Spec. dr med. Vojislav Basara

Specijalista ortopedije sa traumatologijom

Telefon za zakazivanje
063/687-463

Telefon za zakazivanje

Spec. dr med. Vojislav Basara, Specijalista ortopedije sa traumatologijom

Telefon za zakazivanje

Raspored rada doktora

Najraniji datum : 18.06.2024.
Prikaži kalendar >

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora


Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Specijalistički pregled ortopeda
6,000
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 16

 1. Postovani, imao sam povredu kolena na kosarkaskoj utakmici, uradio sam magnetnu rezonancu i nalaz je sledeci: * zglobni izliv *lezacija acl-a - reptura sa prekidom kontunuiteta u srednjoj trecini, na mestu rupture i u okolnoj interkondilarnoj fosi hemoragicni edem. *prisutni sekundarni znaci lezije acl-a: 1. Pivot shift kostani edem lateralnog kondima femura i lateralnog tibijalnog platoa i dubok kondilopatelarni silkus letaralnog kondila femura (osteoho ldralna impakciona fraktura) 2. Distenzija sa parcijalnom rupturom mcl-a i okolnim edemom 3. Ruptura zadnjeg roga lateralnog meniskusa molim za vase strucno misljenje, unapred hvala.

  Odgovoreno: 11. 12. 2015.
  • Spec. dr med. Vojislav Basara

   Poštovani,
   Radi se o tezoj ligamentarnoj leziji kolena a povredjen je i spoljni meniskkus. Ako ste bilo sportista ili aktivni rekreativac sto pre je potrebno da se javite u neku od kopetetnih ustanova radi utvrdjivanja stepena ostecenja/klinicki, a ne samo magnetnom rezonancom/i postavljanju operativnog plana lecenja gde je artroskopski, endoskopski, pristup lecenju suveren.
   dr v. Basara, alfamedic.
   Pozdrav

 1. Postovani, da li mi mozete razjasniti otpusnu listu iz bolnice nakon artroskopije ramena gde pise 'konstantovan rascep prednjeg kapsulolabralnog kompleksa. Uredjena pilkacija i translacija kapsulolabralnog kompleksa nagore i fiksacija sa dva push lock ancora' ova dva push lock ancora me posebno zanimaju. Hvala

  Odgovoreno: 11. 12. 2015.
  • Spec. dr med. Vojislav Basara

   Poštovani,
   Radi se o, prakticno, operativnoj procedure putem artroskopa cime je uocena slabost stabilnosti zgloba resena sa postavljanjem dva sava u predelu rascepa capsule zgloba cime je problem resen, bez otvorene operacije.
   metoda je znacajno unapredila do sada klasican pristup zglobu kroz sva tkiva i izbegava se oziljak u visini zgloba i ubrzavaju se rehabilitacione procedure. Ovim se postize visok stepen uspesnosti lecenja kod nestabilnosti ramenog zgloba.
   dr v. Basara, alfamedic.
   Pozdrav

 1. Zelim da vas pitam, ako mozete nekako mi pomoci, da mi kazete sta treba da uradim za da se otkrije izvor na ove bolove sta osecam. Pred 2 godine u spavanje sam osetila bol u levoj nogu gore od strane u misic, bol je bio tako bolan ko neko da mi je zabio noz u nogi, i uhvatila mi se cjela noga. Naredni dan kad sam ustala od spavanje, pocela sam da osecam bolove i u drugoj nozi i u oba dve ruke. Osecala sam bol kako mi seta i u ruke i u noge, a i od jedan put sam osecala na razne mjesta bolove u ruke i noge. Kasnije nekoliko mjeseca bol sam pocela da osecam ne samo u ruke i noge nego i u ledza. Poludela sam od bolove. Isla sam kod mog lekara i on mi je dao upute da ispitam krvnu sliku, reumu i tromb. Sve to sam ispitala i sve rezultate su mi bile uredu. I to je bilo sve sto sam ispitala do sada, ja bolove osecam i dan danas ponekad mi dodze da se ubijem od to sta osecam te bolove, mog lekara kaze da mi nije nista, da sam ok, a ja bolove osecam i nisam ok, otrula sam se sa tableta protiv bolova i nista nisu mi pomogle, al barem na tren da mi je prestao bol ali nista. Molim vas pisete mi sta treba da uradim sta da ispitam za da otkrijem od dakle izviraju te bolove, kod nas u makedoniju zdrastvo je mnogo loso ako covjek sam ne uradi nesto za sebe da potraze neke upute da se ispita lekare te ne smatraju za ziv, i zato molim vas pomozite mi, pisala sam vi na makedonskoj ali znam da neke stvare mozda ne bi razumeli pa sad sam vi pisala na srpskog da me razumjete ljepo. Cekam vas odgovor hvala unapred

  Odgovoreno: 11. 12. 2015.
  • Spec. dr med. Vojislav Basara

   Poštovana,
   Prema navedenom sve ovo što osećate u smislu bolova: njihove pojave, ucestalosti, inteziteta i propagacija bolova ima za potrebu da se obratite specijalisti neurologije. Razlog je taj sto ce on da kvalifikuje bol: koliko je on objektivan i klinički dokaziv, takođe da li vas funkcionalno onesposobljava, a može biti i posledica vaše preosetljivosti koja je ukombinovana sa vašim strahom.
   Sve ovo će razmotriti specijalista koji je predložen da Vas pregleda.

   Pozdrav

 1. Poštovani, imam bolove u desnom ramenu od proljeća ove godine. Išla sam na fizikalne terapije, nisu mi baš puno pmogle. Radila sam magnetnu rezonancu, gdje je zaključak 1. Parcijalna ruptura, lezija gradus 2 artikularne površine tetive suprasinatusa anteriorno. 2. Parcijalna ruptura superiornog glenohumeralnog ligamenta u prednjem dijelu 3. Subakromionalni/subdeltoidni burzitis 4. Subhondralne cistične lezije glave humerusa potrebno mi je vaše mišljenje jer mi je ortoped predložio operaciju, pa nisam nigurna šta i kako dalje. Zahvaljujem.

  Odgovoreno: 11. 12. 2015.
  • Spec. dr med. Vojislav Basara

   Poštovana,
   Iz navedenog imamo 3 do 4 pozicije koje je lekar uzeo u obzir za operaciju. Najvaznije je koji je obim pokreta u vasem ramenu odnosno da li mozete da podignete ruku u ramenu iznad visine ramena/pri tome koji stepen bolova imate, odn. Ako su bolovi podnosljivi fizikalna terapija ima predenost/, drugi znacajni parameter je da li su misici sa te strane znacajno slabiji/odn. Da li se vidi njihova hipotrfija, koliko su se "istopili"/u odnosu na drugu stranu. Lekar je mogao prema ovome da predlozi endoskopsku, artroskopsku, metodu ali sa jasnim ciljem uloge iste i koji efekat se od toga ocekuje/naprimer postizanje vece stabilnosti zgloba ovom procedurom/ali niste naveli da li je rame "iskakalo"/.
   dr v. Basara, alfamedic
   Pozdrav

 1. Poštovani, moj sin trenira rukomet i za vreme jedne utakmice povredio je levo koleno. Urađen mu je mri. Nalaz je sledeći: zglobna efuzija. Patela fiziološki pozicionirana. Retinakulumi i tendoni bey intrasupstancijalne izmene signala, očuvanog kontinuiteta. Acl rupturiran u proskimalnoj trećini. Evidentni i sekundarni mrkriterijumi-anteriorna translacija tibije i smanjena angulacija pcl. Mcl i lcl, uredne prezentacije. Prikazane meniskalne strukture očuvanog integriteta. Difuzna zona povišenog signala koja odgovara koštanoj modrici u lateralnom kondilu femura. Molim vas za mišljenje i koliko je dug oporavak. Hvala

  Odgovoreno: 24. 11. 2015.
  • Spec. dr med. Vojislav Basara

   Poštovana,
   U nalazu postoje elementi povrede kolena, u smislu izliva ali i sumnjiva povreda ligamentarnih struktura. Potrebno je pravilno lecenje povrede, a pored nmr nalaza za potvrdu povrede ligamentarnih struktura potreban je i relevantan pregled u vidu testiranja ligamentarne stabilnosti kolenog zgoba. U rukomentnom sportu se, inace, koleno najcesce i najteze povredjuje/pored ostalih povredza koje su odraz sporta koji je kontaktni.
   na pregled u nasu instituciju mozete doci utorkom i cetvrtkom pre podne (oko 11h) .
   sa kvalifikaciom tezine povrede sledi i nastavak savetovanog lecenja.
   dr vojislav basara, alfamedic, beograd.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 16 pitanja
Zakažite pregled kod Spec. dr med. Vojislav Basara