Prim. dr sci. med. Dejan Ristić

Specijalista ortopedije sa traumatologijom

Telefon za zakazivanje
063 687 463

Telefon za zakazivanje

Prim. dr Dejan ristić je specijalista ortopedije sa traumatologijom. Pogledajte biografiju i zakažite pregled.

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 463

Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Specijalistički pregled ortopeda
6,600
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 125

 1. kod kog ortopeda ili fizijatra da se javim za problem sa diastazom sifize? ko je najbolji z atu temu u srbiji

  Odgovoreno: 09. 08. 2020.
  • Prim. dr sci. med. Dejan Ristić

   Poštovana

   problemima karlice se bavi dr Harhaji,koji radi na Ortopedskoj klinici u Novom Sadu

   A kako je došlo do problema sa simfizom? Kolika je dijastaza simfize? Od kada imate taj problem? Da li i kakve tegobe imate?

 1. Postovani, Juce sam skinula gips nakon preloma skocnog zgloba. Prisutan je otok, podlivi, bol. Da li treba da nosim steznik za zglob dok je ovako pod otokom, da li mozda treba da pijem Midol 100? Da li savetujete mlaku slanu vodu ili hladjenje/zagrevanje? Da li odmah poceti sa vezbama? Hvala!

  Odgovoreno: 09. 08. 2020.
  • Prim. dr sci. med. Dejan Ristić

   Poštovana

   ne treba nikakav steznik,neophodna je fizikalna terapija,kontrolisana i prepisana od strane fizijatra

 1. Poštovani,

  Pre 20 dana sam polomio desnu nadlakticu u saob.udesu pod DG: S42.2 Fractura numeri,extremitalis,proximalis,dex

  Nakon RTG stavlja se povez,zavoj preko ramena i ruka stoji u miteli. Nakon kontrole 8.og dana daje se nalaz: Kalus stvoren, analgetika pp, mirovanje. RTG odrađen.

  Nakon kontrole 16.ti dan: i dalje mirovanje,analgetika pp,kontrola uz novi RTG za 8 dana.

  Moje pitanje je:

  Ruka,tj.nadlaktica boli poprilično,mirujem,spavam na leđima,brufen 600 5-6x1 ,ne mogu bez. Bolovi neznatno reducirani u odnosu na dan povrede. Hematomi u prolazu,saniraju se Hepathtombin gelom.

  Da li je normalno da ruka boli i nakon 20 dana,da li smem u njoj držati list papira,kucati na tastaturi računara, te istu spuštati uz telo van mitele,te da li pogrešnim potezima eventualno u snu i sl mogu načiniti štetu,te da li sam postao invalid? RTG snimke nemam.

  Sve što vas pitam rukujući ortoped nije saopštio,molim vas za kraći odgovor.

  Zahvaljujem!!

  Odgovoreno: 09. 08. 2020.
  • Prim. dr sci. med. Dejan Ristić

   Poštovani

   za detaljniji odgovor neophodan je rtg snimak

   Bez snimka mogu reci sledeće-da bi prelom nadlaktice zarastao potrebno je mirovanje rukom 6 nedelja. Nakon toga se počinje sa fizikalnom terapijom

    Ne savetujem pisanje na tastaturi,spuštanje ruke...... dok ne prodje ovaj period

   Nadam se da sam malo pomogao,a ako budete imali rtg snimke dopuniću odgovor

 1. Poštovani, Imao sam danas prelom sporedne kosti podkolenice(lisne kosti).Bio sam kod doktora i on mi je rekao da bi mogao da mi stavi gips ali da mi to ne preporučuje i da je on na mojem mestu ne bi stavljao ništa jer kako kaže da kost nema nikakvu funkciju na tom prelomljenom mestu i da trebam samo da odmaram mesec dana i da će mi ona sama zarasti bez ikakvog tretmana .Medjutim malo mi je neobično bez ičega ne znam kako da postavim nogu,koji položaj mi odgovara da li smem u krevetu da se okrenem na stranu,šta da uradim da bi mi ona brze zarasla,da li ce mi u krivo zarasti, da li da se uopste oslanjam na nogu(mogu da se oslonim bez nekog bola).Takodje kad pomjeram stopala i prste na nogama ili celu nogu osecam kao da se nešto unutra pomera?Ako moze neki savet.

  Odgovoreno: 05. 08. 2020.
  • Prim. dr sci. med. Dejan Ristić

   Poštovani

   lisna kost ima svoju funkciju samo do oko 10 cm od vrha spoljasneg dela skocnog zgloba. Sav ostali deo je "višak" koji često koristimo kada je negde potrebno presadjivanje kosti. Prelomi u tom predelu (od kolena do oko 10cm od spoljasneg dela skočnog zgloba) se leče bez imobilizacije. Trebalo bi da se noga podigne u vis (da bi se smanjio otok), stavite led na nogu,tablete za bolove. Oslonac na nogu počinje kada se bolovi smire.

   nadam se da sam malo pomogao

 1. Imala sam dvostruki prelom kosti.Fibula i maleoulus medialis.Nakon 2 mjeseca sam trebala vaditi 2 sarafa ,a nakon 2 godine plocicu i saraf.Za vadjenja 2 sarafa moj hirurg mi je preporucio lokalnu ili spinalnu da izaberem.On je upoznat sa mojom netolerancijom na bol zato mi je i dao izbor.S obzirom na sadasnju situaciju oko korone samo se hitni slucajevi rade .Tako da opcija sa spinalnom anestezijom jos nije moguca,dok sa lokalnom jeste.Posto je proslo je 3 mjeseca od operacije.Mozete li mi reci koliko najduze smijem cekati ,a da ne dodje do otezanog vadjenja sarafa .I da li postoji lokalna anestezija koja je jaca ukoliko ne budem mogla cekati? Hvala unaprijed

  Odgovoreno: 30. 07. 2020.
  • Prim. dr sci. med. Dejan Ristić

   Poštovana

   vadjene šrafa sa spoljašnje strane se radi u lokalnoj anesteziji u 99% slučajeva. U mojoj praksi retko bolesnici ne mogu da izdrže tu intervenciju. Ta se operacija radi kako mogli da počnete da gazite punom težinom na stopolo i da se ubrza obnavljanje funkcije stopala. Nadam se da razumere zašto je to potrebno uraditi i koliko možete da čekate

Prikazano 1-5 od ukupno 125 pitanja
Zakažite pregled kod Prim. dr sci. med. Dejan Ristić