Dr Mihailo Balić

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Mihailo Balić veliki je aktivista i posvećen svom pozivu lekara.

Telefon za zakazivanje

+381 63 687 460

Oblasti medicine

Grad

Jezici

O lekaru

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završio sam 2012. godine.

Sve vreme studiranja sam radio u Gradskom zavodu za hitnu medicinsku pomoć ,,Beograd 194", na mestu medicinskog/pedijatrijskog tehničara na terenu, u Sektoru zdravstvene operative, gde sam i dalje zaposlen.

Tri puta sam organizovao obuku i takmičenje u KPCR-u na ,,Medicinijadi 2010/11/12".

Inicijator sam i jedan od osnivača SEZAR-a (Sekcija ZA Reanimaciju, studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu), čiji sam i instruktor. Takođe, kandidat sam za instruktora I(B)TLS-a.

Član sam Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije-ogranak Beograd, SLD-a i Lekarske komore Srbije-ogranak Beograd 2.

Nastavljam da se redovno usavršavam iz oblasti urgentne medicine.

Obrazovanje:

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu od 2005 do 2012

Osnovne studije.

Članstvo:

Komora medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije-ogranak Beograd

Član.

SLD

Član.

Lekarska komora Srbije

Član.

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Broj odgovorenih pitanja: 490

 1. Prije nekoliko dana desilo mi se da me jako zabolio stomak pri dnu i kao da me pitjerali u wc, kada sam otisla u wc vidjela sam da je bilo krvi u stolici. Krv se vise nije javljala ali i dalje osjecam malo blaze bolove u dnu stomaka. Molim vas za savjet sta moze biti u pitanju, ima li mjesta panici? Hvala.

  Odgovoreno: 01. 07. 2016.
  • Dr Mihailo Balić

   Poštovana,
   U pitanju mogu biti i hemoroidi, ali, kako mi opisujete, može biti i čir. Javite se hirurgu.
   Pozdrav

 1. Poštovani, pre nekih 6 dana pojavilo mi se crvenilo na vratu kada sam nanela dezedoran koji koristim dugo, znači nije prvi put koje me je peklo i svrbelo. Otišla sam do apoteke dali su mi sinoderm i presing. Ja sam na svoju ruku uzela i elokom, i dalje je crveno ne svrbi me i ne peče, ali je i dalje crveno.

  Odgovoreno: 01. 07. 2016.
  • Dr Mihailo Balić

   Poštovana,
   Liči mi na iritaciju izazvanu dezodoransom. Kada ispijete pressing, a dotle mažite i synopen, a ostane crvenilo, javite se dermatologu.
   Pozdrav

 1. Postovani, danas me je pobesnela macka ogrebala na tri mesta. Malo mi je curila krv i oparala sam ranu altoholom. Mislim da mi je prosle godine istekla zastita od tetanusa. Zanima me da li treba da idem kod lekara da opet primim tetanus ili ne mora posto rana nije duboka?

  Odgovoreno: 28. 06. 2016.
  • Dr Mihailo Balić

   Poštovana,
   Morate da se javite izabranom lekaru, što pre.
   Pozdrav

 1. Molim vas, da li pcr test takodje moze da pokaze i ako smo inficirani, a ne samo oboleli tj. Da li smo pokupili bacile tbc a ili pokazuje samo ako je bolest aktivna? Hvala najlepse

  Odgovoreno: 27. 06. 2016.
  • Dr Mihailo Balić

   Poštovana,
   Pcr je jedna od najosetljivijih metoda, koja deluje na samom nivou dnk, dakle, može da otkrije ako postoji bacil u krvi.
   Pozdrav

 1. Postovani, molim vas za odgovor, imam bebu 11 meseci, bili smo u kontaktu sa osobom koja ima tuberkulozu pluca, jako sam zabrinuta, da li to znaci da smo se sigurno inficirali ili ne? Da li je pcr test pouzdan za otkrivanje postojanja klica u organizmu i same bolesti? Hvala

  Odgovoreno: 25. 06. 2016.
  • Dr Mihailo Balić

   Poštovana,
   Svaka beba u srbiji se vakciniše na rođenju protiv tuberkuloze, a dalje revakciniše prema kalendaru imunizacije. Ako je beba uredno vakcinisana, izuzetno su male šanse da oboli od tuberkuloze. Pcr je veoma pouzdana i osetljiva metoda, koja otkriva sa gotovo 100% preciznošću ono što joj je poslato.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 490 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Mihailo Balić