Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (80874)

  1. Postovanje, da li mozete, na osnovu izvestaja sa ultrazvuka, rengena i magneta kao i slike rengenskog snimka, da mi kazete sta mi je sa kolenom, koliko je opasno i sta bi trebalo dalje da radim? Unapred hvala!

    Odgovoreno: 07. 07. 2020.
    • Poštovani

      koje tegobe imate? Kada su tegobe počele? Koliko traju? Da li imate otok kolena? Da li imate još neke bolesti?

      inače na rtg snimku se vidi ili slobodno telo ili kalcifikacija u ligamentu. Da li da se brinete zavisi od svega sto sam ranije napisao

      savetujem pravi,klinički pregled ortopeda

  1. Poštovana(i),

    Pre 6 dana moj dečko je na fudbalu povredio ključnu kost (prelom je u pitanju). U Urgentnom centru su mu izvršili imobilizaciju osmicom. Jako ga je bolelo i taj deo je bio otečen. Već tri dana taj otok se spustio na ruku (od bicepsa pa sve zaključno sa prstima). U pitanju je jako veliki otok. Vratili smo se u Urgentni i rekli su da je to normalno, međutim otok je sve veći i veći. Interesuje me da li je to zaista normalno? Stavljali smo oblogle (led, kupus...), ali ništa nije pomoglo.

    Unapred zahvalna na pomoći,

    Jelena Lazarević

    Odgovoreno: 07. 07. 2020.
    • Poštovana Jelena

      pojava hematoma i otoka je normalna pojava nakon preloma svih kostiju u telu. Krv je pre svega vodeni rastvor i normalno je da se spušta ka "dole". Ono što nije normalno jeste da se javi trnjenje u ruci na kojoj je prelomljena ključna kost. Ako se to javi obavezno se javite ortopedu

      dosta bi pomoglo pri ovoj online konsultaciji snimak ramena i ruke Vašeg dečka i rtg snimak

      veliki pozdrav

  1. Poštovani,

    Bavim se Taekwond-om rekreativno. 10 meseci me boli koleno, zateže prilikom savijanja pa čak i mnogo puta krcne kvrcne. Čučnjeve više i ne mogu da odradim bezbolno. Ovo su rezltati pregleda (ultrazvuk, nije bio MR) kod specijaliste:

    Bursitis suprapatelaris
    Bursitis iliotibialis Cysta parameniskalis lateralis

    Opis:

    U suprapatelarnom resursu manja efuzija sa nodularnim sinovitisom Pod ilijotibijalnom trakom veća burza sa debljom septom, difuzno nodularnim sinovitisom i vilusima. na pripoju ove trake distalnom manja anehopgena polja uz entezu u dubokom delu. Manja paramensikalna cista

    Posle kontrole koja ce biti sutra (6.7.2020.) a za kada mi je već prilikom prvog pregleda doktorka predvidela punkciju kolena, preporučuje terapije Ortokin ili Cellular Matrix.

    Mene zanima koliko su proverene metode, da li bih ovim metodama mogao da zalečim koleno do mere da mogu bez problema da se bavim taekwondom... Da li se posle ovakvih metoda može posle nekog vremena vratiti bol... Zamolio bih vas da mi prenesete Vaša iskustva.

    Hvala puno. Slaviša

    Odgovoreno: 07. 07. 2020.
    • Poštovani,

      na uz pregledu opisuju upalu sinovije i tetiva. Lečenje ovih promena je neoperativno-fizikalna terapija i primena intraartikularnih injekcija. Koliko ce Vam ovo pomoći i da li će te se rešiti tegoba ne znam,niti bilo ko može da Vam kaže da će Vam tegobe nestati. Treba da Vam pomogne i smiri bolove ali niko ne moze 100% da to garantuje. 
      ukoliko Vam ovaj način lečenja ne pomogne,radi se operativno lečenje u smislu artroskopije kolena.

      Nadam se da sam malo pomogao

  1. Postovanje. Mje ime je Saska Zikic. Interesuje me jedno pitanje vezano je za bolove u desnom stopalu sa gornje strane uz kraj.stopala. a imam bolove i u donjem delu ledjnog dela kicme. Kji su potencijalni uzroci? Poradjala sam se skoro dva puta sa razmakom od godinu dana. Srdacan pozdrav.

    Odgovoreno: 03. 07. 2020.
  1. Poštovani,

    Prije 15 dana sam operisao unutrašnji meniskus. Bio sam na kontrolu kažu da je sve u redu da radim neke lagane vježbe i fizikalnu ali nista da ne naprežem naredno mjesec dana tj do sledeće kontole. Možete li mi reći da li ja mogu šta uraditi kako bih ubrazao opravak, jer koliko čitam ljudi se dosta brzo oporave i vrate svakodnevnik aktvinostima.?! Inače dosta kvalitetno se oslanjam na nju i nosim steznik po nkekad jer imam osjecaj da mi je onda lakse da gazim i osjecam da mi je noga čvršća. Hvala.

    Odgovoreno: 03. 07. 2020.
    • Poštovani,

      brzina oporavka nakon operacije meniskusa zavisi i od veličine operisanog meniskusa. Vežbe jačanja mišića obavezno,savijanje kolena do granice bola,hod sa štakam uz oslonac do granice bola-to je sve što možete sami da radite kod kuće. Savetujem da se obavezno javite fizijatru,koji će vam prepisati i pokazati odgovarajuću fozikalnu terapiju kako oporavak bio brži

Prikazano 1-5 od ukupno 608 pitanja