Dr Miodrag Nastić

Specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije

Telefon za zakazivanje
+381 63 687 460

Telefon za zakazivanje

Posle završenih studija na Medicinskom fakultetu u Beogradu specijalizirao je fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, koju je završio 2005. godine na Klinici za rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović. Magistrant je sportske medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Telefon za zakazivanje

+381 63 687 460

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

O lekaru

Posle završenih studija na Medicinskom fakultetu u Beogradu specijalizirao je fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, koju je završio 2005. godine na Klinici za rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović. Magistrant je sportske medicine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Kao specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije radio je u više zdravstvenih ustanova. Član je lekarske komisije Vaterpolo Saveza Srbije.

Obrazovanje:

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu od 1999

Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu do 2002

Magistarski rad.

Radno iskustvo:

Zavod za rehabilitaciju "Miroslav Zotović" od 2001 do 2005

Specijalizant

Ambulanta, Beogradski sajam od 2001 do 2003

Ambulanta, SRC "Banjica" od 2001 do 2009

Ambulanta, SRC "25 Maj" od 2002 do 2004

Klinika "Anlave" od 2002 do 2008

Hokejaški klub "Sv Đorđe" od 2004 do 2005

Opšta bolnica "Una" od 2009 do 2010

Specijalna hirurška bolnica "Arheus" od 2009

Direktor

"Axxon trade" od 2009

Lekar menadžer medicinske službe

Vaterpolo klub "Partizan" od 2009 do 2015

Lekar

Dom zdravlja "Jedro" od 2010

Fizijatar

Članstvo:

Član lekarske komisije Vaterpolo Saveza Srbije od 2013

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 108

 1. Molim vas za pojasnjenje lekarskog nalaza za dete od 6 i po godina. Nalaz je - neupadljiva sema hoda, pp izvodi, u sagitalnoj ravni kifoza th kicme, slaba aksijalna muskulatura, skracenje pektoralisa. U frontalnoj ravni bez jasne asimetrije lopatica, posturalna skolioza na testu pretklona potpuno korektibilna. Obostrani pmv blag, bez oslonca spusteni long svodovi oba stopala u okviru hiperlaksiteta, bez oslonca dobro formirani, bez inegaliteta ekstremiteta. Deformitet grudnog kosa po tipu pectus excavatum. Dijagnoza- z000 pectus excavatum, disfunctio posturalis, hiperlexitas molim vas da mi objasnite ozbiljnost problema koliko je opasno po dalji rast i razvoj i do kojih problema moze dovesti. Vezbe su mu zakazane tek za mesec dana. Da li je moguce i koliko korigovati deformitete. Da li se i koji sport preporucuje za njegovu dijagnozu i u medjuvremenu sta raditi jer me je doktorka blago je reci prepala sa svim tim dijagnozama. Da li je detetovo zdravlje ugrozeno

  Odgovoreno: 11. 02. 2016.
  • Dr Miodrag Nastić

   Poštovana,
   Ne, zdravlje nije ugoženo.
   treba raditi vežbe i biti uporan.
   Pozdrav

 1. Postovani, molim za savet, preporuku. . . Vec duze vreme osecam bol u predelu kicme. . . Bol se javljao s vremena na vreme. . . Da bi postao jak i ucestalan. . . Nalaz lekara je sledeci: dijagnoza dolor sacralis m545 anamneza: zali se na bol u ls delu kicme sa propagacijom duz leve noge do skocnog zgloba unazad dve godine. Bol se pojacava na kasalj i kijanje kao u pred uriniranje. Status; obj; hoda u antalgicnoj antefleskiji, pokreti trupa u bloku redukovani. Hod na prstima i petama izvodi. Lazarevicev znak obostarno neg. Na de gms ocuvana, mtr simetricni. Predlozena terapija th; xeforapid tbl a 8mg 2x1 uz controloc serrapeptase tbl 1x1 kontrola za 2 nedelje. . . Nalaz nakon dve nedelje je. . . Kontrolni pregled subjektivno dosta bolje sada bez bola u ls delu kicme. Status izravnata lumbalna lordoza, pri pokretima trupa af do rastojanja p-p 15 cm. Hod na prsima i petama izvodi. Lazarevicev znak obostarno neg. Na de gms ocuvana, mtr simetricni, , , terapija bensedin tbl 0, 0, 1 kontrola po potrebi. . . Nakon toga po povratku na posao bol se ponovo javila i sada je sve isto. . . Bol je prisutna svakog dana. . . Sta dalje. . . Da napomenem da je doktorka rekla da je kriva kicma. . . Ali ipak smatram da postoji i pored toga neko resenje. . Hvala unapred. . .

  Odgovoreno: 11. 02. 2016.
  • Dr Miodrag Nastić

   Poštovani,
   Kada se bolovi smanje ili prestanu potrebno je raditi vežbe koje vam prepiše fizijatar a sa vama radi fizioterapeut.
   Pozdrav

 1. Postovana, sta znaci dijagnoza: aispravljena je krivina lumbalne lordoze. Ocuvan je kk promjera tijela vidljivih prsljenova, lako suzen iv prostor u dijelu l5/s1 iv prostora? I sta trebam da radim? Unaprijed hvala na odgovoru.

  Odgovoreno: 11. 02. 2016.
  • Dr Miodrag Nastić

   Poštovana,
   To su promene u položaju lumbalne kičme i lako sužen prostor između petog lumbalnog i prvog sakralnog pršljena. Sve zavisi od toga da li imate tegobe ili ne.
   javite se fizijatru koji će odrediti vrstu terapije.
   Pozdrav

 1. Postovani, mojoj bebi od 4 meseca ustanovljene su dijagnoze p94. 1 i q68. O cemu se tacno radi? Da li je ozbiljno?

  Odgovoreno: 11. 02. 2016.
  • Dr Miodrag Nastić

   Poštovana,
   P 94 je slabost mišića novorođenčeta
   q 68 su urođene deformacije mišićno koštanog sistema.

   potrebno je da se javite dečijem fizijatru da odredi vežbe i fizioterapeutu koji će vežbe da sprovodi
   Pozdrav

 1. Postovani majka ima jak bol u nozi koji se krece od kuka butine pa do kolena. Bol je samo u desnoj nozi a trnjenje ima u obe noge. Ne moze da se oslanja na nogu ni da hoda. Pri sedecem polozaju ima isto bol. Molim vas za vase misljenje pozzz

  Odgovoreno: 11. 02. 2016.
  • Dr Miodrag Nastić

   Poštovana,
   Potrebno je da se javi neurologu.

   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 108 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Miodrag Nastić