Dr Miloš Trajković

Lekar opšte medicine

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Miloš Trajković, Lekar opšte medicine

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 142

 1. Dijagnoza m539
  Pitanje broj: #157919

  Poštovani, 

  Obraćam Vam se ne zbog sebe, nego zbog mame. Na nekim nalazima sam video da piše "dijagnoza m539". Obzirom da ne razgovaramo, hteo sam da Vas pitam, da mi objasnite, šta znači ta dijagnoza. 

  Odgovoreno: 22. 06. 2018.
  • Dr Miloš Trajković

   Poštovani,

   Dijagnoza m53. 9 označava nespecifično ili neklasifikovano oboljenje kičmenog stuba.

   Pozdrav

 1. Trnjenje leve ruke, usne i jezika
  Pitanje broj: #126804

  Poštovani,

  Koji poremećaj u organizmu ukazuje trnjenje leve ruke, usne i jezika kao i mućenje vida?

  Odgovoreno: 14. 06. 2018.
  • Dr Miloš Trajković

   Poštovana,

   Veliki broj bolesti može izazvati navedene poremećaje. Ukoliko se takvi simptomi pojave, potražite pomoć kod svog lekara opšte prakse ili kod neurologa. Pojava takvih simptoma koje navodite, iziskuje detaljnije analize i dijagnostičke procedure.

   Pozdrav

 1. Hronični umor
  Pitanje broj: #127752

  Poštovani, 

  Imam problem sa hroničnim umorom za koji ne znam pravi uzrok kao i napade panike. Najčešće imam nizak pritisak, a imam i probleme sa čestom potrebom za hranom (u trudnoći sam imala trudnički dijabetes). Verovatno je tu nešto sa nečim uzročno-posledično. Imam probleme i sa pronalaženjem nečega što me opušta i imam utisak da sam stalno napeta. 

  Odgovoreno: 14. 06. 2018.
  • Dr Miloš Trajković

   Poštovana,

   Od laboratorijskih analiza možete odraditi kks, gvožđe, glukozu, hormone štitaste žlezde. Za napetost i napade panike, nemojte oklevati da pomoć potražite od psihologa ili psihijatra.

   Pozdrav

 1. Neželjeni efekti leka Gluformina
  Pitanje broj: #128462

  Poštovani,

  Meni je nađena vrednost šećera u krvi 8. 0. Drugi put nakon 3 meseca ponovo mi je nađena ista vrednost šećera. Lekar mi je dao lek Gluformin da pijem dva puta u toku dana i to u toku ručka i u toku večere. Dobila sam dve kutije. Popila sam jednu kutiju Gluformina i od kad sam počela da pijem ovaj lek stalno imam dijareju. Nemam grčeve niti bolove u stomaku ali imam jednom ili dva puta dnevno dijareju. Malo sam smršala od kada uzimam ovaj lek. Visoka sam 175 cm a imala sam 85 kg dok sada imam 80 kg. Čitala sam da je neželjeni efekat leka dijareja i muka ali samo u početku pa kasnije prođu ti simptomi. Ja sam popila jednu kutiju leka i prešla na drugu kutijum i još uvek imam iste simptome. Imam pesak u oba bubrega da li to ima nekog uticaja na uzimanje ovog leka? Šta da radim da li dalje da uzimam ovaj lek?

  Odgovoreno: 14. 06. 2018.
  • Dr Miloš Trajković

   Poštovana,

   Reakcija na ovaj lek kao i prestanak dijareje kao neželjenog dejstva je individualna. Nastavite da pijete Gluformin, ukoliko se simptomi i posle nekog vremena ne povuku, obratite se Vašem lekaru kako bi zamenio terapiju.

   Pozdrav

 1. Poštovani,

  Noću se budim po 2-3 puta da idem u vc i inače često idem (popijem čašu soka i ja moram da idem u vc) i stalno mi se jede nešto slatko, ne mogu da zamislim dan bez slatkiša. Moje pitanje je da li treba da se zabrinem i šta bi trebalo da proverim? Imam 53 kg i normalne sam građe. 

  Odgovoreno: 14. 06. 2018.
  • Dr Miloš Trajković

   Poštovana,

   Kontrolišite češće nivo šećera u krvi. Poliurija (učestalo mokrenje) je jedan od tri simptoma šećerne bolesti.

   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 142 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Miloš Trajković