Da zakažete pregled pozovite 063/687-460

Zakažete pregled 063/687-460

Najnoviji odgovori (79029)

  1. Prije 3 dana sam imao turnir u fudbalu i nisam osjećao bol u stopalu sve do danas. Od turnira je prošlo 3 dana i meni se na stopalu blizu zgloba pojavila neka izbočina kao "brdo". Ne boli me puno ali je nateklo. Ne znam šta da radim pa vas molim ako možete da mi date savjet? 

    Odgovoreno: 02. 11. 2019.
    • Najverovatnije se radi o higromu: to je promena tvrđe elastične konzistencije koja nastaje usled slabosti zglobne kapsule nakon preoperećenja (u vašem slučaju). Zglobni i vanzglobni prostor komuniciraju preko minimalnog "ventila". Promena nije povreda, ona se može i spontano povući sama od sebe.

      Za detaljnije je potreban pregled i UZ.

  1. Postovanje, zanima me sledece Stanje nakon imobilizacije koja je trajala tri meseca, odradjene fizikalne terapije 20 terapija, nakon frakture navakularne kosti. Uradjena MR zakljucak :Palmarna angulacija distalne falange palca sa difuznim medularnim edemom kostane strukture proksimalne i distalne falange sa subhondralnim edemom plantarnog aspekta glavice i metakarpalne kosti. Dorzalni tilt dorzalna interkalarna nestabilnost segmenta lunatne kosti, edem ligamenata skafoidne kosti sa umerenom kolicinom perfikolne slobodne tecnosti. Bez izmena signala navikularne kosti i bez razvoja avaskularne nekroze.

    Odgovoreno: 02. 11. 2019.
    • POštovana

      Potrebno je da navedete koje su vaše tegobe. navedene promene u prvoj metakarplanoj kosti mogu biti posledica digotrajne imobilizacije. Dobro je stvar što nema znakovaavaskularne nekroze.  Postoji sumnjana nestabilnost lunatuma. 

      Potrebno je korelirati Vaš klinički nalaz sa nalazom MR da bi se procenilo dalje lečenje.

       

      S poštovanjem

  1. Poštovani zovem se Mirjana Nikolić.Imam ćerku od 12godina koja je 26,02,2019 uveče vozila rolere i ujutro nije mogla da stane na gornji deo levog stopala od bolova.Uradjen je rengen i utvrdjeno je da ništa nije polomila.Prepisana joj je fizikalna terapija- struja ali od toga je još više bolelo.Onda je uradjen ultrazvuk stopala i dijagnostifikovan mortonov neurom.Išla je na akupunkturu ali i to joj nije umanjilo bol koji postoji u stanju mirovanja.Zatim je uradjena magnetna rezonanca 25.03.2019 i utvrdjeno napuknuće medijalne sezamoidne kosti stopala sa edemom.Predlozeno joj je mirovanje i štake9 nedelja.Nikakva imobilizacija nije predlozena.Nju i dalje isto boli.Šta da radimo?Molim Vas pomozite. P.S.Već sam Vam pisala ali odgovor ne stize.Molim Vas odgovorite.

    Odgovoreno: 31. 10. 2019.
    • Poštovana gospodjo NIkolić,

      na osnovu  navedenog teško jeverovati da se radi o Morton neuromu, on bi boleo i pre i kasnije, prelom medijalnesezamoidne kosti i dao poboljšanje na terapiju strujom.

      Najverovatnije se radi o artritisu ili inflamaciji  prednjeg luka stopala kao posledica ili obuće rolera ili preopeterećenja u rolerima. 

      Neopgono je da dodjete na pregled sa svim dokumentima.

      S poštovanjem

  1. Postovani , imam velike Probleme s koljenom. 24.10.18 sam pala na poslu , napravila MRT i nakon 5 tjedana od pada operirala sam Patellu i hrskavicu . 5 tjedana mi je niga stalo racno bez savijanja. Nakon operacije radila sam 3 mjeseca gimnastiku i tek onda me Ortoped poslao na rehabilitaciju kad je shvatio da su mi misici atrofirali i da nemam snagu u nozi ( koljenu ) . Ja sada hodam s jednom stakom jer se brzo umaram i potrebna mi je staka .( u stanu hodam uvijek bez pomagala , staka mi je samo za van potrebna). Vjezbam svaki dan . Koljeno me i dalje nakon 8 mjeseci boli. Ortoped kaze da je drugi MRT pokazao samo nagnjecenje ligamenta. Dali mi vi mozete objasniti sto mi se dogadja s nogom da ja jos uvijek nemogu normalno hodati ? Jeli to ima veze s atrofijom misica ? Hvala vam unaprijed . Lijep Pozdrav

    Odgovoreno: 31. 10. 2019.
    • Poštovana

      Molim pošaljite otpusne liste i dokumente da se vidi šta se tačno operisali i na koji način onda cu Vam precizno reci o proceduri koju treba da uradite

       

      S poštovanjem

  1. Postovani, Da li mogu da Vas zamolim za koji minut Vaseg vremena i da mi odgovorite na pitanje. Radila sam rendgen desnog kolena, karlice sa kukovima, i RTG is dela kicme (saljem u prilogu) i receno mi je u domu zdravlja da su nalazi u redu, da je pocetak artroze u pitanju ali nista opasno. Ja sam prvi put osetila krckanje kolena i zatezanje kada sam pocela da pijem statine (procitala sam u upustvu za lek da je to nezeljeno dejstvo) nakon sto su bolovi prestali posle 10 dana, slucajno sam izvrnula nogu, nakon 5 dana bolovi su prestali. Juče sam samo savila koleno da podignem nesto i odjednom su poceli bolovi i zatezanje u kolenu je bilo toliko jako da sada pijem diklofenak tablete a dobila sam i injekciju. Drugi dan osecam bolove.

    Da li je moguce da su statini toliko oslabili misice za 3 meseca koliko sam ih pila? Ili se na snimcima vidi neka povreda koju drugi lekari nisu uspeli da vide? Ukoliko je zaista pocetak artroze ne bi trebalo ovoliko da me boli i zateze koleno pri svakom naglom pokretu. Trenutno je koleno naduveno, oteklo. Nije mi radjena analiza krvi da bi videli da li mi nestaje K u organizmu. Usla sam u hiruski izavanu menopauzu pre 10 godina. Sada imam 51 god.

    Odgovoreno: 31. 10. 2019.
    • POštovana

      Vaše koleno ne deluje strašno na snimcima, ali snimak je jako loš za tumačenje i neproporučuje se bilo kakva definitivna dijagnoza bez pregleda.

      Najverovatnije je nekretanje ili smanjena fizička aktivnost uzok tegoba,  ali može biti, hormonalni disbalans, sindrom torakolumbalne fascije, atrofija mišia ne samo noge nego i ledja i trbušne  muskulature.....

       

      potrebno je doci na pregled

       

      S poštovanjem

       

Prikazano 1-5 od ukupno 499 pitanja