Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79037)

 1. Dobro veče, pitanje, drug ima problem sa bolovima u rukama tačnije zglobovima šake i lakta, samo kada je hladno vreme, kako kaže kao da mu sve gori , a u poslednje vreme počeli su i dlanovi da ga peku. Pa me pitao dal znam šta to može bit? Pa evo da vas pitamo :D

  Odgovoreno: 14. 11. 2019.
  • Poštovani 

   vaše pitanje i izuzetno široko i kompleksno prevazilazi okvire naše ovakve komunikacije.

   potrebno je da zakazete pregled te bi se na osnovu pregleda mogle dati bolje informacije

 1. Postovani,

  Pre mesec dana mi je palo staklo na nogu i na skocnom zglobu preseklo tetivu ekstenzora palca. Na operaciji je spojena. Dobijao sam jaku terapiju antibioticima na pocetku. Posle 2 nedelje su mi skinuli konce. Po preporuci i dalje pijem razne suplemente, koristim stake i ne oslanjam se na nogu. Isao sam nedeljno na kontrole prve 3 nedelje i onda mi je receno da dodjem 6. nedelje da skinu longetu. Posle trece nedelje sam, kao sto mi je receno, poceo povremeno da skidam longetu da bih prao nogu i pomalo vezbao palac. Mazem ranu jodom. Imam i slike kako rana izgleda sada, ako je potrebno, mada ovde trenutno ne mogu da se postave u obliku fajla kakav ja imam. Sada sam mnogo bolje, bol je daleko manji, skoro da je i nestao, i za nedelju i po skidam longetu. Ortoped koji me je operisao je rekao da sledi jaka fizikalna.

  Zeleo bih cuti vase misljenje o sledecim pitanjima:

  • koliko dugo ce trajati fizikalna do potpunog oporavka?

  • da li treba skidati krastu, kao sto neki preporucuju, jer sam citao oprecne savete?

  • osim estetskih, da li ce ostati bilo kakve druge posledice vezane za normalno funkcionisanje?

  Imam 27 godina. Rekreativno se bavim raznim sportovima, najvise trcanjem, plivanjem i plesom.

  Unapred neizmerno zahvalan, Miljan

  Odgovoreno: 14. 11. 2019.
  • POštovani

   1) fizikalna terapija bi trajala dok samostalno ne počnete da stojite na prstima bez tegoba, kao i da hodate na petema, uobičajeno  je ako nemate hirurške komplikacije da to bude izmedju 10 i 14 nedelja ( od operacije do povratka u svakodnevni kkvalitet života bez optrećenja)

   2) krastu nemojste skidati , normalna higijena i kupanje

   3) ne znam odgovor ,ako je načinjena adekvatna hirurška rekontrukcija verovatno  ne. Za preciznije mišljenje morali bi se pregledati.

   S poštovanjem

 1. Prije 3 dana sam imao turnir u fudbalu i nisam osjećao bol u stopalu sve do danas. Od turnira je prošlo 3 dana i meni se na stopalu blizu zgloba pojavila neka izbočina kao "brdo". Ne boli me puno ali je nateklo. Ne znam šta da radim pa vas molim ako možete da mi date savjet? 

  Odgovoreno: 02. 11. 2019.
  • Najverovatnije se radi o higromu: to je promena tvrđe elastične konzistencije koja nastaje usled slabosti zglobne kapsule nakon preoperećenja (u vašem slučaju). Zglobni i vanzglobni prostor komuniciraju preko minimalnog "ventila". Promena nije povreda, ona se može i spontano povući sama od sebe.

   Za detaljnije je potreban pregled i UZ.

 1. Postovanje, zanima me sledece Stanje nakon imobilizacije koja je trajala tri meseca, odradjene fizikalne terapije 20 terapija, nakon frakture navakularne kosti. Uradjena MR zakljucak :Palmarna angulacija distalne falange palca sa difuznim medularnim edemom kostane strukture proksimalne i distalne falange sa subhondralnim edemom plantarnog aspekta glavice i metakarpalne kosti. Dorzalni tilt dorzalna interkalarna nestabilnost segmenta lunatne kosti, edem ligamenata skafoidne kosti sa umerenom kolicinom perfikolne slobodne tecnosti. Bez izmena signala navikularne kosti i bez razvoja avaskularne nekroze.

  Odgovoreno: 02. 11. 2019.
  • POštovana

   Potrebno je da navedete koje su vaše tegobe. navedene promene u prvoj metakarplanoj kosti mogu biti posledica digotrajne imobilizacije. Dobro je stvar što nema znakovaavaskularne nekroze.  Postoji sumnjana nestabilnost lunatuma. 

   Potrebno je korelirati Vaš klinički nalaz sa nalazom MR da bi se procenilo dalje lečenje.

    

   S poštovanjem

 1. Poštovani zovem se Mirjana Nikolić.Imam ćerku od 12godina koja je 26,02,2019 uveče vozila rolere i ujutro nije mogla da stane na gornji deo levog stopala od bolova.Uradjen je rengen i utvrdjeno je da ništa nije polomila.Prepisana joj je fizikalna terapija- struja ali od toga je još više bolelo.Onda je uradjen ultrazvuk stopala i dijagnostifikovan mortonov neurom.Išla je na akupunkturu ali i to joj nije umanjilo bol koji postoji u stanju mirovanja.Zatim je uradjena magnetna rezonanca 25.03.2019 i utvrdjeno napuknuće medijalne sezamoidne kosti stopala sa edemom.Predlozeno joj je mirovanje i štake9 nedelja.Nikakva imobilizacija nije predlozena.Nju i dalje isto boli.Šta da radimo?Molim Vas pomozite. P.S.Već sam Vam pisala ali odgovor ne stize.Molim Vas odgovorite.

  Odgovoreno: 31. 10. 2019.
  • Poštovana gospodjo NIkolić,

   na osnovu  navedenog teško jeverovati da se radi o Morton neuromu, on bi boleo i pre i kasnije, prelom medijalnesezamoidne kosti i dao poboljšanje na terapiju strujom.

   Najverovatnije se radi o artritisu ili inflamaciji  prednjeg luka stopala kao posledica ili obuće rolera ili preopeterećenja u rolerima. 

   Neopgono je da dodjete na pregled sa svim dokumentima.

   S poštovanjem

Prikazano 1-5 od ukupno 501 pitanja