Da zakažete pregled pozovite 063 687 460

Zakažete pregled 063 687 460

Najnoviji odgovori (81783)

  1. Sta znaci prisustvo drugog oznacenog funkcionalnog implantata? Ruka je bila polomljena pa je bila ugrdjena plocica, posle druge operacije izlazim sa diagnozom Z96.8. Pitanje je da li to znaci da je nesto ostavljeno u ruci?

    Odgovoreno: 30. 11. 2020.
  1. Postovani dr. Imam 61 godinu i prilikom pada zadobila sam frakturu humeri,extremitatis distalis S 42,4 ..Contractutare art HS et cubiti post fracturam multifragmentaris tuberculi majoris i sin.S 42,4., 02.06 2020.Od tada,Dezol zavoj 7 nedelja,pa mitela od 21.7....Od 10.08 sam pocela ici na rehabitilaciju i terapije laserom,magnet, IFS ,kinezi terapiju Imala sam jake bolove sve to vreme jer mi kost nije zarastala.Dobila sam nove terapije parafin,pop,TENS.Sve mi je to prijalo ali je bol i dalje prisutan.Odradila sam 3 ture po 5 vezbi i terapija mi se prekida.Kako nastaviti dalje lecenje i kako se osloboditi bola? Do sada sam na bolovanju.Unapred zahvaljujem

    Odgovoreno: 30. 11. 2020.
  1. Postovanje Na snimci MR vidi se da imam horizontal u rupturu straznjeg roga medijalnog meniskusa i ortoped mi je rekao da sam kandidat za artroskopiju jer imam probleme sa tim koljenom.Vec sam izvadila nalaze i cekam poziv za istu ali i dalje sam u dilemi dali to operirati jer ima i lijecnika koji kazu da to netreba nista dirati i ako mogu da to razvlacim sto duze.Napominjem da imam 60g.Molim vas za vase strucno misljene uz lijep pozdrav.

    Odgovoreno: 30. 11. 2020.
    • Poštoavana

      ako imate bolove, otoke u kolenu, koji Vam otežavaju normalnu životnu aktivnost, ne vidim zašto se ne bi operisali. Godine su samo broj

      ako Vam koleno ne pravi tolike probleme, možete da hodate, živiti sa tim tegobama zašto operacija?

      U svakom slučaju Vi znate kako Vam je. Dužnost i želja lekara je da Vam pomogne ako imate tegobe

      Pozdrav

  1. Poštovanje,

    pre tri i po meseca sam pao sa motocikla i pukao mi je prednji ukršteni ligament kolena. Na snimcima (magnet, rtg i ultrazvuk) se, po rečima ortopeda nije videlo da li je nastradao i meniskus. Savetovano mi je mirovanje, da noga bude u elevaciji, led, flamin. Nakon dve nedelje sam otišao na pregled i pošto mi se stanje nije poboljšalo, ispravljena mi je noga na silu (na 30 stepeni) i stavljena mi je longeta. Nakon dve nedelje sam ponovo otišao i tretman mi je ponovljen, ovaj put, noga je bila na 10 stepeni. Nakon skidanja longete sam išao na fizikalnu terapiju 25 dana, međutim nisam video poboljšanje, otok je i dalje tu, i dalje ne hodam bez štaka. Nogu mogu da savijem mnogo više od pređašnjih 100 stepeni ali ekstenzija je ostala kao i na dan skidanja gipsa. Danas sam išao kod drugog, takođe cenjenog ortopeda, nakon petominutnog pregleda je rekao da je došlo do pojave tzv. "sudek-a" iliti Algoneurodistrofije. Predloženo mi je da pređem u KC na fizioterapiju a ja i dalje nisam siguran u kom smeru ide moj oporavak, ovo traje neobično dugo i skoro da se nikakve promene ne dešavaju. Molim Vas za savet jer nemam nikakav bol u kolenu dok ne probam da ga na silu ispravim više od onoga što mogu. Bol se takođe javlja ako stanem na nogu celom težinom i gurnem rukom butnu kost unazad kako bih je ispravio što više, bol je jako oštar. Ne znam koju od 250 slika sa MR-a da priložim. Hvala.

    Odgovoreno: 30. 11. 2020.
    • Poštovani

      da sam ja Vaš ortoped, svetovao bih Vam operativno lečenje u smislu artroskopije kolena. Ovim vdom lečenja postavljamo pravu dijagnozu i rešavamo problem. Nakon operacije ide fizikalna terapija i postepeni oporavak. Koliko će taj oporavak trajati mogu Vam reći posle operacija

      Srdačan pozdrav

  1. Poštovani, prije nešto više od mjesec dana sam pala niz stepenice i izvrnula lijevo stopalo prema unutra. Uradili su mi rentgen i utvrdili da su ligamenti popucali te da nema loma. Nosila sam čizmu koja služi kao gips 6 sedmica. Sada nosim rastezljivi zavoj za zastitu zglobova. Imam bolove u stopalu, opet sam isla na rentgen i utvrdili su da je jos kad se desila nesreca pukla kost, te je komadic kosti zavrsio na gornjen prednjem dijelu stopala. Zanima me sta Vi mislite o tome. Da li je potreban operativni zahvat ili moze da ostane taj komadic kosti tu gdje jeste? U prilogu Vam saljem slike rentgena. Hvala

    Odgovoreno: 30. 11. 2020.

Prikazano 1-5 od ukupno 725 pitanja