Prim. dr sci. med. Aleksandar Radunović

Specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije.

Telefon za zakazivanje
063/687-447

Telefon za zakazivanje

Prim. dr sci. med. Aleksandar Radunović, Specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije.

Telefon za zakazivanje

Raspored rada doktora

Najraniji datum : 18.06.2024.
Prikaži kalendar >

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora


Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Specijalistički pregled ortopeda
4,500
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.
Pregled ortopeda sa UZ
6,000
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 36

 1. Lečenje povrede skočnog zgloba
  Pitanje broj: #164485

  U poslatom dokumentu se nalazi nalaz magnetne skočnog zgloba urađena juče. Pošto imam bol od spontano nastale povrede u hodu od pre tri meseci u desnom skočnom zglobu, zanima me lečenje istog po nalazu magneta?

  Odgovoreno: 26. 10. 2019.
  • Prim. dr sci. med. Aleksandar Radunović

   Moj savet je da se javite na pregled ortopedu, ne preporučujem bilo kakvu vrstu terapije samo na osnovu izvedene dijagnostičke procedure. Kvalitetan zaključak o stanju koje uzrokuje vaše tegobe se može doneti samo korelisanjem kliničkog nalaza sa ostalom dijagnostikom.

 1. Poštovani, Naš dečak ima 2,5god. On je rođen u 31ned, imao je intrakranijalno krvarenje 2na 3 stepen, ugrađen vp šant. Od njegovog 4. mes idemo redovno na vežbe u Specijalnu bolnicu za cp i razvojnu neurologiju. On je počeo da hoda sa 22mes ali i dalje je dosta nestabilan. Stopala idu dosta ka unutra, svod je spušten i penje se na pratiće. Fizijatar tvrdi da pre 3god ne treba ići kod ortopeda. Volela bih da čujem Vaše mišljenje.. Da li odvesti dete kod ortopeda? Da naglasim da bos jako loše hoda, u anatomskim cipelama je dosta stabilniji. Hvala unapred na odgovoru. S'poštovanjem Brankica Blagojević

  Odgovoreno: 17. 10. 2019.
  • Prim. dr sci. med. Aleksandar Radunović

   Misljenja sam da treba da se javite na pregled kod decjeg ortopeda vec sada.

 1. Poštovani, pre 7 meseci sam imala težu povredu kolena od koje i sad imam posledice. Dok sam bila u stajaćem polozaju sa drugom nogom popnutom na njegova ledja, osoba me je naglo povukla za tu stajaću nogu. Naglo sam je spustila i piše u dijagnozi distorsio, rekla bih da je to uvrtanje. Išla sam na snimanje i kod ortopeda. Išla sam na dve serije fizikalnih. Pila Peptan plus C kolagen 3 meseca i mazala gel koji ima glukozamin ili tako neki naziv, izvinite, ali nemam sad pri ruci tačan naziv. I dalje osećam posledice. A i krckanje uz stepenice. Ortoped je rekao da svakako imam početak artroze, zato mi je dao kolagen. Imam 24 godine. Pre 10ak godina sam imala sličnu povredu ali je prošla skoro odmah i nije bila tako nasilna i jaka. Sta da radim? I dalje osećam bol pri nekim pokretima i kao neku slabost u zglobu. Molim vas da mi kažete sta je najbolje da uradim. Sta da pijem, mažem? Očajna sam bila tih 7 meseci, društveni zivot mi je opao, plakala sam svaki dan, zbog nemogućnosti da normalno i slobodno hodam. Sada je normalnije sve, ali neke posledice su tu. Molim vas da mi pomognete. Hvala! Fizikalne 2 puta po 10 nisu pomogle. Išla sam na dve vrste struja, UZ terapiju i lampu.

  Odgovoreno: 17. 10. 2019.
  • Prim. dr sci. med. Aleksandar Radunović

   Na osnovu podatakkoje ste dali a bez rendgenskog snimka i klinickog pregleda je zaista tesko reci sta vam tacno uzrokuje tegobe.krckanje u kolenu pri penjanju uz stepwnice bi moglo da ,izmedju ostalog, ukaze na problem sa casicom ali bih vam najtoplije preporucio da se javite ortopedu na pregled.

 1. Postovanje, kao beba imao sam besežitis i zbog velikog gnoja i reakcije na vakcinu jer mi je greskom data dupla doza vakcine, hirurški su mi odstranili mišice lopatice infraspinatus, teres minor i major.. Danas imam 35 godina i kad mladji nisam imao velike probleme zbog nedoststka misica.. Kako sam stariji sve vise počinjem da osecam poremecenu inervaciju u ruci, kao i slabiju prokrvljenost i desava mi se da imam nelagodnost i pritisak u desnoj strani glave, kao i bolove u ramenim zglobu i oduzetost ruke tokom spavanja jer mi verovatno lopatica vrsi kompresiju na neki nerv.. Moje pitanje je da li se nedoststak pomenutih misica moze povezivati sa slabijom cirkulacijom u desnom delu glave, vrtoglsvicama i koji su inace simptomi i komplikacije kada su lopaticni misici odstranjeni.. Unapred hvala..

  Odgovoreno: 17. 10. 2019.
  • Prim. dr sci. med. Aleksandar Radunović

   Teoretski,manji deo tegoba moze biti uzrokovan kompenzatornom upotrebom drugih misica ali bih vam u ovom trenutku preporucio da vas pogleda neurolog.

 1. Poštovani, Pre 10 dana sam imala povredu ručnog zgloba desne ruke. Prilikom pada sam podvrnula šaku nadole (prsti ka unutrašnjoj strani zgloba) i blago uvrnula i tako podvrnuta šaka je primila svu težinu pada. Osetila sam momentalni oštar bol u zglobu. Odmah sam stavila led, dok sam čekala lekara Hitne pomoći. Pregledao mi je ruku, nije bilo otoka niti je poplavelo, rekao da ne mora da se snima i nije slomljena jer mogu da je pomeram, doduše ograničeno. Utegli su mi zglob zavojem i rekli da mažem Lioton gel i stavljam led. Nakon 6 dana bol je i dalje bila istog intenziteta, pa sam posetila kiropraktičara koji je potvrdio istegnuće ligamenata, ali i povredu tetiva i uklještenje nerva. Izvukao je nerv i savetovao primenu Fastum gela, uz odmaranje ruke, utezanje i hlađenje. Sutra je 11. dan od povrede, a bol se minimalno, skoro beznačajno smanjio. Zglob je ukočen, mišići slabi, mogu da stisnem pesnicu i mrdam svim prstima, šaku jako malo mogu gore-dole i levo-desno da pomeram. Svi ti pokreti su bolni, bol varira od pulsirajućeg preko probadajućeg do osećaja da mi milion mrava grickaju unutrašnjost zglova. Nema otoka, a zglob je blago nestabilan. Da li je to normalno stanje nakon takvih povreda i koliko traje oporavak? Letos sam povredila ligament skočnog zgloba, ali to je prestalo da boli nakon 7-8 dana. Da li postoji mogućnost da je ovog puta u pitanju povreda 2. stepena pa se zato oporavak odužio? Napominjem da imam 32 godine, bolujem od kongenitalne mišićne distrofije već 30 godina, imam jake kontrakture oba lakta (laktovi fiksirani pod 90°). Radim kancelarijski posao koji podrazumeva višesatni rad na tastaturi usled kojeg na kraju radnog dana često osećam bol u prstima i zglobovima. Ne podižem ništa teže od tanjira, nisam pušač, ali u porodičnoj anamnezi imam osteoporozu.

  Odgovoreno: 17. 10. 2019.
  • Prim. dr sci. med. Aleksandar Radunović

   Ovakva vrsta povrede pogotovu jer se tegobe ne smanjuju zahteva rendgenski snimak povredjene regije.na osnovu istog i u zavisnosti od klinickog nalaza moze se predloziti imobilizacija uodredjenom vremenskom periodu.

Prikazano 1-5 od ukupno 36 pitanja
Zakažite pregled kod Prim. dr sci. med. Aleksandar Radunović