Dr Vaso Kecojević

Ortopedski hirurg

Dr Vaso Kecojević, Ortopedski hirurg

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 410

 1. Poštovani, nekoliko puta do sada dešavala mi se dislokacija patele prema spoljnoj strani u oba kolena. Interesuje me da li postoji neki adekvatni steznik koji bi mogao da spreči dislokaciju i koji bi mogao da se nosi prilikom trčanja recimo. Hvala unapred.

  Odgovoreno: 17. 06. 2024.
  • Dr Vaso Kecojević

   Poštovani, 

   postoji ''ortoza za stabilizaciju čašice''. Ukoliko ste imali više luksacija, i operativno lečenje je jedan od pristupa.

 1. Poštovani, Radiolog mi je nakon snimanja levog kuka i levog ramena ustanovio tri dijagnoze i to: M16, M25 i M75. Da li se radi o ozbiljnim stanjima, da li ona mogu da se saniraju vežbama i lekovima ili mora operacija i šta može da bude uzrok ovih stanja. Navodim da sam po zanimanju dipl.inž. inofrmacionih sistemema i posao mi je vezan za sedenje ispred računara. Sa druge strane, profesionalno se bavim i muzikom tako da često stojim i po 3-4 sata bez prestanka i tako nekoliko dana u nedelji.

  Molim Vas za mišljenje i savete.

  Srdačan pozdrav,

  Zoran

  Odgovoreno: 17. 06. 2024.
  • Dr Vaso Kecojević

   Poštovani,

   šifre dijagnoza upućuju na okoštavanje kuka i uopšte poremećaj zglobova.

   Za procenu stvarnig stanja potrebno je da vas pregledad ortped i da pogleda RTG snimke. Tek na osnovu pregleda se može reći više o ozbiljnosti stanja i načinu lečenja.

 1. Imam dijagnze:M17,M67,M712tegobe su počele 2018 god.posle dužih šetnji,2do3 dana naj vise u jutarnji časovima teško kretanje dok se kolena ne razrade ,posle svakog sedenja isti problem. Ako opet hodam 6,7km isti problem imam opet 2do3dana kao da su mi tetive,ligamenti kruti i ne mogu normalno hodati. Za sada jos uvek nemam bolove u kolenima. 2022 došlo je do pucanja mišića na desnom listu noge pa je situacija svakodnevna kada ustajem i oslanjam se na desnu nogu,i ne osećam stabilnost u desnom kolenu kao pre. Vežbe su mi najvise pomogle,mada više od 6mesrci ne vezbam,terapije fizikalne struja,laser itd ne pomažu,nekad mi bude gore posle njih. Sta je vaša preporuka? Hvala! Pozdrav

  Odgovoreno: 13. 06. 2024.
  • Dr Vaso Kecojević

   Poštovana,

   potrebno je da za početak uradite RTG kolena. Snimke možete poslati na email: vasaortopedskaklinika@gmail.com

   Nakon snimaka i pregleda moći ću određenije da vam kažem o mogućnostima daljeg lečenja.

 1. Ipre dve nedelje kako se javio bol u predelu desnog kuka, u poslednja dva dana je mnogo jaci, bol se siri niz celu desnu nogu, trni i neprijatan je osecaj, jedino kad hodam bol nestane. Pita sam brufen, na pocetku malo pomagao, sad ne. Jos ivek nisam bila kod doktora, prijateljica, koja je doktorka, mi je rekla da sumnja da je isijas. Sta mi savetujete?

  Odgovoreno: 13. 06. 2024.
  • Dr Vaso Kecojević

   Poštovana,

   potreban vam je pregled fizijatra i fizikalo lečenje.

 1. Pozdrav uradjena MR kičme, saljem vam nalaz u prilogu, ako ste u migucnosti da protumacite. Hvala unaprijed!

  Odgovoreno: 13. 06. 2024.
  • Dr Vaso Kecojević

   Poštovana,

   kod vas postoji diskus hernija na dva nivoa. Potreban vam je pregled neurohirurga radi odluke da li je stanje za operaciju ili rehabilitaciju.

Prikazano 1-5 od ukupno 410 pitanja