Dr Miodrag Nastić

Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

Dr Miodrag Nastić, Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 108

 1. Molim vas za pojasnjenje lekarskog nalaza za dete od 6 i po godina. Nalaz je - neupadljiva sema hoda, pp izvodi, u sagitalnoj ravni kifoza th kicme, slaba aksijalna muskulatura, skracenje pektoralisa. U frontalnoj ravni bez jasne asimetrije lopatica, posturalna skolioza na testu pretklona potpuno korektibilna. Obostrani pmv blag, bez oslonca spusteni long svodovi oba stopala u okviru hiperlaksiteta, bez oslonca dobro formirani, bez inegaliteta ekstremiteta. Deformitet grudnog kosa po tipu pectus excavatum. Dijagnoza- z000 pectus excavatum, disfunctio posturalis, hiperlexitas molim vas da mi objasnite ozbiljnost problema koliko je opasno po dalji rast i razvoj i do kojih problema moze dovesti. Vezbe su mu zakazane tek za mesec dana. Da li je moguce i koliko korigovati deformitete. Da li se i koji sport preporucuje za njegovu dijagnozu i u medjuvremenu sta raditi jer me je doktorka blago je reci prepala sa svim tim dijagnozama. Da li je detetovo zdravlje ugrozeno

  Odgovoreno: 11. 02. 2016.
  • Dr Miodrag Nastić

   Poštovana,
   Ne, zdravlje nije ugoženo.
   treba raditi vežbe i biti uporan.
   Pozdrav

 1. Postovani, molim za savet, preporuku. . . Vec duze vreme osecam bol u predelu kicme. . . Bol se javljao s vremena na vreme. . . Da bi postao jak i ucestalan. . . Nalaz lekara je sledeci: dijagnoza dolor sacralis m545 anamneza: zali se na bol u ls delu kicme sa propagacijom duz leve noge do skocnog zgloba unazad dve godine. Bol se pojacava na kasalj i kijanje kao u pred uriniranje. Status; obj; hoda u antalgicnoj antefleskiji, pokreti trupa u bloku redukovani. Hod na prstima i petama izvodi. Lazarevicev znak obostarno neg. Na de gms ocuvana, mtr simetricni. Predlozena terapija th; xeforapid tbl a 8mg 2x1 uz controloc serrapeptase tbl 1x1 kontrola za 2 nedelje. . . Nalaz nakon dve nedelje je. . . Kontrolni pregled subjektivno dosta bolje sada bez bola u ls delu kicme. Status izravnata lumbalna lordoza, pri pokretima trupa af do rastojanja p-p 15 cm. Hod na prsima i petama izvodi. Lazarevicev znak obostarno neg. Na de gms ocuvana, mtr simetricni, , , terapija bensedin tbl 0, 0, 1 kontrola po potrebi. . . Nakon toga po povratku na posao bol se ponovo javila i sada je sve isto. . . Bol je prisutna svakog dana. . . Sta dalje. . . Da napomenem da je doktorka rekla da je kriva kicma. . . Ali ipak smatram da postoji i pored toga neko resenje. . Hvala unapred. . .

  Odgovoreno: 11. 02. 2016.
  • Dr Miodrag Nastić

   Poštovani,
   Kada se bolovi smanje ili prestanu potrebno je raditi vežbe koje vam prepiše fizijatar a sa vama radi fizioterapeut.
   Pozdrav

 1. Postovana, sta znaci dijagnoza: aispravljena je krivina lumbalne lordoze. Ocuvan je kk promjera tijela vidljivih prsljenova, lako suzen iv prostor u dijelu l5/s1 iv prostora? I sta trebam da radim? Unaprijed hvala na odgovoru.

  Odgovoreno: 11. 02. 2016.
  • Dr Miodrag Nastić

   Poštovana,
   To su promene u položaju lumbalne kičme i lako sužen prostor između petog lumbalnog i prvog sakralnog pršljena. Sve zavisi od toga da li imate tegobe ili ne.
   javite se fizijatru koji će odrediti vrstu terapije.
   Pozdrav

 1. Postovani, mojoj bebi od 4 meseca ustanovljene su dijagnoze p94. 1 i q68. O cemu se tacno radi? Da li je ozbiljno?

  Odgovoreno: 11. 02. 2016.
  • Dr Miodrag Nastić

   Poštovana,
   P 94 je slabost mišića novorođenčeta
   q 68 su urođene deformacije mišićno koštanog sistema.

   potrebno je da se javite dečijem fizijatru da odredi vežbe i fizioterapeutu koji će vežbe da sprovodi
   Pozdrav

 1. Postovani majka ima jak bol u nozi koji se krece od kuka butine pa do kolena. Bol je samo u desnoj nozi a trnjenje ima u obe noge. Ne moze da se oslanja na nogu ni da hoda. Pri sedecem polozaju ima isto bol. Molim vas za vase misljenje pozzz

  Odgovoreno: 11. 02. 2016.
  • Dr Miodrag Nastić

   Poštovana,
   Potrebno je da se javi neurologu.

   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 108 pitanja