ili ako poraste veće i u miru, zna da pritisne na nerv i izaziva neprijatnost ili bol. Lečenje se sastoji ili u nošenju uložaka (ulošci za stopalo sa mertatarzalnim jastučetom), koji rasterete taj deo stopala, tako da se tačka oslonca pomeri sa tog dela stopala ili se radi operacija.  Korišćenje masti lokalno može da pomogne.

    

 1. Pozdrav, potrebna mi je vasa analiza MR oba kolena. Zakljucak za levo koleno: MR pregled detektuje prisustvo intrartikularne efuzije retropatelarno, u oba recesusa, vise lateralnom sa znacima sinovitisa. Lateralna subluksacija patele sa znacima parcijalne hondromalacije na lateralnom kompartmentu. Oba posteriorna roga meniskusa sa znacima degeneracije bez fisure. Zakljucak desnog kolena :MR pregled detektuje diskretnu kolicinu intraratikularnog izliva. MM sa znacima degeneracije i gr I. Parcijalna hondromalacija patele. Da naglasim da imam 28 godina, i da me desno koleno muci i boli vec 6 godina, dok je levo propalo i pocelo da boli i puca za mesec dana. Kolena nikad nisam povredjivala, nisam sportista, fizicki sam normalno aktivna. Hvala vam puno na odgovoru

  Odgovoreno: 10. 04. 2021.
  • Poštovana

   klinički pregled pacijenta je jako važan jer se pomoću njega procenjuje stanje pacijenta i odluka o daljem lečenju. Na NMR snimcima opisuju leziju hrskavice na oba kolena kao i minimalna količina tečnosti. U zavisnosti od kliničkog nalaza odlučujemo se da li ćemo Vas lečiti operacijom, intraartikularnim injekcijama ili fizikalnom terapijom

   Pozdrav

 1. Pitanje za oca koji ima u krvi bakterije kako najbolje ocistiti i obzirom da je koleno u pitanju da je iscurela tecnost i da nema hrskavicu da li moze da se uradi intervencija ili krvna plazma u cilju da se osposobi koliko toliko njegovo kretanje?

  Odgovoreno: 10. 04. 2021.
  • Poštovanio

   neophodan je klinički i RTG pregled Vašeg oca da bi dao odgovor na pitanje. Zašto? Tretman sa PRP-om /krvna plazma/ je odlična metoda koja omogućava regeneraciju i obezboljavanje hrskavice kod kolena koja imaju neku moć regeneracije. Kod starijih ljudi sa oštećenim kolenima, sa udruženim bolestima postoje i druge metode za obezboljavanje kolena koje su jeftinije a takođe efikasne.

   Nadam se da sam malo pomogao

 1. Postovani, Pre 3-4 dana sam se probudila sa bolom u levom ramenu, odnosno lopatici, sto mi je ogranicilo funkcionisanje leve ruke. Posle 2 diklofenaka tog dana, bol se umirio, ali od tada ne prestaje. Leva lopatica konstantno boli, kao ubod nozem, sto mi uzrokuje i bol u ruci i u vratu. Iznenada se desio, sa njim sam se probudila, imam 34 godine i u poslednja 2 meseca treniram u teretani, ali nisam radila nista sto bi prouzrokovalo takav bol. Molim Vas za informaciju sta da radim i kod kog specijaliste bih trebala da odem. Hvala.

  Pozdrav, Marijana Stanojevic

  Odgovoreno: 08. 04. 2021.

Prikazano 1-5 od ukupno 822 pitanja